Dokładnie tak. Nawet ciśnienie identyczne. I nie piszę tu o pracy zawieszenia, a o pokonywaniu nierówności przez koło. Coś jak różnica w jeździe rowerem z kołami 28 i 29 cali. Obręcz taka sama, balon większy, różnica na nierównościach spora.
TSI vs TDI
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
TSI vs TDI
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: TSI vs TDI
Naprawdę to czujecie?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- maq
TSI vs TDI
Tak. Założyłem do poprzedniego wyższy profil i było inaczej. Mam niższe ciśnienie w jednym kole i wyciągam pompkę. Słucham samochodu.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Brakuje tu guzika: Lubię to.
----
- maq
TSI vs TDI
To sobie pogadałem, że nie będę jeździł na sport. Wczoraj syn usiadł za kierownicą, a właśnie mnie przerósł. Odsunął fotel, bo mu za mało miejsca w moim ustawieniu. Zapamiętał na „2”, jednak uszanował pierwszeństwo starego, bo swoje mam na „1” i przełączył tryb jazdy w sport. Zakomunikował, że teraz będzie właśnie tak na wycieczkach. Czasem się włóczymy na przejażdżki. O dziwo, nawet mi się to spodobało na miejscu pasażera. Mamy na trasie odcinki o bardzo złej nawierzchni i tam wybiera indywidualne ustawienie, które sobie zapisał, z kierownicą na sztywno, miękkim zawieszeniem i skrzynię na D. Tyle zostało z moich deklaracji 
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Ze dwadzieścia parę lat temu też z tatą jechałem w trasie jako kierowca i w połowie drogi zatrzymali mnie za prędkość (nie zapłaciliśmy)...
... dalej tata prowadził.
Dobrze, że nie mam dzieci a żona boi się Tym jeździć.
... dalej tata prowadził.
Dobrze, że nie mam dzieci a żona boi się Tym jeździć.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Cześć, odebraliśmy pod koniec października Kodiaqa 2, diesel 4x4. Na początku, tak do 10 tysięcy km palił 1-1,5l więcej niż teraz. Generalnie mieszkamy w małym mieście, poruszamy się po okolicy, raz w tygodniu wypad do większego miasta, kilka razy dłuższa trasa, spalanie od 01.11 do dnia dzisiejszego 6,4l. Spalanie może być jeszcze niższe! Pod warunkiem, że działa tempomat. To jest moja 5 Skoda i ze względów na problemy z aktywnym tempomatem (wyłącza się), to jest dramat. Zastanów się! Zwykły działa bez problemów, oczywiście jak działał to jazda była genialna!!! Pod koniec stycznia zrobiłem trasę ponad 2 tysiące km „na nodze”! Serwis uważa, że wszystko jest ok i nie widzą błędów w systemie. Poszukaj na forum rozmowy z innymi użytkownikami, ten sam problem bez względu na silnik i moc.
Powodzenia!
Powodzenia!
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Sprawdź czy czegoś nie wyłączyłeś (przełączyłeś w systemie). Też miałem problem z ACC jeśli miałem ustawiony Travel Assists. Wówczas miałem komunikat o przejęciu kierownicy prawie co kilkanaście sekund i auto potrafiło mocno zahamować abym to zrobił...po zmianie jest ok...jeśli to nie to, pewnie problem z manietką (mieli wadliwą serię jak się okazało)
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
A w jedynce FL też coś było z tymi manetkami i nie wyeliminowali nadal problemu.
Też mam 2.0 4x4, odebrany pod koniec listopada. Aktywny tempomat u mnie działa dobrze. Do tej pory kilka razy trasy po ok 300 km.Zulus999 pisze: ↑25 lut 2025, 8:33Pod warunkiem, że działa tempomat. To jest moja 5 Skoda i ze względów na problemy z aktywnym tempomatem (wyłącza się), to jest dramat. Zastanów się! Zwykły działa bez problemów, oczywiście jak działał to jazda była genialna!!! Pod koniec stycznia zrobiłem trasę ponad 2 tysiące km „na nodze”! Serwis uważa, że wszystko jest ok i nie widzą błędów w systemie. Poszukaj na forum rozmowy z innymi użytkownikami, ten sam problem bez względu na silnik i moc.
Powodzenia!
Przy złej pogodzie, np. mżawka wyskakuje czasem błąd Travel assist. Ale sam potem znika i wszystko wraca do normy przy następnym uruchomieniu silnika.
Tak było 3 dni temu, chciałem z tym pojechać do swerwisu, ale przez telefon usłyszałem że mam przyjechać ze zdjęciami kiedy błąd się pojawi
Naiwnie sądziłem że tego rodzaju błędy się gdzieś zapisują.