KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Re: KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi

Post autor: lighting »

Trzeba być też świadomym, że noszenie kluczyka KESSY w etui i wyjmowanie/chowanie go spowoduje, że będzie działał jak zwykły pilot, w sensie wymagał naszej ingerencji, żeby otworzyć/zamknąć auto. W tym wypadku, ja nie widzę żadnej zalety w tym systemie. :(

DO developer

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

lighting pisze:
06 kwie 2017, 22:14
Trzeba być też świadomym, że noszenie kluczyka KESSY w etui i wyjmowanie/chowanie go spowoduje, że będzie działał jak zwykły pilot, w sensie wymagał naszej ingerencji, żeby otworzyć/zamknąć auto. W tym wypadku, ja nie widzę żadnej zalety w tym systemie. :(
Wiadomo, że na co dzień raczej nie, ale na pewno się przyda, w szczególności na wyjazdach i parkowaniu w "niepewnych" miejscach (szczególnie na noc).
Po za tym, nawet będąc w domu na noc, szczególnie jak się ma za sobą doświadczenia związane z nagłym zniknięciem auta z domu...

bodzioxl
Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM

Post autor: bodzioxl »

Czy dokładnie to zamówiłeś, czy jakieś inne?
(nie wiem co jest nie tak z tym postem, że treść nad "quote" wyświetla się jako moja

Zamawiałem dokładnie z tej strony https://multi-com.pl/,details,id_pr,159 ... stics.html
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

Co do zabezpieceń - nie wiem, sprawdzę i odpoweim

Podpowiem jeszcze że CareConnect ma funkcję "strefy". Zakazana strefa wjazdu lub opuszczenia. W przypadku przekroczenia jej granic wskazany numer telefonu jest natychmiast informowany o fakcie.

Abisai
Samochód: Kodiaq 1.5 TSI 150KM DSG SportLine Black Magic

Post autor: Abisai »

lighting pisze:
06 kwie 2017, 13:22
fonus pisze:
06 kwie 2017, 12:26
Jarek104 pisze:
06 kwie 2017, 6:51

Drugie zabezpieczenie nie oznacza alarmu. Może być to blkada skrzyni, GPS itd
Czy dealerzy mają w ofercie jakieś niefabryczne zabezpieczenia które można zamówić do kodiaka? Np. blokada skrzyni biegów?
Jak to wygląda w odniesieniu do gwarancji na samochód?
Podbijam to pytanie.
W polskim katalogu akcesoriów do Kodiaqa jest mechaniczna blokada skrzyni biegów (565071775/A). Wygląda jak Bear-Lock.
Ja sam chcę założyć dodatkowy immobiliser (dotykowy lub zbliżeniowy) tylko czekam na odpowiedź dealera czy to ma jakiś wpływ na gwarancję...

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

Abisai pisze:
07 kwie 2017, 20:43
W polskim katalogu akcesoriów do Kodiaqa jest mechaniczna blokada skrzyni biegów (565071775/A). Wygląda jak Bear-Lock.....
ale chyba wybierak biegów (przynajmniej w automacie) to tylko elektryczny przełącznik więc mechaniczna blokada to raczej pic na wodę

Neron7
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style DSG

Post autor: Neron7 »

dawajrapa pisze:
05 kwie 2017, 23:09
Przy leasingu auta o wartosci powyzej 100k, jest wymagane 2gie zabezpieczenie=alarm. Jak bierzesz w innej formie (gotowka) to nikt Ci nie moze wmawiac ze fabryczny alarm jest niezbedny. Gdyby byl, to bylby w standardzie, a nie w opcji, za doplata.
Nie jest tak do końca.
1) Bierzesz sam leasing bez ubezpieczenia (wymagana jest zgoda która kosztuje około 150zł)
2) Ubezpieczenie bierzesz bezpośrednio ( ja będe miał w Warcie, taniej wychodzi i bez dodatkowego zabezpieczenia do wartości 300tyś)
tyle

miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Post autor: miro.t »

Też już o tym pisałem, że są ubezpieczalnie, które wymagają dodatkowe zabezpieczenie przy wartości auta od 200 tyś i więcej. Mój dealer twierdzi, że mają specjalną ofertę w Compense i nie potrzeba drugiego zabezpieczenia do 500 tyś. Jednak, w ofercie to ubezpieczenie było droższe od pozostałych.
Tak w zasadzie tylko w pierwszym roku auto przekracza próg 150 tyś, poniżej to już większość ubezpieczalni nie wymaga drugiego zabezpieczenia.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Numer 13 Motoru z 27 marca bardzo krótko ale opisuje schemat kradzieży i którym pisałem. Jest też lista 100 modeli z czarnej listy i niestety Kodiaq choć dopiero się pojawił na drogach to już na liście jest.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ