Lusterka WTF
Lusterka WTF
Czy ktoś z was również tak ma? Z każdym jednym razem, prawe i lewe lusterko
matko kochano
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Lusterka WTF
Auto po gwarancji. Ja bym wsadził rurkę od silikonowego spray w prawy dolny róg lusterka i przesmarował. Odchyl zwierciadło maksymalnie w prawo i powinno się zobaczyć mechanizm osadzenia. Do tego z zewnątrz między lusterko a podstawę. Tylko nie używać WD40, bo po tym szybciej koroduje.
-
Tony235
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 TSI
Re: Lusterka WTF
Miałem to samo, zgłoszone na serwisie. Posmarowali oba lusterka jakimś białym smarem i przestało aczkolwiek co jakiś czas jeszcze skrzypnie co jakiś czas. Jeśli znów bedzie się tak działo wymieniają cały mechanizm który wart jest 2000 zł za jeden oczywiście z gwarancji .
Też tak mam, ale jeszcze nie tak mocno jak u Ciebie. Muszę przejechać się do serwisu.
Mój Kodiaq II ma już 6 miesięcy i wcale lepiej nie jest:
https://youtube.com/shorts/ix9TKd14OYE? ... 8DfUj1R3hY
Zupełnie jakby podczas projektowania zaoszczędzili na jakieś podkładce ślizgowej. W serwisie nasmarowali mi białym smarem, który w słońcu pięknie wypłynął i wyglądał przy złożonym jakby mi ptak narobił. Teraz już skrzypią oba i pod markietem ludzie nasłuchują co to za dźwięki
Jakie premium, taki serwis. Jak jest chłodniej, skrzypienie ustaje, a jak jest u Ciebie?
https://youtube.com/shorts/ix9TKd14OYE? ... 8DfUj1R3hY
Zupełnie jakby podczas projektowania zaoszczędzili na jakieś podkładce ślizgowej. W serwisie nasmarowali mi białym smarem, który w słońcu pięknie wypłynął i wyglądał przy złożonym jakby mi ptak narobił. Teraz już skrzypią oba i pod markietem ludzie nasłuchują co to za dźwięki
Jakie premium, taki serwis. Jak jest chłodniej, skrzypienie ustaje, a jak jest u Ciebie?
Kris
- maq
Dzisiaj zostawiłem swojego na blacharni i zapytałem o Wasze lusterka. Sprawa znana z VW z Tiguana. Mają rozwiązanie technologiczne. Otóż lusterko należy rozebrać i podciąć plastik. Będzie widać który, po rozmontowaniu.
Dzięki maq!
Tylko, że to chyba do end-usera nie powinno należeć
Skoro znają problem, to powinni go rozwiązać podczas serwisu, a nie ładować tonę smaru...
Skoro znają problem, to powinni go rozwiązać podczas serwisu, a nie ładować tonę smaru...
Kris
U mnie skrzypi lusterko pasażera, ale dopiero w końcowej fazie ruchu. I to nie za każdym razem. Mam wrażenie że po myciu auta na myjce bezdotykowej to skrzypienie na chwilę znika. Co dziwne, bo woda raczej wypłukuje smar a nie smaruje
W serwisie powiedzieli że naprawią, ale przy okazji upierają się na akcję serwisową z manetką AAC. W sumie to daje pół dnia roboty, a ja obecnie nie mam czasu żeby im auto na tak długo zostawić.
Więc poczekam aż się to skrzypienia nasili, albo jak będzie trochę luźniej z czasem.
W serwisie powiedzieli że naprawią, ale przy okazji upierają się na akcję serwisową z manetką AAC. W sumie to daje pół dnia roboty, a ja obecnie nie mam czasu żeby im auto na tak długo zostawić.
Więc poczekam aż się to skrzypienia nasili, albo jak będzie trochę luźniej z czasem.
- maq
Lusterka WTF
Problem znają w serwisie VW w Piasecznieitepe pisze:Dzięki maq!

Jeżeli auto po gwarancji, to pewnie trzeba będzie zapłacić jak za nowe lusterko.

Auto nowe, 4500 km na liczniku. Czy mokre czy suche nie gra wielkiej różnicy, piszczy jak potępieniec. Wyłączyłem składanie lusterek bo wstyd na mieście się tak pokazać
masakra, szczególnie jeśli znają w grupie problem. smar silikonowy jak pisaliście to jakaś bzdura, wycieknie przy wyższej temperaturze. no nic, zobaczymy, zawiozę.