Ale o tym było już nie raz: aktualnie stosowana skóra w Skodzie jest naturalna tzn. pochodzenia zwierzęcego i choć nie dotyczy to całych obić (np. tyłu foteli) to i tak to jest więcej niż w nie jednych markach (nawet premium) - choć do Bentley'a czy RR z oczywistych powodów się nie umywa. Co oznacza zwrot na grafice "eco leather" to się dopiero okaże bo np. w Enyaq'u ten sam (lub EcoSuite) używany jest do określania skóry naturalnej garbowanej zamiast chemikaliami liśćmi drzewa oliwnego (na metce dają napis eco olive leather): "Prawdziwa skóra, która w przeciwnym razie wylądowałaby na wysypiskach jako odpady przemysłu mięsnego i liście drzew oliwnych, które zostałyby spalone. To podstawowe materiały stosowane w przyjaznej dla środowiska tapicerce siedzeń w samochodach Enyaq. Fotele z ekologiczną tapicerką powstają w specjalnym procesie z dwóch materiałów, które w przeciwnym razie byłyby odpadami. Proces ten odbywa się bez użycia środków chemicznych zwykle używanych do garbowania skóry. Zamiast tego skóra jest renderowana specjalnym ekstraktem z liści drzew oliwnych. Ekstrakt zawiera substancję wytwarzaną przez drzewa oliwne w celu odstraszania szkodników zwierzęcych. Proces przygotowania ekstraktu przypomina zaparzanie herbaty i spełnia najsurowsze kryteria stawiane przez przemysł spożywczy. Należy również podkreślić, że użyte liście stanowią odpad ze zbiorów oliwek: żadne drzewo nie jest wycinane.".
Wstępne informacje na temat nowego Kodiaqa
-
RoznieBywa
- Samochód: Kodiaq
Re: Wstępne informacje na temat nowego Kodiaqa
-
Tomaszek1770
- Samochód: Fiat Sedicci 1,6
Dzięki za wytłumaczenie tematu , bo sam też się gubiłem
-
RoznieBywa
- Samochód: Kodiaq
Filmik z bocznym widokiem tabletów:
-
Tomaszek1770
- Samochód: Fiat Sedicci 1,6
Uważam że pokrętła funkcyjne rewelacja , nie trzeba gmerać w czsie jazdy na tablecie . jak na razie ja jestem zachwycony nowym wnętrzem skody , dla mnie rewelacja .
-
dratuszny
- Samochód: Passat B7 DSG TDI 170 KM
Super, w środku rewelacja:) w porównaniu do obecnej wersji, tutaj to bajka. Oby z zewnątrz go nie zepsuli.Tomaszek1770 pisze: ↑30 sie 2023, 12:36Uważam że pokrętła funkcyjne rewelacja , nie trzeba gmerać w czsie jazdy na tablecie . jak na razie ja jestem zachwycony nowym wnętrzem skody , dla mnie rewelacja .
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Pokrętła mają regulację góra-dół?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Małgosiu z filmiku wynika, że niestety nie
No chyba jednak trzeba będzie gmerać na tym tablecia bo dwa zewnętrzne pokrętłaTomaszek1770 pisze: ↑30 sie 2023, 12:36Uważam że pokrętła funkcyjne rewelacja , nie trzeba gmerać w czsie jazdy na tablecie
służą tylko i wyłącznie do zmiany temperatury a to środkowe jest multifunkcyjne i nie służy do regulacji prędkości
Pewnie będzie to rozwiązane tak idiotycznie jak ma to już miejsce np. w Skodzie Kamiq
-
dratuszny
- Samochód: Passat B7 DSG TDI 170 KM
No chyba nie tak jak mówisz:Mans pisze: ↑31 sie 2023, 9:06Małgosiu z filmiku wynika, że niestety nie![]()
No chyba jednak trzeba będzie gmerać na tym tablecia bo dwa zewnętrzne pokrętłaTomaszek1770 pisze: ↑30 sie 2023, 12:36Uważam że pokrętła funkcyjne rewelacja , nie trzeba gmerać w czsie jazdy na tablecie
służą tylko i wyłącznie do zmiany temperatury a to środkowe jest multifunkcyjne i nie służy do regulacji prędkości![]()
Pewnie będzie to rozwiązane tak idiotycznie jak ma to już miejsce np. w Skodzie Kamiq![]()
Środkowa gałka obsługuje maksymalnie cztery różne funkcjonalności, w tym: głośność systemu audio, prędkość wentylatora, kierunek nawiewu, klimatyzację, tryby jazdy i wielkość mapy nawigacji. Centralne pokrętło jest konfigurowane z menu systemu infotainment, a funkcje przełącza się poprzez przytrzymanie wciśniętego przycisku.
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Rzeczywiście masz rację mój błąd bo z filmu to nie wynikało
Stoi w opisie jak wół "fan speed" czyli prędkość wentylatora

Jednak coś tam chyba będzie trzeba przekliknąć bo widać na tym tablecie poniżej
napis na dole nad słuchawką "air volume"
A podstawową funkcją tego centralnego pokrętła będzie chyba głośność multimediów
sądząc po umieszczonej na nim ikonie głośnika
Chociaż napis "air volume" figuruje jako pierwszy i byłoby to nawet logiczne,
że obsługiwać on będzie po wejściu do auta bez żadnego przełączania najpierw klimę

Tak czy siak dobrze ,że jest fizyczne pokrętło od regulacji siły nawiewu
Ostatnio zmieniony 31 sie 2023, 16:37 przez Mans, łącznie zmieniany 11 razy.