Jazda zimą z DSG
- Marcelus
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4
Re: Jazda zimą z DSG
Eco, normal, sport, snow, offroad i custommaq pisze:A jakie są jeszcze tryby bez DCC?
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Jazda zimą z DSG
I bardzo rozsądnie. Zatem jak w werkach z DCC, tylko nie zmienia się pracy zawieszenia. Zawsze mi brakowało w samochodach ograniczenia mocy silnika i dzięki temu obniżenie spalania. A 4x2 również mają tryby jazdy?
- Marcelus
A to już niech ktoś z takim napędem napiszemaq pisze:I bardzo rozsądnie. Zatem jak w werkach z DCC, tylko nie zmienia się pracy zawieszenia. Zawsze mi brakowało w samochodach ograniczenia mocy silnika i dzięki temu obniżenie spalania. A 4x2 również mają tryby jazdy?
To jeszcze powiedzcie proszę gdzie się w te tryby wchodzi bo ani nie mam dostępnej opcji dodać ich do smart dials ani z menu nie widzę.
Obawiam się że chyba nie masz tej opcji. To było by super proste. Środkowy smart dial miałby 4 tryby które przeskakiwały by po naciśnięciu. Głośność, nawiew, jakiś tam smart nawiew (ustawienia typu ciepłe ręce, itp) i tryby jazdy.
Jeśli masz tam tylko 3 opcje, to nie masz wyboru trybów jazdy.
- Marcelus

czytam forum z Tapatalka głównie i nie zauważyłem że temat który mnie zainteresował dotyczy Kodiaqa II, ja mam I po FL i mam dedykowany przycisk do zmiany trybów obok lewarka DSG, dodatkowo jeśli pociągnę lewarek w dół to zmieniam szybko tryb na sport lub powrót do wcześniejszego trybu gdy aktywny był sport. Poszukałem na szybko i może być tak że możesz nie mieć do wyboru trybu jazdy jeśli podczas konfigurowania auta nie wybrano odpowiedniej opcji. Tylko wersje vRS i Sportline mają taką opcję w standardzie, w pozostałych jest to opcja to zakupu lub wręcz nawet nie jest dostępna.
- Bury_Kocur
- Samochód: Misio 2,0 l TDI 150 kucyków + DSG
W 2x4 masz możliwość albo Drive albo Sport - przynajmniej tak jest u mnie - jeżdżę moim Miśkiem 2x4 od lutego 2023 i szczerze mówiąc nie zauważyłem jakichkolwiek problemów z trakcją czy to na suchym czy na lodzie.
pzdr
Włodek