Przymierzam się do zakupu nowego Kodiaqa, mam jednak dylemat dotyczący wersji wyposażenia (Sportline vs Selection).
Ze szczegółowych studiów konfiguratora zauważyłem że wersja Sportline tak naprawdę różni się wyglądem zewnętrznym (na plus czarne emblematy, czarne dodatki, więcej lakieru, generalnie ta wersja podoba mi się trochę bardziej), wnętrzem (tu na plus czarna podsufitka) oraz fotelami (sportowe, ze zintegrowanym zagłówkiem, tu nie wiem czy to jakakolwiek zaleta). Na zdecydowany minus do wersji Sportline zaliczam brak możliwości wyboru foteli z wentylacją i masażem.
Wersja Selection, analogicznie - na plus możliwość foteli ergo z masażem i wentylacją, jednak na minus jasna podsufitka plus trochę uboższy wygląd zewnętrzny (oczywiście to pozostaje kwestią gustu).
Pytanie do osób ktore miały podobny dylemat lub mają doświadczenie w takim przypadku:
-Jak z wygodą foteli w sportline? Mam prawie 190cm wzrostu. Żona w drugą stronę, niska i drobna - nie będzie to problem?
-Jak z ewentualnym montażem fotelika dziecięcego z ISOFIX na przednim fotelu w wersji Sportline, czy jest to jakikolwiek problem?
-Czy istnieje jakakolwiek opcja w konfiguratorze żeby w wersji Selection wybrać czarna podsufitkę? Wtedy chyba nie miałbym dylematu (wentylowane i masowane fotele to dla mnie duży plus, nie mogę tylko przeżyć tej jasnej podsufitki
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszelkie rady!