Brak możliwości tuningu silnika i skrzyni
Brak możliwości tuningu silnika i skrzyni
Z info które zebrałem z warsztatów tuningowych wynika, że kodiaq 2 nie ma obecnie, ani nie będzie miał w rozsądnej perspektywie czasowej możliwości wykonania tuningu , zarówno dsg, jak też silnika. Jest zablokowany przez producenta ponoć bardzo skutecznie. Kodiaq 1 fl dsg ponoć też nie jest już modyfikowalne , silnik natomiast zależy od roku a nawet miesiąca produkcji. Straszna kaszanka jeśli to prawda...
Marcin
Re: Brak możliwości tuningu silnika i skrzyni
Być może to prawda, gdzieś już o tym czytałem. Ale czy to się nie zmieni tego nikt nie jest pewny. Wcześniej czy później pojawią się narzędzia - miejmy nadzieję.
Swoją drogą mam silnik 1.5 mHEV i serio nie narzekam, a nieco się go obawiałem. Wybrałem go, ponieważ 95% jazd mam w mieście na krótkich dystansach.
Na skrzynię też nie narzekam, radzi sobie dość dobrze w obu trybach. Póki co nie odczuwam potrzeby poprawiania czegokolwiek
Swoją drogą mam silnik 1.5 mHEV i serio nie narzekam, a nieco się go obawiałem. Wybrałem go, ponieważ 95% jazd mam w mieście na krótkich dystansach.
Na skrzynię też nie narzekam, radzi sobie dość dobrze w obu trybach. Póki co nie odczuwam potrzeby poprawiania czegokolwiek
Kris
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Czy w twoim aucie jest 'lag' ?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Chłopaki z Power Performance właśnie się pochwalili, że za 5600pln dołożyli mocy do RS oraz zlikwidowali laga przez dołożenie pedalboxa.
311KM i 447NM brzmi już naprawdę solidnie pomimo faktu, że w samej serii też jest nieźle jak na rodzinne autko.
311KM i 447NM brzmi już naprawdę solidnie pomimo faktu, że w samej serii też jest nieźle jak na rodzinne autko.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Pedalbox potrafi już niwelować słynnego laga w Kodiaqu?
----
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Birąc pod uwagę, że ten silnik da się kręcić na 350/400 KM, to taki przyrost za tę cenę to nic. Seryjnie te silniki mają ok 285 KM.
Ja już się psychicznie nastawiam na laga
Odzwyczaiłem się przez kilka lat. Może nie będzie tak źle.
Tak, jest i to czasami w podbramkowej sytuacji bardzo mnie stresuje
Kris