Spalanie
Re: Spalanie
Ja dzisiaj dwa razy po 180 km z rowerem na dachu. W jedna stronę spokojnie więc było koło 7,2. W drugą bardzo chciałem zdążyć na mecz siatkówki Polska - Rosja wiec spalanie podskoczyło do 8,5 na esce by ostatecznie zakończyć na 8,3.
-
bodzioxl
- Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM
Dzisiejsza wycieczka po górkach, okolice Wałbrzych/Świdnica a to wynik spalania. Tyle że to nie mój styl jazdy. Jechałem za swoją starą Octavia, prowadzoną przez kolegę.

Jeszcze dodam, że przed Wrocławiem/na Bielanach było 4,9l/km

Jeszcze dodam, że przed Wrocławiem/na Bielanach było 4,9l/km
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
To super sprawa w dieslu, ale trzeba troche przejechac aby sie rozgrzał. Widze zrobiłes 104 km. Ciekaw jestem jaki byłby wynik na takim dystansie i eco Driving w 2.0 Tsi z SS.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
-
krotz
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI
8.2 
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
wow, to pięknie...
No to tak to można latac
No to tak to można latac
Pozdrawiam
Dual
Dual
A ja ma chyba cięższą nogę i nie przeszkadza mi że komputer podpowiada mi zmianę biegów - i tak przeważnie go nie słucham
.
Jeżdżę po swojemu od x lat i jak na razie udało mi się w Kodiaqu spalać mniej więcej od 7 do 15 litrów na setkę (no dobra średnio od 8 do 12).
Jeżdżę po swojemu od x lat i jak na razie udało mi się w Kodiaqu spalać mniej więcej od 7 do 15 litrów na setkę (no dobra średnio od 8 do 12).
-
pmuchars
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4TSI Style DSG
No to pierwsze 10 tyś km Kodiakiem 1,4TSI DSG 150KM przejechane.

Średnie spalanie z ostatnich 3 tyś km to 7,8 l/100, wcześniejsze 3 tyś km średnia 7,9 l/100. auto-start aktywny, DSG w trybie standardowym, z tych ostatnich 3 tyś km to jakieś 500 przejechane w trybie Eco dla sprawdzenia czy to ma sens. Co do trybu Eco to spalanie było niższe o jakieś 0,3-0,4l/100 ale skrzynia biegów się jakoś gubi w tym trybie i wolę jeździć w trybie standardowym. Spalanie z trasy mieszanej (miasto, zwykłe drogi, autostrada) bez przesadnego jeżdżenia w stylu eco.
Pzdr,
Piotrek

Średnie spalanie z ostatnich 3 tyś km to 7,8 l/100, wcześniejsze 3 tyś km średnia 7,9 l/100. auto-start aktywny, DSG w trybie standardowym, z tych ostatnich 3 tyś km to jakieś 500 przejechane w trybie Eco dla sprawdzenia czy to ma sens. Co do trybu Eco to spalanie było niższe o jakieś 0,3-0,4l/100 ale skrzynia biegów się jakoś gubi w tym trybie i wolę jeździć w trybie standardowym. Spalanie z trasy mieszanej (miasto, zwykłe drogi, autostrada) bez przesadnego jeżdżenia w stylu eco.
Pzdr,
Piotrek