OBDeleven

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Poly
Samochód: Planuje Kodiaq 1.4 TSI

Re: OBDeleven

Post autor: Poly »

Czy ktoś kto ma STYLE MY18 może potwierdzić, że nie ma kamery do LA ? Też nie zamówiłem NAVI bo moim zdaniem Carplay i google maps są lepsze...
I chciałbym dokodować LA

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Lobo_M
Samochód: Kodiaq 1.4TSI 150KM DSG SPORTLINE, Audi A3 1.6Pb

Post autor: Lobo_M »

Pisałem to w temacie o kodowaniu, ale widzę, że jest specjalny temat o OBD, więc napiszę tutaj.

Pytanie czy sam mirrorlink, to tylko kwestia softu? bo w wersji sportline, kosztuje 1000zł, wiec sporo.

Kolejne pytanie, jacyś magicy od OBD z pomorza są na forum, albo kogoś polecacie? Nie wiem czy sam chcę się bawić w OBDeleven, a na śląsk mam kawał drogi.

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

kup sobie urządzenie (koszt tyle co wyjazd na śląsk) i zakodujesz sobie sam. to nic trudnego, kolega Eldar wrzucił do sieci sporo filmików jak to zrobić

Lobo_M
Samochód: Kodiaq 1.4TSI 150KM DSG SPORTLINE, Audi A3 1.6Pb

Post autor: Lobo_M »

Rozumiem, że mirrorlink da się aktywować?

Awatar użytkownika
Eldar
Samochód: Seat Ibiza FR 2.0 TDI

Post autor: Eldar »

Tylko w ASO.

Lucky
Samochód: Kodiaq SportLine

Post autor: Lucky »

To jak jest z tym dokodowaniem Lane Assist? To, że się uda w przypadku posiadania navi oraz rozpoznawania znaków... to wiadomo, ale czy komuś udało się dokodować do konfiguracji z kamerą Auto Light Assist, ale bez nawigacji?
Do Ambition/Sportline (bez nawigacji) można dokupić ALA za 800zł... ale jeśli nie jest pewne, że do tego uda się zaprogramować LA, to chyba pewniej będzie w drugą stronę, czyli dobrać LA za 1600zł, a później dokodować ALA.
Czy ktoś może potwierdzić upgrade w tym tańszym wariancie?

Awatar użytkownika
Eldar

Jak masz rozpoznawanie znaków (chyba za 300 zł) to jest już wszystko co potrzeba.
Tutaj mam fotke jak ma wyglądać kamera. https://obdeleven.pl/content/11-usluga-kodowania

Lucky

No właśnie problem w tym, iż żeby fabrycznie mieć rozpoznawanie znaków, trzeba zamawiać nawigację, a wiele osób już potwierdziło, że dużo lepiej sprawdza się Googlemaps z Android Auto niż fabryczna navi...
Ja również wolałbym jej nie brać, bo po co ma tylko być, kiedy nie będę jej używał :) Pomijam, że w takim przypadku cenowo już bardziej opłaca się skonfigurować zamówienie z LA, ale bez navi, a potem dokodować "na boku" znaki i Auto Light Assist. WOOCKY pisał, że rozpoznawanie znaków bez navi dorzucić się da, ale czy wtedy również ALA zadziała?

Awatar użytkownika
Eldar

Na stronie wcześniej jest napisane że teraz do ALA dają inną kamerkę. Taką co nie obsługuje znaków i LA.

Lucky

Czyli wychodzi na to, że bez zamówionej fabrycznej nawigacji i dodatkowej opcji rozpoznawania znaków cała zabawa psu na budę :(

W przypadku zamawiania wersji Style, można to jeszcze przeboleć i wziąć pakiet Fresh+znaki, zyskując dodatkowo ciemne szyby i bezdotykową elektryczną klapę bagażnika. Natomiast przy konfiguracji Scout'a lub SportLine'a, to już zupełnie bez sensu dopłacać 2k za samą mało funkcjonalną nawigację... zamiast tego trzeba brać fabrycznie LA i zdaje się, że ALA również.

ODPOWIEDZ