Jestem świeżo po akcji przywoławczej o nazwie na fakturze:
akcja fabryczna 91SV kry.01
składająca się z
- aktualizacji oprogramowania OTA
- aktualizacja Basisline PV2 + aktualizacja oprogramowania elektr.ukł.infor. (MIB)
Zajęło im to ok 2,5 godz.
Podobno "temperuje" czujniki i zapobiega dziwnym awariom systemów samochodu. Dziwnym bo awarie potrafią zniknąć po paru minutach wyłączenia (reset jak w komputerze)
Zobaczymy
Akcja przywoławcza 91SV kry.01
Re: Akcja przywoławcza 91SV kry.01
Dzięki za info!
Oby samochody odbierane w styczniu już fabrycznie miały te aktualizacje
Oby samochody odbierane w styczniu już fabrycznie miały te aktualizacje
Kris
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Dostałeś jakieś powiadomienie o tej akcji?
-
bad_dog_pl
- Samochód: Skoda Kodiaq II
Czy usterka się powtórzyła?
-
tomfra71
- Samochód: Skoda Kodiaq 2 (2024) 1.5 mHEV Select
Samochód odebrałem we wrześniu w połowie grudnia dostałem telefon z zaproszeniem do serwisu w Zielonej Górze.
Minęło kilka dni od aktualizacji.
Mogę powiedzieć, że samochód przestał być aż tak narzucający swój styl jazdy. Przestał tak mocno ingerować w mój styl który i tak można nazwać dość spokojnym.
Ogólne wrażenie - jest lepiej. Mam lepsze poczucie władzy nad rzeczą/samochodem
Tamta awaria nie powtórzyła się, dostałem jednak potwierdzenie że mogła być właśnie spowodowana błędnym softem w samochodzie.
Minęło kilka dni od aktualizacji.
Mogę powiedzieć, że samochód przestał być aż tak narzucający swój styl jazdy. Przestał tak mocno ingerować w mój styl który i tak można nazwać dość spokojnym.
Ogólne wrażenie - jest lepiej. Mam lepsze poczucie władzy nad rzeczą/samochodem
Tamta awaria nie powtórzyła się, dostałem jednak potwierdzenie że mogła być właśnie spowodowana błędnym softem w samochodzie.
-
bad_dog_pl
- Samochód: Skoda Kodiaq II
Dzięki za informacje. Ja swojego Kodiaq phev wstawiłem do serwisu i teraz czekam na aktualizacje sterowników.
Mała poprawka po tygodniowym postoju auta w serwisie dostałem informację iż serwis czeka na wymianę dwóch sterowników i narazie czekamy na odpowiedź fabryki.
-ciekawe jak długo?
Mała aktualizacja. Po ponad miesiącu i wymianie dwóch modułów i zaprogramowaniu samochód - zadziałał, błędy znikły ale czeka mnie jeszcze aktualizacja systemowa samochodu.
Mała poprawka po tygodniowym postoju auta w serwisie dostałem informację iż serwis czeka na wymianę dwóch sterowników i narazie czekamy na odpowiedź fabryki.
-ciekawe jak długo?
Mała aktualizacja. Po ponad miesiącu i wymianie dwóch modułów i zaprogramowaniu samochód - zadziałał, błędy znikły ale czeka mnie jeszcze aktualizacja systemowa samochodu.