Panie i Panowie,
A wiadomo coś kiedy wersja L&K trafi do cennika/konfiguratora?
Skoda Kodiaq Laurin&Klement
Re: Skoda Kodiaq Laurin&Klement
Pewnie razem z MY19
A coś konkretniej wiadomo? Czy standardowo - połowa tego roku? 
Duże zmiany najczęściej wchodzą z nowym rokiem modelowy czyli w okolicy połowy roku, L&K jeszcze oficjalnie nie figuruje w cennikach więc trzeba będzie pewnie chwilę poczekać...
Sądząc po Superbie będzie w cenie trochę wyższej niż Sportline i dostępny z lepszymi silnikami.
Sądząc po Superbie będzie w cenie trochę wyższej niż Sportline i dostępny z lepszymi silnikami.
Dziś właśnie byłem w Skodzie i praktycznie jestem zdecydowany na najwyższą wersję Style w wyposażeniu prawie tzw. 'Wszystko co da się dołożyć'. Ale.. nie wiem czy czasem nie poczekać 2/3 miesięcy i wybrać wersję L&K, której głównym jak i nie jedynym dodatkiem będzie ekran zamiast klasycznych zegarów, a minusem - nie ma co się oszukiwać filtr GPF w benzynie. Skoro i tak na model zamówiony dzisiaj czeka się ~pół roku.
Pewnie i tak wszystkie wersje wersje wyposażenia benzynowe dostaną 1.5 TSI... zamiast 1.4 TSI bo już od dawna mówią, że stopniowo wycofywany ma być 1.4. Pewnie też wzrośnie cena bo GPF kosztuje...
Pytanie czy faktycznie 1.5 TSI będzie w L&K, bo np. w Superbie i Octavii L&K wyklucza tańsze wersje silnikowe.
I tak czeka się dłuuuugo, więc jak zamówisz dzisiaj Style to pewnie z odbiorem na środek wakacji
Do tego czasu będziesz mógł zmieniać zamówienie i sam zdecydujesz. W większości salonów wpłacasz zaliczkę, a jak jest z zaliczką to wiadomo
Zamówienie teraz to masz gwarancję utrzymania obecnej ceny....
Pytanie czy faktycznie 1.5 TSI będzie w L&K, bo np. w Superbie i Octavii L&K wyklucza tańsze wersje silnikowe.
I tak czeka się dłuuuugo, więc jak zamówisz dzisiaj Style to pewnie z odbiorem na środek wakacji
Zamówienie teraz to masz gwarancję utrzymania obecnej ceny....
-
karbab
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG
Żadnej gwarancji utrzymania ceny nie masz. To kwestia bardzo indywidualna.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
U mnie po drodze cena poszła w górę. Za auto zapłaciłem zgidnie ze starym cennikiem. Cena na zamówieniu jest wiążąca o ile nie ma zapusku, że może ulec zmianie. U mnie nie było.
Właśnie - pytanie do posiadaczy lub też już czekających - co zrobilibyście na moim miejscu?
Zdecydowany jestem na 2.0 TSI 4x4 i tak jak napisałem -> czekanie na L&K czy zamówienie już dzisiaj Style doposażonego godnie?
Sam już głupieje troszkę.
Zdecydowany jestem na 2.0 TSI 4x4 i tak jak napisałem -> czekanie na L&K czy zamówienie już dzisiaj Style doposażonego godnie?
Sam już głupieje troszkę.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Zamówienie i ewentualna zmiana na L&K, jak już się pojawi.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum!