Próbuję wykorzystać gniazdo USB-C na podsufitce jako gniazdo zasilania do kamery 70mai M500. Niestety nie udaje mi się to i nie wiem w czym problem. Kamera potrzebuje 2A zasilania. USB-C teoretycznie obsługuje do 45W w samochodzie (nie wiem czy podzielone na 5 gniazd czy też może w zależności które jest podłączone to bierze ile potrzebuje z 45W a podział następuje przy okazji podłączenia następnych urządzeń. )
Tak czy siak kamerka nie działa w samochodzie, a jak podłączę ją do zasilacza/ładowarki w domu to działa bez zarzutu. Tylko po co mi to w domu? Kamera ma własny wkład do gniazda zapalniczki ale w nowym Kodiaq chyba zrezygnowano z tego w części przedniej samochodu (gniazd zapalniczki).
Czy jest gdzieś specyfikacja prądowa tych gniazd? czy można w jakiś sposób zwiększyć wydajność prądową gniazda?
Dodatek (rozwiązanie)
Wziąłem telefon android i podłączyłem do gniazda z monitoringiem programowym prądu ładowania. QC dociągnął do 2060mA prądu ładowania co powinno wystarczyć.
Podejrzewam że elektronika kamery nie potrafi dogadać się z samochodem.
Będę szukał na forum 70mai może coś poradzą.
Zamknijcie temat.
[II GEN] Gniazdo USB-C na podsufitce - jakie parametry
Re: [II GEN] Gniazdo USB-C na podsufitce - jakie parametry
To problem kamery. Ona nie chce chodzić na "inteligentnych" ładowarkach które obsługują ładowanie więcej mocy. Moja 70mai A510 nie działa poprawnie w Skodzie, ani na żadnej ładowarce z PowerDelivery. Sprawę rozwiązał ten kabel https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/ ... b0e7fb1065
Co nie zmienia faktu, że GPS w rejestratorze nie działa. Podgrzewana szyba...
Co nie zmienia faktu, że GPS w rejestratorze nie działa. Podgrzewana szyba...
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
U mnie problem z szybą został rozwiązany viewtopic.php?f=52&t=2835&p=52129#p52129
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
tomfra71
- Samochód: Skoda Kodiaq 2 (2024) 1.5 mHEV Select
Wyszło że zrobiłem sobie kabel sam. kupując wyzwalacz 5v 2A na USB-C i kabel (lutowanie i gotowe)
Działa
Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi
Działa
Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi
Mógłbyś podać dokładnie jaki kabel z allegro rozwiązał Twój problem z podłączeniem kamery? Podany link niestety nie działa.ABUK pisze: ↑28 wrz 2024, 8:23To problem kamery. Ona nie chce chodzić na "inteligentnych" ładowarkach które obsługują ładowanie więcej mocy. Moja 70mai A510 nie działa poprawnie w Skodzie, ani na żadnej ładowarce z PowerDelivery. Sprawę rozwiązał ten kabel https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/ ... b0e7fb1065
Co nie zmienia faktu, że GPS w rejestratorze nie działa. Podgrzewana szyba...![]()
Faktycznie allegro krótko pamięta aukcje. Chodzi o "KABEL NYLONOWY DO DJI AIR 2 MINI 2 USB TYP C 30 CM"
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
z tego co wiem w podsufitce masz 15W a nie 45W.
"Złącze USB w podsufitce może być wykorzystywane wyłącznie do ładowania z mocą do 15 W."
https://digital-manual.skoda-auto.com/w ... uery=usb-c
"Złącze USB w podsufitce może być wykorzystywane wyłącznie do ładowania z mocą do 15 W."
https://digital-manual.skoda-auto.com/w ... uery=usb-c
Planuję zakup kamerki do auta, czy wiecie coś na temat działania GPS' w nowym Kodiaq'u? Będzie działał GPS w kamerze - czy raczej przez ogrzewaną szybę będzie problem?
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Ja do swojej kamerki muszę podłączać zewnętrzną antenę GPS przyklejoną do szyby w specjalnym miejscu . W przedniej szybie ogrzewanej jest za lusterkiem powierzchnia bez filtrowania sygnału.
Tu więcej viewtopic.php?p=49275#p49275
----