Co was denerwuje w Kodiaqu ?

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Staszek1
Samochód: superb , kodiaq . lancer evo :)

Re: Co was denerwuje w Kodiaqu ?

Post autor: Staszek1 »

Zegary rzeczywiście się rysują bardzo . Ta tapicerkę bym reklamował .

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

tydy
Samochód: Kodiaq TSI 2.0

Post autor: tydy »

Aż mnie ciarki przeszły... Za kilka dni mam odebrać samochód, a tutaj tyle wad...

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

NIe martw się. Twój samochód na pewno nie będzie miał tych wszystkich ustertek naraz :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

ChaosHunter
Samochód: Skoda Kodiaq, 1.4 TSI FWD, Style

Post autor: ChaosHunter »

Ja tam bym się martwił, spora część z Nas nie ma nawet przejechane 10 000 km, a takie krzaki... Dalej lepiej nie będzie.
Poprzednio:
Mercedes A-Klasa W168, A170D
BMW E34, 1989, 525i

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Wszystkie te krzaki da się naprawić :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

ChaosHunter
Samochód: Skoda Kodiaq, 1.4 TSI FWD, Style

Post autor: ChaosHunter »

Może dużo chętniej bym podchodził do "naprawiania" tego auta, gdyby było stare i używane, a nie nowe, za które płacę prawie 3000zł miesięcznie.
Poprzednio:
Mercedes A-Klasa W168, A170D
BMW E34, 1989, 525i

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

ChaosHunter pisze:
07 lis 2017, 15:31
Może dużo chętniej bym podchodził do "naprawiania" tego auta, gdyby było stare i używane, a nie nowe, za które płacę prawie 3000zł miesięcznie.
Dokładnie, nie po to człowiek kupuje coś co ma być ponad przeciętne i wkrw się, że nie działa tak jak to miało być. Wiele tych usterek, i problemów wieku dziecięcego dałoby się uniknąć gdyby nie wszędobylskie oszczędności w Kodiaq. Dzisiaj np przyjrzałem się dokładnie wykładzinie bagażnika (oryginalna i dedykowana do tego modelu) i tak... przesuwając maksymalnie do siedzeń, dodam maksymalnie cofniętych brakuje jakieś 10-15 cm żeby pokryć całą powierzchnię bagażnika, przysuwając maksymalnie do siebie od strony siedzeń brakuje tyle samo... to pytam się po co mi coś takiego, trudno zmierzyć dokładnie i wyprodukować coś co pokryje całą powierzchnię, zapewne nie... ale te 10 cm razy sprzedaż w setkach tysięcy daje konkretne oszczędności materiałowe, a co za tym idzie i wymierną kasę. To samo dotyczy alcantary, o której wspominałem wcześniej. 1 cm tu jeden tam, puste skrzypiące rączki drzwi dają konkretne oszczędności... i wielkie rozczarowanie, bo nie tak to miało być... a swoją drogą to doszedłem do tego dlaczego roleta wydaje odgłosy. Proszę porównajcie sobie podobne rolety w samochodach grupy VAG sprzed powiedzmy trzech, czterech lat, materiał jest zdecydownie grubszy i przez to cięższy i na nierównościach się nie unosi przez co nie stuka...

Poly
Samochód: Planuje Kodiaq 1.4 TSI

Post autor: Poly »

Audi Q3 (za podobna cene jako kodiaq sytle z analogicznym silnikiem) ma uchwyty drzwi jeszcze gorsze - zrobione z czarnego plastiku twardego i bez faktury, a na kokpicie oprocz miekkiej gory same twarde plastiki
Q5 jest lepiej ale nie o tyle zeby uzasadnic +70 tys za analogicznie wyposazona wersje

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Ostatnio trochę poeksperymentowałem z DCC i ustawieniem Indyvidual. Tak sobie to wszystko podobierałem, że łyka drogę jak smok. Rewelacja w wyprzedzaniu. Przy oczywistym zachowaniu bezpieczeństwa dwa naraz bez problemu. Wtedy nie mam czasu patrzeć na ryski plastików a ew. trzaski zagłuszam podkręconym Cantonem. :lol:

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

Skorek pisze:
07 lis 2017, 16:20
... Dzisiaj np przyjrzałem się dokładnie wykładzinie bagażnika (oryginalna i dedykowana do tego modelu) i tak... przesuwając maksymalnie do siedzeń, dodam maksymalnie cofniętych brakuje jakieś 10-15 cm żeby pokryć całą powierzchnię bagażnika, przysuwając maksymalnie do siebie od strony siedzeń brakuje tyle samo... to pytam się po co mi coś takiego, trudno zmierzyć dokładnie i wyprodukować coś co pokryje całą powierzchnię, zapewne nie... ale te 10 cm razy sprzedaż w setkach tysięcy daje konkretne oszczędności materiałowe, a co za tym idzie i wymierną kasę....
w stekach tysięcy to raczej tego nie sprzedają bo kosztuje to kilkaset złotych.
ja kupiłem matę za 40 zł (co prawda najpierw dostałem taką do wersji 7-mio osobowej w opcji ustawienia dla 5 -ciu ze złożonymi fotelami - wiem, zagmatwane, ale tak opisał to sprzedający na aaalllleee) do wersji auta 5-cio osobowego i jest git, pasuje idealnie.

ODPOWIEDZ