lustera boczne / auto dimming

msolak81
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4

lustera boczne / auto dimming

Post autor: msolak81 »

Witam, przymieżam się do zamówienia wersji RS i zdziwiło mnie to, że wiele elementów w nowym kodiaqu jest .. zubożona w porównaniu do poprzednika. Przykład bagażnika i systemu haczyków. Podobnie z ... lusterkami bocznymi. W mojej wersji style z 2017 roku mam oba lusterka boczne ściemniające się i działa to fantastycznie. Przyjąłem w ciemno, że w nowym też tak będzie... i rozczarowanko. W specyfikacji: Elektrycznie sterowane, podgrzewane, składanelusterka boczne z pamięcią ustawień, automatycznieściemniające się lusterko boczne po stronie kierowcy, zpodświetleniem wejścia. No i pytanie - czy tak faktycznie jest? bo konfigurator nie ma wielu elementów dobrze opisanych (np. foteli które w wersji rs suite mają wentylację czego nie znajdziemy w specyfikacji).

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Re: lustera boczne / auto dimming

Post autor: RoznieBywa »

msolak81 pisze:
09 sty 2025, 6:02
W specyfikacji: Elektrycznie sterowane, podgrzewane, składanelusterka boczne z pamięcią ustawień, automatycznieściemniające się lusterko boczne po stronie kierowcy, zpodświetleniem wejścia. No i pytanie - czy tak faktycznie jest?
Z tego co pamiętam ściemniające się oba boczne lusterka boczne wypadły z cennika Kodiaqa w 2021 roku i faktycznie nie była to tylko zmiana opisu, bo w tym po prawej stronie widać różnice światła samochodów z tyłu.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Zewnętrzne tylko lewe jest ściemniające.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

benybeer
Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 mhev

Post autor: benybeer »

Lusterko zewnetrzne tylko lewe jest fotochromatyczne (sciemniajace). Koszt by prawe bylo rowniez sciemniajace niewielki, bo lewe ma poprostu naklejona folie fotochromatyczna, wystarczy dokupic docieta lub dociac samemu na jakims portalu aukcyjnym i ot mamy oba fotochromatyczne. Swoja droga super oszczednosci dla nic, rzedu pewnie 50gr/auto jak nie mniej..

ODPOWIEDZ