docieranie auta to nirmalna jazda bez osiągania max obrotów silnika oraz po prostu nie katowanie auta
we wszystkim wskazany jest umiar
stopnowo trzeba zwiększac obciążenia auta
bo inaczej będzie do końca swojego żywota przymulone
nie ma jednego przepisu na docieranie tak jak nie ma idealnych warunków na drogach
docierałem już 4 auta i z miśkiem też sobie poradzę
po za tym automat za bardzo nie pozwala na szaleństwa
ale w sumie fajne auto
Docieranie
Re: Docieranie
JA woje auto odebrałem w Warszawie i musiałem nim docjechać do Belgii, więc na przez pierwsze prawie 400 km auto jechało naszą A2 z regulaminową prędkością do 140 km /h no a później już normalnie. Bez zbędnych gwałtownych przyszpieszeń i hamowań.
Jak do tej pory żadnych problemów 52 tys km przejechane.
Co do procedury startowej to jeszcze nie próbowałem..
Jak do tej pory żadnych problemów 52 tys km przejechane.
Co do procedury startowej to jeszcze nie próbowałem..
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Posty na temat procedury startowej przeniosłem do wątku Procedura startowa (launch control).
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
Czaki
- Samochód: Kodiaq Sportline 4x4 2.0 Diesel 190 km DSG 2018
Witam ja się specjalnie nie bawiłem w docieranie w zaprzyjaźnionym serwisie mi powiedzieli żeby nie katować i nie wchodzić na obroty na czerwone pole przez 1000 km więc pierwszy tysiąc normalna jazda a potem jak było potrzeba.
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Słów kilka o docieraniu i long life
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!