Pierwszy Kodiaq II na naszym forum

Dyskusje na temat Škody Kodiaq II generacji (2024-)
RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Re: Pierwszy Kodiaq II na naszym forum

Post autor: RoznieBywa »

MałGorzata pisze:
22 maja 2024, 9:25
Na ulicach już są!
Też widziałem ostatnio w Warszawie szarego i jestem przekonany już na 100% że na razie nie będę sprzedawał obecnego po lifcie dopóki nie poprawią tego nowego tyłu bo jest dla mnie fatalny.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

kertoip07 pisze:
22 maja 2024, 15:50
Powiem szczerze - że wizualnie chyba podoba mi sie bardziej I generacja.
Mam wersje 4x4 w dieslu 200KM - po rabatach wyszlo niecałe 200k - w pakiecie z Cantonem, DCC, hakiem, indukcja, ambiente i kilka innych bajerów.
Teraz jak widzę w cenniku to nowa wersja w podobnej konfiguracji wyszłaby przed rabatami z 300k lekką ręką. Czy to auto jest aż tyle warte? Wątpie.

Jedyne elementy do pozazdroszczenia w nowszej wersji:
- ekran i elektronika - I wersja ciągłe zawieszanie się systemów, ekranu, android auto - ciekawe czy w II generacji to naprawia...no i oczywiście rozmiar ekranu ma znaczenie ;)
- ładowarki, indukcja - wolne ładowarki po kablu oraz nagrzewanie sie telefonu (ładowanie indukcyjne) w momencie połączenia po bluetooth Android Auto/Apple Carplay - nie mogę zrozumieć jak po liftingu nie mogli usprawnić tego - dodać chłodzenia. W II wersji jest chłodzenie i szybkie ładowanie
z konfiguratora po max wyszło mi z tym silnikiem 281tyś, ale myślę że z kilku opcji można byłoby zrezygnować tak jak dopłatowe felgi, panorama, skóra, kolor czerwony itp, wepasto i wyszedłby ok 250-260tyś a i tak ta konfiguracja byłaby zbliżona do Twojej

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Dziś znowu dał się zauważyć na drodze nowy Kodiaq. Jest ładny - bardziej mi się podoba niż pierwsza generacja.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Poświęciłem trochę czasu by skonfigurować podobną wersję do tej co mam w tej chwili i jak dla mnie cena nowego nie do zaakceptowania… pierwszy w podobnej wersji w 2017 roku kosztował mnie 168 tys. Drugi w L&K w 2023 trochę ponad 200 tys. Za nową wersję prawie 290… dla mnie nie do przyjęcia…
Obrazek

dratuszny
Samochód: Passat B7 DSG TDI 170 KM

Post autor: dratuszny »

za 300k kupisz już nowe volvo xc90:)

Michał W
Samochód: Kodiaq II Selection, 1.5 mHev

Post autor: Michał W »

Mam nówkę :) od tygodnia - jeśli są pytania - zapraszam ....
Wersja 1,5 mHev ..... bez "wodotrysków" ale "mój ci on" :)

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

dratuszny pisze:
04 cze 2024, 12:54
za 300k kupisz już nowe volvo xc90:)
Broń Cię Panie Boże. XC90 to padło jakich mało.
Miałem po Kodiaqu. Misiek to było wspaniałe auto.
Wolę Kodiaqa za 300 tys niż to padło za 280 tys.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Michał W pisze:
04 cze 2024, 13:02
Mam nówkę :) od tygodnia - jeśli są pytania - zapraszam ....
Wersja 1,5 mHev ..... bez "wodotrysków" ale "mój ci on" :)
JEST

viewtopic.php?f=51&t=2633
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Drewnik
Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: Drewnik »

Witam
Trochę się wahałem, bo przez kilka miesięcy byłem w wielu salonach i siedziałem/jeździłem w wielu autach. Auto kupiłem/wybrałem bo jest to świeży model, ma trójdzielne oparcie tylnej kanapy, jest/będzie popularne na rynku, itp. Autem kupiłem trochę w ciemno, bo nigdy nie jeździłem Skodą (nawet nie było jazdy próbnej) i nie widziałem wyposażenia wnętrza podstawowego ani tapicerki podstawowej. Wybrałem jak silnik jak w opisie 1.5, a do tego dźwiękochłonne szyby, pakiet zimowy (jeszcze wtedy w pakiecie z grzaną przednią szybą), pakiet light basic, trzeci rząd foteli, koło zapasowe i wtedy jeszcze bezpłatny szary - bez zbędnych dla mnie rzeczy. Jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek muszę przyznać że jeszcze nie zdarzyło mi się, że muszę przeczytać instrukcję obsługi aby ustawić część "rzeczy" i jak część wyposażenia działa. Zdarza się, że automatycznie chcę rękę położyć na drążku automatycznej skrzyni biegów, dźwignia kierunkowskazów myli mi się z tempomatem, dając skrzynie w położeniu P nie zaciąga sie ręczny (może jest taka opcja ale jeszcze do tego nie doszedłem (mam wyłączony auto hold)), mimo wyłączonego front asista auto i tak zwalnia przed innym pojazdem - dealer od razu powiedział że warto przeczytać instrukcję obsługi 🤪. Tablet działa płynnie a przyciski Smart dials są genialne.
To na szybko tyle.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Drewnik
Samochód: Skoda Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: Drewnik »

...i jeszcze z ciekawostek- nie ma osłony silnika i nie ma bagnetu do sprawdzania poziomu oleju.🤷

ODPOWIEDZ