Szuranie z okolic sprzegła skrzyni.
Szuranie z okolic sprzegła skrzyni.
Witam Kodiaq II 1.5 mhev podczas spokojnej jazdy na parkingu lub w korku i delikatnym operowaniu gazem w okolicach biegów 1-2-3 dochodzi takie jakby szuranie, najmocniej jak auto postoi długo i skrzynia jest zimna. Niewiem czy to dokładnie skrzynia czy sprzęgła może coś innego. Biegi wchodzą super płynnie skrzynia DQ381 z przebiegiem 35tyś/km
-
filkasper
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV
Re: Szuranie z okolic sprzegła skrzyni.
A skrzynia to na pewno DQ381? Bo po wpisaniu w Google wyskakują wyniki sugerujące, że akurat ten silnik, ze względu na moc i moment obrotowy, ma skrzynię DQ200 (czyli suche sprzęgła...Gucio75sx pisze: ↑03 wrz 2026, 20:41Witam Kodiaq II 1.5 mhev podczas spokojnej jazdy na parkingu lub w korku i delikatnym operowaniu gazem w okolicach biegów 1-2-3 dochodzi takie jakby szuranie, najmocniej jak auto postoi długo i skrzynia jest zimna. Niewiem czy to dokładnie skrzynia czy sprzęgła może coś innego. Biegi wchodzą super płynnie skrzynia DQ381 z przebiegiem 35tyś/km
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
DQ381 to Ty tam raczej nie masz. Już samo stwierdzenie, że skrzynia pracuje gładko wyklucza DQ381 
Mam tę skrzynię i szarpue jak kursant na prawo jazdy na max drugiej godzinie jazd
Co do szurania to pewnie masz gwarancję.
Ja obstawiam jakieś łożysko.
Mam tę skrzynię i szarpue jak kursant na prawo jazdy na max drugiej godzinie jazd
Co do szurania to pewnie masz gwarancję.
Ja obstawiam jakieś łożysko.
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
DQ200 nigdy w żadnym Kodiaqu nie występowały. W karoqu jedynie przy 1.5TSI i 1.6 TDI byłyfilkasper pisze: ↑23 wrz 2026, 13:23A skrzynia to na pewno DQ381? Bo po wpisaniu w Google wyskakują wyniki sugerujące, że akurat ten silnik, ze względu na moc i moment obrotowy, ma skrzynię DQ200 (czyli suche sprzęgła...Gucio75sx pisze: ↑03 wrz 2026, 20:41Witam Kodiaq II 1.5 mhev podczas spokojnej jazdy na parkingu lub w korku i delikatnym operowaniu gazem w okolicach biegów 1-2-3 dochodzi takie jakby szuranie, najmocniej jak auto postoi długo i skrzynia jest zimna. Niewiem czy to dokładnie skrzynia czy sprzęgła może coś innego. Biegi wchodzą super płynnie skrzynia DQ381 z przebiegiem 35tyś/km)...
-
filkasper
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV
Zapytałem serwis SKODA -> DQ381RobertG7 pisze: ↑wczoraj, 11:54DQ200 nigdy w żadnym Kodiaqu nie występowały. W karoqu jedynie przy 1.5TSI i 1.6 TDI byłyfilkasper pisze: ↑23 wrz 2026, 13:23A skrzynia to na pewno DQ381? Bo po wpisaniu w Google wyskakują wyniki sugerujące, że akurat ten silnik, ze względu na moc i moment obrotowy, ma skrzynię DQ200 (czyli suche sprzęgła...Gucio75sx pisze: ↑03 wrz 2026, 20:41Witam Kodiaq II 1.5 mhev podczas spokojnej jazdy na parkingu lub w korku i delikatnym operowaniu gazem w okolicach biegów 1-2-3 dochodzi takie jakby szuranie, najmocniej jak auto postoi długo i skrzynia jest zimna. Niewiem czy to dokładnie skrzynia czy sprzęgła może coś innego. Biegi wchodzą super płynnie skrzynia DQ381 z przebiegiem 35tyś/km)...