U mnie 4500 km, z czego okolo polowa to trasa (autostrada), 1600km autostrady + 800km obwodnic lub drog krajowych.
Srednie spalanie to niecale 10 litrow.
Po miescie srednio 12.5litra, lubie czasem depnac na prostej.
Na autostradzie (140km/h) 10 litrow
Na trasie (80km/h) schodzi ponizej 7-8l.
Spalanie
Re: Spalanie
Poprawiłem rekord. 4,4L na trasie 32km. Diesel 190 koni. Nie sądziłem że da się tak nisko zejść, a stało się to przypadkiem.
-
Fatboy
Niezle, do tego w automacie. Z drugiej strony - szkoda dwumasy zeby takie niskie obroty trzymac 
U mnie to jest takie solidne 12,8l/100km - średnia z 500 km, ale przejechałem już > 20 tysięcy i się utrzymuje. Silnik TSI 2.0 180HP, 4x4 tryb mieszany (dobijają korki - na powrocie z pracy po mieście mam 17,7 spalanie).
Nooo ten rząd wielkości to ja osiągam dopiero jak jadę naprawdę ostro. Tryb sport i gaz w podłogę. Chyba że mówimy o odcinkach po 1-2 km. W pozostałych przypadkach zawsze mam mniej niż 10. Jednak diesel to diesel.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Ja najkrótsze odcinki jeżdżę ok 5 km. Nigdy nie przekroczyłem 8 l 
O, to też może być ciekawe porównanie - diesle, oba z DSG, mój 190, Malenstwo8 150 koni. Do pracy mam odcinek 13km (miasto). Latem (prawie bez korków) zwykle wychodzi coś koło 7.0 - 7.4L, ale zimą (zwykle mały korek) prawie zawsze przekraczam 8
A tu kolega mówi, że nie przekroczył jeszcze 8 
@Malenstwo8 - jakie to odcinki?
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Dzisiaj 29 km trochę miasta, trochę poza miastem, ale z innymi autami na drodze - 6,5 lnasty pisze: ↑11 lip 2018, 11:53O, to też może być ciekawe porównanie - diesle, oba z DSG, mój 190, Malenstwo8 150 koni. Do pracy mam odcinek 13km (miasto). Latem (prawie bez korków) zwykle wychodzi coś koło 7.0 - 7.4L, ale zimą (zwykle mały korek) prawie zawsze przekraczam 8A tu kolega mówi, że nie przekroczył jeszcze 8
Do pracy - 6km - dzisiaj 7,1 - rekord 5,9
Jazda płynna, spokojna. Oczywiście podaję spalanie od zimnego silnika rano.
Tak tak, ja też podałem od zimnego. Widać, że 150-konny jest wyraźnie bardziej ekonomiczny w takiej jeździe. 5,9 w drodze do pracy nigdy nie miałem, najniżej chyba 6,3 (ale raczej się nie liczy, bo to w święto, więc zupełnie pusto rano było).