Tak, to jest ACC do 160km/hkarbab pisze:Szybkie pytanie - czy podstawowy tempomat w wersji style to tempomat aktywny (ten do 160 km/h)?
W opisie wyposażenie jest opisany jako tempomat z ogranicznikiem prędkości, a ten w opcjach jest opisany jako aktywny tempomat do 210 km/h.
W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
-
karbab
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG
Na jakimś zagranicznym forum znalazłem informację, że ten tempomat z ogranicznikim prędkości to zwykły tempomat, który utrzymuje prędkość i nie pozwala na przyspieszenie ponad ustaloną wartość i że aktywny tempomat do 210 km/h to inna bajka, bo skanując drogę i samochody przed nami dostosowuje prędkość. Wystraszyłem się, że nie będę miał tego, co chciałem.
Rozumiem więc, że nie dobierając ACC do 210 w opcji mam to samo, tyle, że do 160 km/h.
BTW tu na forum też ktoś napisał, że "jak bierzesz tempomat, to warto dopłacić do aktywnego". Jak spojrzałem w konfigurator wyszło mi na to, że tylko w wersji Active nie ma aktywnego tempomatu (jest w opcji). Cała reszta ma go w standardzie. Mam rację?
Rozumiem więc, że nie dobierając ACC do 210 w opcji mam to samo, tyle, że do 160 km/h.
BTW tu na forum też ktoś napisał, że "jak bierzesz tempomat, to warto dopłacić do aktywnego". Jak spojrzałem w konfigurator wyszło mi na to, że tylko w wersji Active nie ma aktywnego tempomatu (jest w opcji). Cała reszta ma go w standardzie. Mam rację?
Właśnie przeglądam cennik, Active nie ma tempomatu w standardzie, Ambition ma zwykły w standardzie, Style w standardzie ma ACC do 160km
I ten do 160 w zupełności wystarczy. Z autopsji wiem, że po przekroczeniu tej prędkości także jeszcze działa, ale szczerze to już trochę strach tak ufać elektronice
-
karbab
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG
Dzięki.
Wziąłem niemal maksymalnie wyposażony model i przez to oczekiwanie od czasu do czasu nachodzą mnie myśli, czy może jednak dodać to i owo i docisnąć już totalnie wszystko. A dodatkowo czytanie różnych źródeł powoduje rozbieżności.
Wziąłem niemal maksymalnie wyposażony model i przez to oczekiwanie od czasu do czasu nachodzą mnie myśli, czy może jednak dodać to i owo i docisnąć już totalnie wszystko. A dodatkowo czytanie różnych źródeł powoduje rozbieżności.
Dzięki wszystkim za porady jakkolwiek wybór padł na auto innej marki.
Hyundai Tucson.
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Mam i ja:)
RedDevil zapraszam więc na forum:)
Wysłane z Tapatalk
RedDevil zapraszam więc na forum:)
Wysłane z Tapatalk
Też myślałem o takim (ładne reklamy były w TV), nawet podjechałem do salonu, ale podejście personelu + mnóstwo dopłat aby się zbliżyć jakościowo do tego auta z reklamy przeważyły nad tym że wolałem poczekać na Kodiaq-a.
Jest też trochę mniejszy od Kodiaq-a i teraz po obniżeniu cen na nowego Forda Kugę - w wersji ST Line naprawdę ładnie wygląda - którego można kupić przy dobrych rabatach za około 110tys byłby na trzeciej pozycji (ale dalej na podium hehe).
Życzę przyjemności z jazdy
Jest też trochę mniejszy od Kodiaq-a i teraz po obniżeniu cen na nowego Forda Kugę - w wersji ST Line naprawdę ładnie wygląda - którego można kupić przy dobrych rabatach za około 110tys byłby na trzeciej pozycji (ale dalej na podium hehe).
Życzę przyjemności z jazdy