wifi brak połączenia z hotspotem

Maciej
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI DSG 4x4

wifi brak połączenia z hotspotem

Post autor: Maciej »

Dzień dobry,
Na ekranie za każdym razem po uruchomieniu samochodu wyświetla mi się od 3 dni komunikat: "brak połączenia Wi-Fi z zewnętrznym hotspotem". Wcześniej tego nie było. Przy czym auto widzi mój samsung S24, android auto łączy się bez problemu.
Co to oznacza i co z tym zrobić?
Dzięki z góry za rady.
Obrazek

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Kluczyk74
Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4

Re: wifi brak połączenia z hotspotem

Post autor: Kluczyk74 »

Musisz wykupić dostęp do internetu LTE i problem znika...inaczej to udostępniasz hotspota z telefonu ale taki niepodłączony do CarPlay/Android Auto W iPhone jak podłączam do CarPlay nie mam hotspota...w Android Auto pewnie podobnie...

Maciej

Wykupić dostęp do internetu LTE? Czyli?
Połączenie z urządzenitm mobilnym ms., bo widzi mój telefon.

Awatar użytkownika
Kluczyk74

Maciej pisze:
09 lut 2025, 14:26
Wykupić dostęp do internetu LTE? Czyli?
Połączenie z urządzenitm mobilnym ms., bo widzi mój telefon.
Ja pozbyłem się tego problemu, wykupując na rok internet od Cubic Telecom (25GB) w aplikacji MySkoda. Nie wiem czy to tylko moje odczucie czy to prawda, ale jakby Laura lepiej działała w szczególności nawigacja. Można na miesiać wykupić bodajże za ok 30zł 2GB. W innym wypadku trzeba wozić 2 telefony, jeden z udostępnionym hotspotem z internetem (tej opcji nie próbowałem, więc to tylko moje przypuszczenia) a drugi do CarPlay/Android Auto (próbowałem podłączyć hotspot z aktywnym CarPlay i się nie dało).

Maciej

Dzięki za radę.
Spróbuję.

Jacekbo
Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV Selection

Post autor: Jacekbo »

Kluczyk74 pisze:
09 lut 2025, 14:03
Musisz wykupić dostęp do internetu LTE i problem znika...inaczej to udostępniasz hotspota z telefonu ale taki niepodłączony do CarPlay/Android Auto W iPhone jak podłączam do CarPlay nie mam hotspota...w Android Auto pewnie podobnie...
U mnie normalnie działa na Androidzie, włączone Android Auto i hotspot, drugi telefon (iphone) podłączony tylko po bluetooth do odbierania połączeń.

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

A to nie jest czasem tak, że miałeś połączony do internetu z jakiegoś hostspota i teraz wisi Ci to w ustawieniach wifi bo już się z nim nie łączy?

Awatar użytkownika
Kluczyk74

Jacekbo pisze:
10 lut 2025, 21:51
Kluczyk74 pisze:
09 lut 2025, 14:03
U mnie normalnie działa na Androidzie, włączone Android Auto i hotspot, drugi telefon (iphone) podłączony tylko po bluetooth do odbierania połączeń.
Ok, u mnie jak miałem CarPlay wyświetlało komunikat, że nie mogę używać hotspotu do telefonu podłączonego CarPlay

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

Bili pisze:
10 lut 2025, 22:30
A to nie jest czasem tak, że miałeś połączony do internetu z jakiegoś hostspota i teraz wisi Ci to w ustawieniach wifi bo już się z nim nie łączy?
Tak właśnie jest - jeśli jesteś podłączony do swojego WiFi to jak odjedziesz, komunikat się pojawi. Pytanie czy potrzebujesz być podłączony ciągle. U siebie moje WiFi odłączyłem i komunikatu nie ma. Jak będę potrzebował, np. do dużej aktualizacji, to podłączę ponownie :)
Kris

ODPOWIEDZ