Możesz pokazać jak to wygląda u Ciebie ten panel?
Pakiet Light & View
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Pakiet Light & View
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
- Samochód: LEXUS RX350H Prestige 2023 :)
Z tego co wiem światła automatyczne w Skodzie włączało się popchnięciem dźwigni kierunkiwskazów do przodu, a sam system działał od 60 km/h. Może w nowym modelu jest inaczej. Tego nie wiem, ale jak znam Skode to warto tego spróbować
Jednak nie. Poszukałem chwilę i znalazłem.
https://autoblog.spidersweb.pl/nowa-sko ... gia-kodiaq
Z tym, że tak jest w Top Led Matrix. Może w zwykłych ledach jest po staremu. Ja bym spróbował. Może wajcha się nie urwie
Jednak nie. Poszukałem chwilę i znalazłem.
https://autoblog.spidersweb.pl/nowa-sko ... gia-kodiaq
Z tym, że tak jest w Top Led Matrix. Może w zwykłych ledach jest po staremu. Ja bym spróbował. Może wajcha się nie urwie
Tylko odróżnijmy rzeczy
Światła automatyczne - czyli włączanie/wyłączanie automatycznie w zależności od zaciemnienia, świateł dziennych/mijania (włączane przyciskiem auto)
Asystent świateł - automatyczne przełączanie świateł mijania/drogowych jeżeli wykryje kamera auto przed nami itp. (aktywowane przesunięciem do przodu dźwigni od kierunkowskazów, dodatkowo światła muszą być w trybie auto)
Asystent dynamicznych świateł - czyli to co wyżej ale w lampach Top-Matrix, czyli wycinanie światła a nie całkowite wyłączanie świateł drogowych.
Tu temat rozchodzi się o Asystenta świateł w nowych miśkach które nie mają lamp Top-Matrix
Światła automatyczne - czyli włączanie/wyłączanie automatycznie w zależności od zaciemnienia, świateł dziennych/mijania (włączane przyciskiem auto)
Asystent świateł - automatyczne przełączanie świateł mijania/drogowych jeżeli wykryje kamera auto przed nami itp. (aktywowane przesunięciem do przodu dźwigni od kierunkowskazów, dodatkowo światła muszą być w trybie auto)
Asystent dynamicznych świateł - czyli to co wyżej ale w lampach Top-Matrix, czyli wycinanie światła a nie całkowite wyłączanie świateł drogowych.
Tu temat rozchodzi się o Asystenta świateł w nowych miśkach które nie mają lamp Top-Matrix
- MałGorzata
To jest zupełnie inna manetka niż w pierwszej generacji.
----
-
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Tak bo przenieśli dźwignię zmiany biegów na prawą manietkę i teraz kierunkowskazy, światła i spryskiwacze są w lewej w jednej.
- MałGorzata
A dźwignia od tempomatu?
----
-
Sprawdziłem dzisiaj w mojej testówce. Pomimo, że handlowiec twierdził, że w top matrix już nie trzeba popychać dzwigni kierunkowskazów żeby wymusić tryb świateł automatycznych, to odpowiadam, że trzeba. Dwie godziny temu jadąc przez las ciągle świeciły krótkie. Jechałem i jechałem i nic. Popchnąłem lewą dźwignię kierunkowskazy/wycieraczki do przodu i cud. Zapaliła się ikonka świateł automatycznych na wyświetlaczu i zaczęło dzialać. Ogólnie po 600 km w weekend mam wiele przemyśleń i obserwacji, ale postaram się to opisać na spokojnie.
- MałGorzata
Jakie wrażenia masz z używania tej nowej manetki?
Ona jest krótsza od tej co była w jedynce do kierunkowskazów?
----
-
Eeee…dziwneMałGorzata pisze: ↑01 gru 2024, 21:44Jakie wrażenia masz z używania tej nowej manetki?