Awaria Tempomatu ACC / travel assist

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Re: Awaria Tempomatu ACC / travel assist

Post autor: itepe »

Czekam na swojego i po przeczytaniu tego wątku, zaczynam mieć wątpliwości, czy się nie pospieszyłem. Ale Octavia się już postarzała i musiała iść do innej stajni :(
Ale moja zielona żabka Fabia II '12 (104 kkm) jest nie do zdarcia. Z udogodnień posiada:
- automatyczną wycieraczkę tylną przy cofaniu
- włącznik świateł mijania po przekręceniu kluczyka
I - kurcze - żadnego softu aktualizować nie musiałem do tej pory! :lol: :lol: :lol:

Kris

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Ja przemyślałem temat i się wstrzymałem. Zgłębiłem temat mocniej i za dużo tego. Skalę problemów widać najbardziej we flotach. Te auta mijają się w serwisach.
Nikt już nawet tego nie ukrywa. Serwisy są pełne nowych Skód. Może za rok wrócę do tematu jak poogarniają tę elektronikę. Zawsze miałem dobre zdanie o Skodzie i nie chcę go sobie zepsuć.

JS91
Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV

Post autor: JS91 »

Mazak pisze:
17 gru 2024, 10:20
Po kontakcie z nimi, zwalili na deszcz (wczoraj u nas naprawdę nieźle lało). Myślę, że to dalej lipa.
U mnie auto przed aktualizacją (chyba że zdążyli ją wgrać w fabryce albo w salonie przed odbiorem), ale dziś jechałem w ulewie z włączonym travel assist i wszystko działało. Błędy za to miałem przez moment dzień po odbiorze auta :D

Daniel
Samochód: kodiaq

Post autor: Daniel »

cos im nie idzie z tą akcją, bo wczoraj dostałem telefon, że na tą chwile mam nie przyjeżdżać na wgranie nowego softu bo to co dostali ze Skody nie działa... Wgrali do superba który miał tez problemy z usterkami asystentów... i auto nie odpala :)

Tami
Samochód: Kodiaq 2024 2,0 tdi 4x4

Post autor: Tami »

Cześć wam,
niestety nie mam dobrych wieści co do mojego tempomatu, w serwisie nie wiedzą co jest przyczyną, zebrali logi i myśleli kilka tygodni w Czechach po czym stwierdzili że wymienią przełącznik. Prawie miesiąc czekają na części.
Jestem zbywany, za każdym razem jak dzwonie, że nadal czekają.... :cry:

Czy ktoś z was ma jakiś maila na który można złożyć skargę, nie chciał bym od razu odpalać prawnika ale patrząc jak do tego podchodzą to chyba nie będzie wyjścia.

Ręce mi opadają.
pozdr dla wszystkich

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Musisz cierpliwie poczekać aż sobie poradzą. Ten problem był w ubiegłych latach w innych modelach Skody (Superb, Octavia, Enyaq) i został usunięty. W moim przypadku trwało to chyba z dwa lata (2021->2023) - głowa do góry.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Tami
Samochód: Kodiaq 2024 2,0 tdi 4x4

Post autor: Tami »

Jeżeli tak to ma wyglądać to jedyna opcja to dochodzi swoich roszczenie na drodze prawnej.
No nic może jeszcze ktoś może coś doda.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Opcja travel assist to 3 może 4 tysiące PLN?
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

marcu
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI, 204 KM, 2025

Post autor: marcu »

Aż musiałem założyć konto na forum. Świeżo odebrałem auto rocznik 2025, 3 okres produkcyjny. Jakież było moje zdziwienie na autostradzie kiedy po wielokrotnych próbach nie udało się ani razu włączyć ACC. Niestety problem występuje dalej. Po przeczytaniu wątku widzę, że jedynie można się dobijać na serwis, ale nie daje sobie nadziei.

Awatar użytkownika
Kluczyk74
Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4

Post autor: Kluczyk74 »

marcu pisze:
27 sty 2025, 17:43
Aż musiałem założyć konto na forum. Świeżo odebrałem auto rocznik 2025, 3 okres produkcyjny. Jakież było moje zdziwienie na autostradzie kiedy po wielokrotnych próbach nie udało się ani razu włączyć ACC. Niestety problem występuje dalej. Po przeczytaniu wątku widzę, że jedynie można się dobijać na serwis, ale nie daje sobie nadziei.
A masz jakieś informacje o awarii? W moim daje się włączyć bez problemu...choć odkąd jechałem w śnieżycy i wyłączyłem Line Assists (po wyłączeniu miałem wiele żółtych kontrolek i nie dało się włączyć ACC, informacja o awarii) i po włączeniu ponownym wszystko wróciło do normy choć pojawiają się czasem informacje przejmij kontrolę nad kierownicą, jak nie słucham to nawet potrafi szarpnąć hamulcem więc nie wiem czy to awaria czy coś mam źle włączone...może też coś wyłączyłeś z asystentów i ACC nie może się włączyć...

ODPOWIEDZ