Czym karmić Misia sadzomiota zimą

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Re: Czym karmić Misia sadzomiota zimą

Post autor: bubuś »

root pisze:
30 lis 2018, 15:32
bubuś pisze:
30 lis 2018, 14:50
Gdyby sponsorem badań był Bauer czy też Ringier Axel Springer, to bym w końcowy wynik wątpił.
A ja chyba na odwrót ;)
bubuś pisze:
Zachar wydaje się być w miarę obiektywnym dziennikarzem motoryzacyjnym (no może zbyt mało krytyczny jest wobec VAG).
Sam sobie przeczysz :D Akurat wiarygodność Zachara jest dla mnie dość mała ;)
bubuś pisze:
Zresztą sam dziennikarz wspominał, że inicjatorem tych badań był znany producent paliw (a takim na naszym rynku kanadyjski chyba jeszcze nie jest).
Przecież na końcu jest informacja o Circle K.
Trudno polemizować. Każdy ma swoje racje (na czymś tam opierane), a rzetelnymi dowodami sie nie dysponuje, by opinię zakwestionować.

Pod prezentacją Zachara była wzmianka, że inicjatorem porównania było Circle K. Ale zauważ proszę, że Zachar zaznaczył, iż produkt Circle K porówna z ofertą innych producentów i bez względu na wynik, rezultaty opublikuje. Zatem zachował się obiektywnie, więc trudno mu zarzucić stronniczość.

Tak, jak napisał jeden z przedpiśców, większość stacji zaopatruje się w olej napędowy w Orlenie i na miejscu paliwo to wzbogaca swoimi dodatkami.
Zatem, w jakości, czy też właściwościach, tych dodatków należy upatrywać pokazanych w filmie różnic (szybkość mętnienia i ilość wytrącanej parafiny) w reakcji na niską temperaturę. Dlatego napisałem, że produkt kanadyjski może mieć przewagę, choćby z tego względu, że w Kanadzie (w przeciwieństwie do Zachodniej Europy) panują ostre zimy i oni doskonale radzą sobie z mrozami (czytaj - mają udoskonalone dodatki lepiej chroniące paliwo przed wytrącaniem się parafiny).

Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Re: Czym karmić Misia sadzomiota zimą

Post autor: WuWu »

Ja z przyzwyczajenia i trochę po drodze Shell i BP zamiennie - na ogół zwykłe paliwo, przez lata bezproblemowo w dieslach, a teraz w benzynach też na razie jest OK.

ODPOWIEDZ