Zwróć uwagę co jest prymatem dla grupy VAG
Na szkodzie dobrze zarabiają bo przez napompowane gabaryty i praktyczność się sprzedaje ale klejnotem koronnym nie jest.
Zwróć uwagę co jest prymatem dla grupy VAG
A z tego co się dziś dowiedziałem z ASO skody mają już jakieś cenniki ale nie wiadomo czy w 100% się to pokryje i za nowego Superba w L&K z dieslem z 4x4 cena będzie się zaczynać od 245 tys za kombi i 237 tys za limuzynę.wlodzimieszka pisze: ↑13 lis 2023, 9:58Może być jak mówisz, tiguan podrożał a kodiaq staniał.
Ceny nowego VW Tiguana zaczynają się od 36 600 euro za wersję z silnikiem benzynowym o mocy 130 KM. Oznacza to, że nowa edycja jest o 3600 euro droższa od poprzednika.
245 tys? To teraz jak patrzę jest 210 tys najmocniejszy diesel, automat, L&K kombi.
Z tego co wiem to LK będzie mieć prawej all w standardzie prócz panoramy za którą trzeba dopłacić, Webasto i jakiś asystentów. Ale zgadza się cena za diesla z dodatkami według mnie będzie wysoka i to bardzo.
Ale V90 to nie jest alternatywa dla Kodiaqa a Superba szybciej chociaż miejscem w środku mu nie dorównuje i cenowo mocno przebija.Marcinonline pisze:Kolega miesiąc temu odebrał v90 za 250. W Volvo są spore rabaty. Z całym szacunkiem do skody, ale za te same pieniadze to v90 wygrywa
Ładne jest to prawda ale bagażnik przeciętny (100l różnicy to nie jest pomijalna różnica) a awaryjność nowych volvo odbiega znacząco od skojarzenia z tą marką. (Nie wiem co prawda jak w v90 ale dużo znajomych ma problemy z układem napędowym w różnych nowych xc)Marcinonline pisze: ↑01 gru 2023, 22:06Kolega miesiąc temu odebrał v90 za 250. W Volvo są spore rabaty. Z całym szacunkiem do skody, ale za te same pieniadze to v90 wygrywa
Dlaczego? Opiszesz coś więcej?MałGorzata pisze: ↑02 gru 2023, 17:00Ciekawe jakie będą opinie użytkowników na temat sposobu zarządzania skrzynią biegów?
Mam obecnie VW z podobnym pomysłem i powiem szczerze: nie jest to fajne.