Ładowanie indukcyjne telefonu

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Re: Ładowanie indukcyjne telefonu

Post autor: itepe »

Ja mam co prawda Kodiaq 2 Gen i niby słabe, 15 W-owe ładowarki...
Po zakupie miałem Samsung Galaxy S21FE - przy włączonym AA tyle, że baterii nie ubywało. Żony S23FE - dokładnie to samo. Ale przyszedł czas i kupiłem Pixel 9 PRO XL - i tu dopiero niespodzianka! Przy włączonym AA ładuje mi się średnio o 15% na 20 minut! Czyli to jednak kwestia optymalizacji telefonu, zaś moc ładowarki to sprawa drugoplanowa.
Przynajmniej u mnie :)

Kris

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Ładowanie indukcyjne telefonu

Post autor: maq »

U mnie problem, to przede wszystkim nagrzewanie telefonu. Po niecałej godzinie 13 pro potrafił się zupełnie wyłączyć, żeby obniżyć temperaturę, a 16 pro rozłącza ładowanie. Kupiona ładowarka również ma 15 W i nic się nie grzeje. Przejechałem dla testów kilka kilometrów z nawigacją i podniósł baterię z 98 do 100%.

pepeEL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DFHA Sportline

Post autor: pepeEL »

I jak testy ?

Awatar użytkownika
kefflar
Samochód: Kodiaq 2024 2.0 TDI 4x4

Post autor: kefflar »

Ja mam S23 Ultra, przy odpalonym AA z Google Maps oraz Yanosiku, nadal telefon ładuje. Telefon jest ciepły ale mam go cały czas w etui od Spigena.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Od jesieni ub. r. korzystam z S24 plus i obecnie nie ma większego problemu. Owszem, też czasami grzeje się, nawet bez ładowania (nie mam w aucie indukcyjnego). Poprzednio S20 plus, był już wiekowy i bardzo często przegrzewał się w AA. Zauważyłem, że najlepsze miejsce jego chłodzenia było w dziurze na lewym dolnym rogu przedniej szyby.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Post autor: maq »

Ja odpuściłem sprawę. Ładowarka leży na biurku i telefon na niej się nie grzeje w ogóle. W samochodzie korzystam z indukcji przy krótszych trasach z nawigacją. Na większy wyjazd podłączam telefon do kabla. Niech będzie i tak.

ODPOWIEDZ