Też widziałem ostatnio w Warszawie szarego i jestem przekonany już na 100% że na razie nie będę sprzedawał obecnego po lifcie dopóki nie poprawią tego nowego tyłu bo jest dla mnie fatalny.
Pierwszy Kodiaq II na naszym forum
-
RoznieBywa
- Samochód: Kodiaq
Re: Pierwszy Kodiaq II na naszym forum
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
z konfiguratora po max wyszło mi z tym silnikiem 281tyś, ale myślę że z kilku opcji można byłoby zrezygnować tak jak dopłatowe felgi, panorama, skóra, kolor czerwony itp, wepasto i wyszedłby ok 250-260tyś a i tak ta konfiguracja byłaby zbliżona do Twojejkertoip07 pisze: ↑22 maja 2024, 15:50Powiem szczerze - że wizualnie chyba podoba mi sie bardziej I generacja.
Mam wersje 4x4 w dieslu 200KM - po rabatach wyszlo niecałe 200k - w pakiecie z Cantonem, DCC, hakiem, indukcja, ambiente i kilka innych bajerów.
Teraz jak widzę w cenniku to nowa wersja w podobnej konfiguracji wyszłaby przed rabatami z 300k lekką ręką. Czy to auto jest aż tyle warte? Wątpie.
Jedyne elementy do pozazdroszczenia w nowszej wersji:
- ekran i elektronika - I wersja ciągłe zawieszanie się systemów, ekranu, android auto - ciekawe czy w II generacji to naprawia...no i oczywiście rozmiar ekranu ma znaczenie
- ładowarki, indukcja - wolne ładowarki po kablu oraz nagrzewanie sie telefonu (ładowanie indukcyjne) w momencie połączenia po bluetooth Android Auto/Apple Carplay - nie mogę zrozumieć jak po liftingu nie mogli usprawnić tego - dodać chłodzenia. W II wersji jest chłodzenie i szybkie ładowanie
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Dziś znowu dał się zauważyć na drodze nowy Kodiaq. Jest ładny - bardziej mi się podoba niż pierwsza generacja.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
dratuszny
- Samochód: Passat B7 DSG TDI 170 KM
za 300k kupisz już nowe volvo xc90:)
Mam nówkę
od tygodnia - jeśli są pytania - zapraszam ....
Wersja 1,5 mHev ..... bez "wodotrysków" ale "mój ci on"
Wersja 1,5 mHev ..... bez "wodotrysków" ale "mój ci on"
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
----
Witam
Trochę się wahałem, bo przez kilka miesięcy byłem w wielu salonach i siedziałem/jeździłem w wielu autach. Auto kupiłem/wybrałem bo jest to świeży model, ma trójdzielne oparcie tylnej kanapy, jest/będzie popularne na rynku, itp. Autem kupiłem trochę w ciemno, bo nigdy nie jeździłem Skodą (nawet nie było jazdy próbnej) i nie widziałem wyposażenia wnętrza podstawowego ani tapicerki podstawowej. Wybrałem jak silnik jak w opisie 1.5, a do tego dźwiękochłonne szyby, pakiet zimowy (jeszcze wtedy w pakiecie z grzaną przednią szybą), pakiet light basic, trzeci rząd foteli, koło zapasowe i wtedy jeszcze bezpłatny szary - bez zbędnych dla mnie rzeczy. Jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek muszę przyznać że jeszcze nie zdarzyło mi się, że muszę przeczytać instrukcję obsługi aby ustawić część "rzeczy" i jak część wyposażenia działa. Zdarza się, że automatycznie chcę rękę położyć na drążku automatycznej skrzyni biegów, dźwignia kierunkowskazów myli mi się z tempomatem, dając skrzynie w położeniu P nie zaciąga sie ręczny (może jest taka opcja ale jeszcze do tego nie doszedłem (mam wyłączony auto hold)), mimo wyłączonego front asista auto i tak zwalnia przed innym pojazdem - dealer od razu powiedział że warto przeczytać instrukcję obsługi
. Tablet działa płynnie a przyciski Smart dials są genialne.
To na szybko tyle.

Trochę się wahałem, bo przez kilka miesięcy byłem w wielu salonach i siedziałem/jeździłem w wielu autach. Auto kupiłem/wybrałem bo jest to świeży model, ma trójdzielne oparcie tylnej kanapy, jest/będzie popularne na rynku, itp. Autem kupiłem trochę w ciemno, bo nigdy nie jeździłem Skodą (nawet nie było jazdy próbnej) i nie widziałem wyposażenia wnętrza podstawowego ani tapicerki podstawowej. Wybrałem jak silnik jak w opisie 1.5, a do tego dźwiękochłonne szyby, pakiet zimowy (jeszcze wtedy w pakiecie z grzaną przednią szybą), pakiet light basic, trzeci rząd foteli, koło zapasowe i wtedy jeszcze bezpłatny szary - bez zbędnych dla mnie rzeczy. Jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek muszę przyznać że jeszcze nie zdarzyło mi się, że muszę przeczytać instrukcję obsługi aby ustawić część "rzeczy" i jak część wyposażenia działa. Zdarza się, że automatycznie chcę rękę położyć na drążku automatycznej skrzyni biegów, dźwignia kierunkowskazów myli mi się z tempomatem, dając skrzynie w położeniu P nie zaciąga sie ręczny (może jest taka opcja ale jeszcze do tego nie doszedłem (mam wyłączony auto hold)), mimo wyłączonego front asista auto i tak zwalnia przed innym pojazdem - dealer od razu powiedział że warto przeczytać instrukcję obsługi
To na szybko tyle.

...i jeszcze z ciekawostek- nie ma osłony silnika i nie ma bagnetu do sprawdzania poziomu oleju.