OPCJE WYPOSAŻENIA - tapicerka i panoramiczny dach

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Re: OPCJE WYPOSAŻENIA - tapicerka i panoramiczny dach

Post autor: agnes »

Nightingale pisze:
13 lut 2017, 20:54
Z dodatkowych opcji, poza tymi, które zostały już przez Was wymienione, zamówiłem niezależne ogrzewanie postojowe sterowane pilotem, adaptacyjne zawieszenie z pakietem off-road, sportowe fotele, system kamer 360 stopni, składany hak. Pierwotnie chciałem zamówić fotele skórzane z wentylacją ale były na to restrykcje producenta i system uniemożliwiał taką konfiguracje, fotele sportowe widziałem w Superbie i powiem, że zrobiły na mnie wrażenie. Ogrzewanie postojowe to czysta wygoda, wsiadam do ciepłego auta bez skrobania. Czasem lubię zabrać rowery i zjechać z utartych szlaków więc bagażnik na hak + pakiet off-road. Bagażnik na hak sprawdza się świetnie bo nie trzeba dźwigać wysoko roweru oraz opory powietrza są mniejsze - mniejsze spalanie. System kamer to chyba po prostu gadżet :)
Ciekawa jestem tego adaptacyjnego zawieszenia.
Mam nadzieję, że podzielisz się wrażeniami z eksploatacji.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

artur
Samochód: kodiaq 2.0 tsi

Post autor: artur »

Witam. W konfiguratorze pojawiły sie pewne zmiany na przykład za darmo doszedł pakiet konfortowego snu (rozkładane oparcia zagłówków w drugim rzędzi siedzeń,sunset,rolety przeciwsłoneczne szyb bocznych tylnych dzwi,koc) ale naprzykład w wersij Ambition najtańsz nawigacja kosztowała 1100 zł a teraz jest 2000 zł i naprzykład jak rano prubowałem dodać do konfiguracji ten pakiet konfortowego snu to trzeba było dodać również nawigację, jednak od południa można ten pakiet dodać bez nawigacji. Wydaje mi sie też że taka opcja jak Driving mode select wybór profilu jazdy dla napędu 4x4 z funkcja off-road kosztowała więcej niż 1100 zł ale nie pamiętam. Tyle zauważyłem w wersji Ambition nie wiem jak jest w Style. Pozdrawiam

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Dzięki za info!

Tutaj możesz znaleźć cennik z dnia premiery do ewentualnego porównania.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

ws. pakietu komfortowego snu- rozmawialem wczoraj z dealerem w innej sprawie (termin produkcji) i dowiezialem sie, ze owszem pakiet sie pojawil, ale nie znaja przede wszystkim terminu dostepnosci/produkcji aut z tym pakietem, i co wiecej- nie znaja jeszcze ceny. Wiec on nie jest za darmo :)

artur
Samochód: kodiaq 2.0 tsi

Post autor: artur »

dawajrapa pisze:
16 lut 2017, 13:34
ws. pakietu komfortowego snu- rozmawialem wczoraj z dealerem w innej sprawie (termin produkcji) i dowiezialem sie, ze owszem pakiet sie pojawil, ale nie znaja przede wszystkim terminu dostepnosci/produkcji aut z tym pakietem, i co wiecej- nie znaja jeszcze ceny. Wiec on nie jest za darmo :)
Niewiem jak jest u twego dealera ale ja dziś zmieniłem konfigurację i dodałem pakiet konfortowego snu, fakt że nawigację miałem za 1100 zł
a teraz mam za 2000 zł jednak stwirdziłem że lepiej opłaci mi sie ten pakiecik (rolety przeciwsłoneczne 700 zł,suset 600 zł,rozkładane zagłówki niewiem ile będą kosztować o kocyku już nie wspomnę) mam to na papierze podpisane,cena końcowa wraz z wyposażeniem.A co do terminu produkcji to nic niewiadomo pokazywał wszystkie ich zamówienia w systemie, niema żadnych dat są tylko ich samochody pokazowe które są pokazane jako w produkcji. Więc go pytam czy to będzie kwiecień,maj czy czerwiec ? A on że natą chwile nie jest wstanie mi nic powiedzieć.Normalnie Czeski film nikt nic newie.

agnes

artur pisze:
16 lut 2017, 19:03
dawajrapa pisze:
16 lut 2017, 13:34
Niewiem jak jest u twego dealera ale ja dziś zmieniłem konfigurację i dodałem pakiet konfortowego snu, fakt że nawigację miałem za 1100 zł
a teraz mam za 2000 zł jednak stwirdziłem że lepiej opłaci mi sie ten pakiecik (rolety przeciwsłoneczne 700 zł,suset 600 zł,rozkładane zagłówki niewiem ile będą kosztować o kocyku już nie wspomnę) mam to na papierze podpisane,cena końcowa wraz z wyposażeniem.A co do terminu produkcji to nic niewiadomo pokazywał wszystkie ich zamówienia w systemie, niema żadnych dat są tylko ich samochody pokazowe które są pokazane jako w produkcji. Więc go pytam czy to będzie kwiecień,maj czy czerwiec ? A on że natą chwile nie jest wstanie mi nic powiedzieć.Normalnie Czeski film nikt nic newie.
Sprawdziłam w konfiguratorze i jeżeli można mu wierzyć, to pakiet komfortowego snu mogę dodać za darmo .
Dzięki za podpowiedź :)
Zobaczymy, co powie mi na to dealer?

root
Administrator

Konfigurator nie musi być aktualny… A jak jest w cenniku?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

agnes

root pisze:
16 lut 2017, 23:49
Konfigurator nie musi być aktualny… A jak jest w cenniku?
Dzięki root, sprawdziłam w cenniku na stronie w ogóle nie ma tego pakietu.

root
Administrator

Zebrałem wszystkie zmiany w cenniku w jednym miejscu, zapraszam do wątku Zmiany cen luty 2017. Jest kilka ciekawych rzeczy, np. usunięcie informacji o StreetView i Google Earth…

kaludian
Samochód: Rower

Post autor: kaludian »

Super post z tymi aktualnymi cenami. Ciekaw jestem, czy te ceny mogą jeszcze ulec zmianie, czy już tak zostanie?

ODPOWIEDZ