Krótkie pytania - Krótkie odpowiedzi

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Awatar użytkownika
borek
Samochód: Skoda Kodiaq L&K TSI 229 (chip)

Re: Krótkie pytania - Krótkie odpowiedzi

Post autor: borek »

seba pisze:Czy u Was też tak łatwo zabrudza się radar od ACC? Wczoraj trochę śniegu i już awaria ACC, dziś deszcz ze śniegiem i ACC trąbi, że nic nie widzi :(
W poprzednim aucie musiał bym chyba zasłonić grila deską, żeby powiedział, że nic nie widzi :(
Milem podobnie, pierwsza jazda w góry świeżo po odebraniu auta, zaczęło trochę sypać i już błąd, trochę się wkurzyłem bo wiadomo nie fajnie widzieć błąd na blacie w nowym aucie. Akurat po chwili miałem tankowanie, po ponownym odpaleniu auta już było ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

pstad
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI,DSG,4x4

Post autor: pstad »

No wlasnie podpinajac sie pod temat radaru/kamer.
Ja przeczyscilem przednia czesc z radarem i kamery wycieraczka w plynie i natluscilem plakiem ,by woda nie pozostaeala a splywala.
Troche dluzej wytrzymuje bez czyszczenia,ale.na radar mogliby dodac dysze spriskiwacza.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
borek

pstad pisze:No wlasnie podpinajac sie pod temat radaru/kamer.
Ja przeczyscilem przednia czesc z radarem i kamery wycieraczka w plynie i natluscilem plakiem ,by woda nie pozostaeala a splywala.
Troche dluzej wytrzymuje bez czyszczenia,ale.na radar mogliby dodac dysze spriskiwacza.

Radar jest na środku grilla nad kamerą ?

pstad
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI,DSG,4x4

Post autor: pstad »

Tak ale chyba bardziej prawego boku auta.

Awatar użytkownika
TOMEQ
Samochód: ŠKODA KODIAQ Sportline 2.0 TSI

Post autor: TOMEQ »

TOMEQ pisze:
04 lut 2020, 17:33
Jak już wyświetli ci się informacja o wymianie oleju to daj znać jaki pokaże ci pozostały zasięg.
U mnie początkowo przy jeździe w większości po mieście wyglądało to tak że pierwszą wymianę miałbym mieć przy 17 400 km
Obrazek
A obecnie po jeździe trochę po mieście odcinki do 5km, ale przeważnie odcinki około 15km i parę tras po paredziesiąt km wskazuje że pierwsza wymiana miała by być przy 21 000km
Obrazek
Po przejechaniu 12km w odcinkach 2-3km zasięg do wymiany oleju spadł o 400km
Obrazek
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4

Peterka
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190 KM

Post autor: Peterka »

TOMEQ pisze:Jak już wyświetli ci się informacja o wymianie oleju to daj znać jaki pokaże ci pozostały zasięg.
U mnie początkowo przy jeździe w większości po mieście wyglądało to tak że pierwszą wymianę miałbym mieć przy 17 400 km
Obrazek
A obecnie po jeździe trochę po mieście odcinki do 5km, ale przeważnie odcinki około 15km i parę tras po paredziesiąt km wskazuje że pierwsza wymiana miała by być przy 21 000km
Obrazek
U mnie po 1200 km pojawiły się takie wartości Obrazek

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Już jest Kodiaq 2.0 TSI DSG 190KM i 4x4? :)

Awatar użytkownika
TOMEQ
Samochód: ŠKODA KODIAQ Sportline 2.0 TSI

Post autor: TOMEQ »

Czyli chyba jeździsz dłuższe trasy, bo pokazuje ci maksymalny zasięg do wymiany czyli 30 000 km.
Mój misiek aktualnie jeździ bardzo krótkie trasy 2-5km i zasięg cały czas spada i prawdopodobnie pierwsza wymiana na koszt skody będzie koło 20 000 km ale przy 3000 km planuje zrobić to na własny koszt.

Obrazek
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4

Awatar użytkownika
borek

Koledzy, a czy podpinając przyczepę pod Kodiaqa jak świecą światła dzienne to w przyczepie z tylu świecą normalnie pozycyjne czy w tym momencie w ogóle i dopiero zapalają się jak auto włączy mijania ? A może świecą same obrysówki z dziennymi? Wydaje mi się ze gdzieś w trasie widziałem takie rozwiązanie...

seba
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI, 4x4 DSG

Post autor: seba »

Nie odpowiem Ci jeszcze jak jest w Misku, ale w Galxym było tak, że przy jeździe na dziennych nic się w przyczepie nie świeciło, dopiero jak włączyło się mijania. Ale ... w Galaxym nie miałem oryginalnych dziennych tylko dokładane.

Peterka
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190 KM

Krótkie pytania - Krótkie odpowiedzi

Post autor: Peterka »

Normalnie jest tak ze jak swiecabdzienne to tylko przednie. Obojętne czy masz podłączona przyczepe. Ja tydzień temu robiłem sprawdzenie fabrycznego haka aby mieć dokument do wydziału komunikacji i diagnosta po podłączeniu się dongniazda haja od razu kazał włączyć światła mijania.

@ TOMEQ ja teraz jeżdżę krótkie odcinki. Pensjonat wyciąg pensjonat ok 8- 10 km w jednavsyrone, ale zrobiłem długi odcinek gadać z PL do AT.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Już jest Kodiaq 2.0 TSI DSG 190KM i 4x4? :)

ODPOWIEDZ