mam przyjemność jeżdzić kodiaqiem od 2-ch tygodni ,spalanie przy jazdach głównie po mieście z przebiegiem 806 km wynosi12,2 l/100 km.
Mam nadzieję że po okresie dotarcia spadnie do 10-11 l/100 km.Styl jazdy normalny
Spalanie
-
marekdolar
- Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0TSI 140kW DSG 4x4
-
SlawekW
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI
Re: Spalanie
Po pierwsze - trochę spadnie po przejechaniu kilku tysięcy km.
Po drugie - 2.0 TSI dużo pali po rozruchu (nawet 15-18 l) ale to spalanie sukcesywnie spada wraz z pokonanym dystansem.
Jeśli więc jeździsz po 3-5 km nie licz na znaczny spadek spalania.
Po drugie - 2.0 TSI dużo pali po rozruchu (nawet 15-18 l) ale to spalanie sukcesywnie spada wraz z pokonanym dystansem.
Jeśli więc jeździsz po 3-5 km nie licz na znaczny spadek spalania.
-
pstad
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI,DSG,4x4
Fajne wyniki macie ,ale czy po to kupuje auto duze ,mocne by liczyc spalanie?Duzo nie mowiac w lato klima +1 ltr ,4x4 +1ltr, wiec reasumujac wcale duzo nie pali.
Ja tam nie nazekam bo wynik 11 ltr w trasie przy moim stylu jazdy jest bardzo zadowalajacy.Oczywiscje zaraz skomentujecje ze to od groma itd, ale kazdy jezdzi po swojemu ,ma.swoj styl jazdy i inaczej odczowa predkosc.
Jak dla mnie przelotowe predkosci to 140-180 a gdzie mozna to i max.
Jak narazie ale bez wariactw lekko misiek poszedl 215km/h i to constant przez 50 -80 km.(w ponizej przedstawionej jezdzie)
Ja uwazam ze spalanie jest adekwatne do auta i silnika.Listki ECO 58 czyli spadly jak na jesien
Ponizej wyniki dla 95% autostrada niemiecka.
2.0TSI 4x4 DCC z 2017 roku nalot 32k km

Ja tam nie nazekam bo wynik 11 ltr w trasie przy moim stylu jazdy jest bardzo zadowalajacy.Oczywiscje zaraz skomentujecje ze to od groma itd, ale kazdy jezdzi po swojemu ,ma.swoj styl jazdy i inaczej odczowa predkosc.
Jak dla mnie przelotowe predkosci to 140-180 a gdzie mozna to i max.
Jak narazie ale bez wariactw lekko misiek poszedl 215km/h i to constant przez 50 -80 km.(w ponizej przedstawionej jezdzie)
Ja uwazam ze spalanie jest adekwatne do auta i silnika.Listki ECO 58 czyli spadly jak na jesien
Ponizej wyniki dla 95% autostrada niemiecka.
2.0TSI 4x4 DCC z 2017 roku nalot 32k km

-
OnlineMalenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Jest dobrze.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
11 na trasie to musiało być albo bardzo szybko na autostradzie (pow.140km/h średnia) albo wariacko po wioskach.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Pstad pisał wyżej, że jechał 140-180, a nawet 215. Mi też przy bardzo szybkiej jeździe rzadko przekracza 11.MałGorzata pisze: ↑05 paź 2019, 20:1311 na trasie to musiało być albo bardzo szybko na autostradzie (pow.140km/h średnia) albo wariacko po wioskach.
-
Mlodymeyer
- Samochód: Skoda, Kodiaq 2.0 TDi 190 KM
Witam,
koleżanki i koledzy jestem na etapie zakupu misiaczka ale mam dylemat co do jednostki napędowej. Tzn waham się pomiędzy wysokprężną jednostką 150 km a 190 km.
Czy posiadacze mogą udzielić takiej informacji czy są duże rozbiezności w spalaniu pomiędzy dwoma jednostkami? Czytałem na forum rewelacyjne informację na temat spalania w 150 konnym silniku, a czy 190 jednostka faktycznie ma podobne spalanie ( wiadomo odpowiednio wyższe). Pytam ponieważ jeżdżę obecnie superbem II 170 km dsg TDI i mimo wszystko chciałbym zachować podobną dynamikę, oczywiście zakładając inne gabaryty superba i kodiaqa.
Z góry dziękuje za podpowiedzi
Pozdrawiam!
koleżanki i koledzy jestem na etapie zakupu misiaczka ale mam dylemat co do jednostki napędowej. Tzn waham się pomiędzy wysokprężną jednostką 150 km a 190 km.
Czy posiadacze mogą udzielić takiej informacji czy są duże rozbiezności w spalaniu pomiędzy dwoma jednostkami? Czytałem na forum rewelacyjne informację na temat spalania w 150 konnym silniku, a czy 190 jednostka faktycznie ma podobne spalanie ( wiadomo odpowiednio wyższe). Pytam ponieważ jeżdżę obecnie superbem II 170 km dsg TDI i mimo wszystko chciałbym zachować podobną dynamikę, oczywiście zakładając inne gabaryty superba i kodiaqa.
Z góry dziękuje za podpowiedzi
Pozdrawiam!
-
JED
- Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K
190 KM nie spali więcej niż 150 KM.
Wszystko zależy od stylu jazdy.
Wszystko zależy od stylu jazdy.
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL.