Mam system Canton w moim Kodiaq. Pokazuje możliwość włączenia surround ale nie mogę tego włączyć więc dźwięk jest jakby taki płaski.
Jak sądzicie, to jest jakiś problem oprogramowania? a może nie zostało to jeszcze załaczone?
Surround?
Re: Surround?
Dziwna sprawa. Ja też mam system Canton ale daje się włączyć. Różnica kolosalna w brzmieniu.
Ostatnio Skoda ma problemy z oprogramowaniem do Kodiaqa 2, więc może to być ten problem. Podjedź do serwisu na kasowanie błędów i reset. Może pomóc.
Ostatnio Skoda ma problemy z oprogramowaniem do Kodiaqa 2, więc może to być ten problem. Podjedź do serwisu na kasowanie błędów i reset. Może pomóc.
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Z tego co wczoraj konfigurowałem musiałem przesunąć suwak z pozycji Stereo do Surround. Później już dźwięk jest super, najlepiej ustawić na środku kalibrację głośników bo jak przesunie się w kierunku przodu to wycisza tylne głośniki i nie słychać efektu.
A mnie ten system dźwięku nie powalił. Co więcej, żadne ustawienie mi nie pasowało. Dopiero manualne ustawienie korektora dało jakiś efekt.
W surround dźwięk jak dla mnie (podkreślam!) był zbyt spłaszczony. Przestrzeń była sztucznie "rozszerzona", zaś bas był płytki i taki "kopiący".
Dobrze, że nie brałem tego pakietu, ponieważ nie byłbym z tego zadowolony.
Jednak komuś się może podobać - każdy ma inne preferencje i lubi inny rodzaj dźwięku. Szanuję to i doceniam Skodę, że oferują takie rozwiązanie
W surround dźwięk jak dla mnie (podkreślam!) był zbyt spłaszczony. Przestrzeń była sztucznie "rozszerzona", zaś bas był płytki i taki "kopiący".
Jednak komuś się może podobać - każdy ma inne preferencje i lubi inny rodzaj dźwięku. Szanuję to i doceniam Skodę, że oferują takie rozwiązanie
Kris
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Ja mam przeciwne odczucia...na początku ustawiłem korektorem dźwięk ale czegoś mi brakowało...po przejściu na surround i ustawieniu balansu od razu poczułem różnicę...kwestia gustu...itepe pisze: ↑18 gru 2024, 9:14A mnie ten system dźwięku nie powalił. Co więcej, żadne ustawienie mi nie pasowało. Dopiero manualne ustawienie korektora dało jakiś efekt.
Jednak komuś się może podobać - każdy ma inne preferencje i lubi inny rodzaj dźwięku. Szanuję to i doceniam Skodę, że oferują takie rozwiązanie![]()
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
A wiecie ludziska, że najlepszy słuch mamy w wieku ok. 20 lat a potem już tylko z górki 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
I to to chodzi - każdemu się podoba co innego! Ważne, żeby szanować zdanie innych.Kluczyk74 pisze: ↑18 gru 2024, 18:21Ja mam przeciwne odczucia...na początku ustawiłem korektorem dźwięk ale czegoś mi brakowało...po przejściu na surround i ustawieniu balansu od razu poczułem różnicę...kwestia gustu...itepe pisze: ↑18 gru 2024, 9:14A mnie ten system dźwięku nie powalił. Co więcej, żadne ustawienie mi nie pasowało. Dopiero manualne ustawienie korektora dało jakiś efekt.
Jednak komuś się może podobać - każdy ma inne preferencje i lubi inny rodzaj dźwięku. Szanuję to i doceniam Skodę, że oferują takie rozwiązanie![]()
Kris
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Nie tylko słuchMałGorzata pisze: ↑18 gru 2024, 19:31A wiecie ludziska, że najlepszy słuch mamy w wieku ok. 20 lat a potem już tylko z górki![]()
.
.
.
.
.
.
...wzrok również...
-
tomfra71
- Samochód: Skoda Kodiaq 2 (2024) 1.5 mHEV Select
Tak, niedługo po moim pierwszym wpisie udało mi się włączyć tą opcję.
Nie wiem w czym był problem
Oprogramowanie czy mój palec nie dość przewodzący dla tabletu
Nie wiem w czym był problem
Oprogramowanie czy mój palec nie dość przewodzący dla tabletu