Podświetlenie Phone Box'a
-
filkasper
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV
Podświetlenie Phone Box'a
Zauważyłem, że podświetlenie phone box'a czasami nie jest włączone. Pierwsza myśl -> podświetlenie działa tylko jak ładuje się telefon ale pudło. Druga myśl -> coś tu jest nie tak. Macie podobnie? Jak zacznę majstrować przy oświetleniu ambientowym to światełko się zapala...
Re: Podświetlenie Phone Box'a
Przyjrzałem się dziś jak to jest i bez odłożonego telefonu jest podświetlone mimo wszystko.
Potwierdzam, jest włączone cały czas, nawet przy zamkniętej kruszej roletce.
Gdyby to była wtyczka światełka, pewnie nie uruchamiałoby się przy majstrowaniu w ustawieniach. Zawsze jednak może być coś nietypowego.
U siebie np. zauważyłem ostatnio całkowicie przypadkowe (nie-)działanie dotyku w oświetleniu sufitowym - raz działa, ale czasami nie działa. Początkowo sądziłem, że tak się dzieje przy niskich temperaturach, ale to wykluczyłem.
Gdyby to była wtyczka światełka, pewnie nie uruchamiałoby się przy majstrowaniu w ustawieniach. Zawsze jednak może być coś nietypowego.
U siebie np. zauważyłem ostatnio całkowicie przypadkowe (nie-)działanie dotyku w oświetleniu sufitowym - raz działa, ale czasami nie działa. Początkowo sądziłem, że tak się dzieje przy niskich temperaturach, ale to wykluczyłem.
Kris
też tak mam i nie mam bladego pojęcia od czego to zależy, auto stoi w garażu podziemnym więc światła zapalają się wszystkie przed wyjazdem na zewnątrz a oświetlenie ładowarki raz działa raz nie, to jak z otwieraniem nogą klapy bagażnika w garażu generalnie nie działa, otwarcie ręczne i klapa po chwili atakuje opadając ale w serwisie wszystko jest poprawniefilkasper pisze: ↑07 gru 2025, 22:49Zauważyłem, że podświetlenie phone box'a czasami nie jest włączone. Pierwsza myśl -> podświetlenie działa tylko jak ładuje się telefon ale pudło. Druga myśl -> coś tu jest nie tak. Macie podobnie? Jak zacznę majstrować przy oświetleniu ambientowym to światełko się zapala...
-
filkasper
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV
No właśnie... Wczoraj oświetlenie phone boxa znowu nie działało. Zapytam przy następnym serwisie i ciekawe co odpowiedzą (serwis we Wrocławiu). A z rzeczy działających losowo to dodatkowo Kodiakowe standardy: zamykanie po oddalaniu się z pojazdu, 2x nie reagował na wciśnięcie przycisku START oraz wariujący asystenci (wszystko pada a po 5 sekundach działa)Jacekbo pisze: ↑16 gru 2025, 13:17też tak mam i nie mam bladego pojęcia od czego to zależy, auto stoi w garażu podziemnym więc światła zapalają się wszystkie przed wyjazdem na zewnątrz a oświetlenie ładowarki raz działa raz nie, to jak z otwieraniem nogą klapy bagażnika w garażu generalnie nie działa, otwarcie ręczne i klapa po chwili atakuje opadając ale w serwisie wszystko jest poprawniefilkasper pisze: ↑07 gru 2025, 22:49Zauważyłem, że podświetlenie phone box'a czasami nie jest włączone. Pierwsza myśl -> podświetlenie działa tylko jak ładuje się telefon ale pudło. Druga myśl -> coś tu jest nie tak. Macie podobnie? Jak zacznę majstrować przy oświetleniu ambientowym to światełko się zapala...![]()
-
RederOr
- Samochód: Kodiaq 1.5 TSI E-TEC mHEV 2025
U mnie to samo. Właśnie zwróciłem uwagę, bo się nie świeciło, ale jak wszedłem w oświetlenie ambient to od razu odpaliło. Daj znać co serwis powie.
Standard, czasami podświetlenie wyłączy się po ruszeniu czasami nie i świeci non stop czy roleta odsunięta czy nie nie ma znaczenia - loteria 
Jak spytałem przy okazji czemu czasem nie zamyka zamków - telefonu zgłusza kluczyk i sprawa rozwiązana. Czemu klapa raz reaguje na otwarcie a raz nie - to samo. Czemu wyskakuje czasami komunikat nie wykryto kluczyka - hmm nie wiadomo brak błędów w komputerze. A już o czułości czujników nie wspomnę, ile razy zatrzymuje się w miejscu bo ktoś stoi 4 metry dalej i walisz łbem w zagłówek...
Jak za samochód za ponad ćwierć bańki słabiutko...
Jak spytałem przy okazji czemu czasem nie zamyka zamków - telefonu zgłusza kluczyk i sprawa rozwiązana. Czemu klapa raz reaguje na otwarcie a raz nie - to samo. Czemu wyskakuje czasami komunikat nie wykryto kluczyka - hmm nie wiadomo brak błędów w komputerze. A już o czułości czujników nie wspomnę, ile razy zatrzymuje się w miejscu bo ktoś stoi 4 metry dalej i walisz łbem w zagłówek...
Jak za samochód za ponad ćwierć bańki słabiutko...
Podświetlenie schowka ma własną ikonę w ustawieniach Ambiente i ona musi być ustawiona (intensywność). Dwa, to że światełko działa zawsze z ambientem, nawet jeśli zamknie się schowek.
Na koniec moje spostrzeżenie osobiste - jak wymieniałem schowek z takiego bez roletki na z roletką, to wtyczka jest mało stabilna, chodź ma "klik". Tego jednak nie obstawiam. Ale jakby co, to można do niej dotrzeć (chociaż bardzo trudno), bez rozbierania konsoli środkowej.
Kris