No w sumie tak. Pewnie sama rura pomieści ze 3-4 litryMałGorzata pisze: ↑11 kwie 2018, 14:20Z górki to przeważnie coasting
A propo pojemności zbiornika. Nie jest trudno na upartego wlać więcej niż jego nominalna pojemność![]()
Spalanie
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: Spalanie
Moge podejrzewac jakas mala stacyjke gdzies w zapadlej dziurze ale nie duza sieciowa stacje o krecenie licznikow
Ale pewnosci nie mamy nigdy.
Tutaj podaja ze bak miesci 60 l ale jednoczesnie zasieg na autostradzie to 937 km wiec jeszcze prawie 200 km mi brakuje do katalogu
https://www.autocentrum.pl/dane-technic ... m-od-2016/
Może nie 1000km, ale ostatnio miałem przyjemność jechać busem 600km, mając praktycznie cały czas wiatr "w dziób"MałGorzata pisze: ↑11 kwie 2018, 12:51Zgodzę się z Tobą, że wiatr, ukształtowanie terenu, korki itp ale przy trasach 1000km i więcej jest to wg mnie pomijalne. Przecież nie jedziesz przez pół Europy pod wiatr czy pod górkę![]()
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
Bez eko-jazdy a jedynie mniej więcej równomiernie bez korków, lokalnymi trasami i kawałek S-ką (ponieważ nie ma na skos autostrady) można niechcący wykręcić 6,5 l/100km a tym samym po zatankowaniu "do wybicia" bez lania pod korek bezpośrednio w aucie pokazuje zasięg 840km.

przy podobnym stylu jazdy, otoczeniu i podobnej średniej prędkości nieważne czy jechałem tam czy z powrotem

jestem pozytywnie zaskoczony

przy podobnym stylu jazdy, otoczeniu i podobnej średniej prędkości nieważne czy jechałem tam czy z powrotem

jestem pozytywnie zaskoczony
więc jednak się da spalić benzyny prawie tyle samo co ropy w Kodiaqu
I to jest dobra informacja dla wszystkich planujących zakup Miśka z silnikiem benzynowym
I to jest dobra informacja dla wszystkich planujących zakup Miśka z silnikiem benzynowym
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Da się - jednak fizyki nie da się oszukać 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Malenstwo8
Da się ale nie w identycznych warunkach. Benzyna spali tak samo, ale jechał będziesz wolniej, oszczędniej, bardziej na wynik i delikatniej. Najlepiej pojaże to np test - ten sam odcinek autostrady, identyczne warunki, ten sam kierowca i sposób jazdy.
1,4 DSG ośka. Dla mnie po przejechani 10000 tys.
Autostrada 130 +/- 10, ale na tempomacie: 7,5 - 8,8
Drogi lokalne: 6,5
Duże miasto, duże korki
: 10
Realnie +15% więcej niż diesel
Autostrada 130 +/- 10, ale na tempomacie: 7,5 - 8,8
Drogi lokalne: 6,5
Duże miasto, duże korki
Realnie +15% więcej niż diesel
-
Malenstwo8
-
Looser
- Samochód: 2.0 tdi DSG 150 KM kodiaq
No cóż niektórzy potrafią wywalczyć sobie rabat.Skorek pisze: ↑18 kwie 2017, 22:55Tak raz w roku jeździłem Superbem do Austrii. Średnia około 113, 115 i spalanie rzędu 9 l/100, ale to był diesel. Skodowy to chyba dobre zioło pali, albo pomylil olej napędowy z benzyną.
P.S. Fajnie byłoby gdyby na tym forum można wymieniać się informacjami nie z pogranicza science fiction, a z rzeczywistości.
Czytając o rabatach rzędu 10% przy zakupie Kodiaq i i spalaniu z kosmosu zastanawiam się po co strzępić sobie język wprowadzając innych w blad
Ja ma zamówionego Kodiaqa 2.0 TDI 150 km DSG plus parę dodatków. Katalogowo 147 300 zł, po rabacie ... 130 300 zł. Taniej o 17 tys zł. Może słabo negocjowałeś. Rabat wyszedł mi rzędu 11,54 %. Jestem zadowolony.
2.0 tdi 150 KM dsg