Mnie też się podoba grill ze srebrnymi paskami, ale nie podoba sam świecący pasek. Podobno można to załatwić wyciągając bezpiecznik, ale płacić 800 zł za srebrne paski nie chciałem.Kluczyk74 pisze: ↑30 sty 2025, 17:10W tym pakiecie to jest: Pakiet Light & View PlusArczi_arczi pisze: ↑30 sty 2025, 13:54No z matrixami jest ok. Fajnie jakby informowali przed zakupem, że jak bez matrixów to mimo bogatego wnętrza będzie bida na tyle. Jak tylko jest wiązka w klapie (a może jest bo świeci wsteczny) to może i są diody albo kwestia wymiany lamp w klapie zrobi robotę. Na razie za wcześnie na takie info, a ogryzek z tyłu widać.
Elementy zawarte w pakiecie:
Tylne światła Full LED z dynamicznymi kierunkowskazami, czerwony pas dekoracyjny pomiędzy tylnymi światłami
Reflektory Full LED Matrix
Pas świetlny na przednim grillu
Widzę, że w Wersji Edition 130 jest to w standardzie teraz (bez grilla świecącego z przodu)
Lampy przód (było tył)
Re: Lampy tył
Kris
Nie, tu masz zwykłe ledy, czyli bi-LED. W mojej ocenie też dobrze świecą, tle, że tyle światła są uboższe.
Oczywiście druga generacja matrixów to już inna liga.
Kris
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Skoda ma drugą generację matrix?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Tak, Kodiaq 2 oraz nowy Superb mają matrixy 2-ej generacji, po 36 led na reflektor. I serio, są warte tych 6,5 kPLN 
Wybieranie obiektów ze światłami działa znakomicie, nawet na rowerzystów.
Wybieranie obiektów ze światłami działa znakomicie, nawet na rowerzystów.
Kris
- MałGorzata
Potwierdzam - działa świetnie
To jest ten reflektor z napisem Skoda Lightning System ?
----
Wtedy są tzw. BI-LED, w moje ocenie też świecą doskonale, ale... w mojej ocenie tylne lampy są wtedy ubogie. Podkreślam jednak, że to kwestia gustu, potrzeb i możliwości finansowych.
Ja drugą generacja jestem zachwycony.
BTW utworzę nowy wątek dotyczący świateł LED, ponieważ w mojej ocenie to osobny rozdział motoryzacji. Podyskutujemy
Ja drugą generacja jestem zachwycony.
BTW utworzę nowy wątek dotyczący świateł LED, ponieważ w mojej ocenie to osobny rozdział motoryzacji. Podyskutujemy
Kris
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Tak czy siak, wycinanie w światłach drogowych aut z naprzeciwka, jest doskonałe. Dzisiaj w lesie za Konstanciniem stał sobie dzik przy drodze. Kaban jak paleta kostki brukowej. Na szczęście nie wyszedł na drogę, ale go zobaczyłem na czas.
- MałGorzata
Problem jest na drogach dwujezdniowych w przypadku samochodów ciężarowych gdy ich światła mijania zasłaniane są przez bariery.
----