Nie będę gorszy:
SHOUTBOX (beta)
-
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Re: SHOUTBOX (beta)
Pojeździłem dziś na snow i nie jest do końca tak jak pisałem wczesniej, że jak na sport. Jednak trzyma obory wyżej i biegi zmienia wyżej niż normalnie.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Dziś wieczorem kawałek sprawdzę, mimo, że w W-wie ulice są czarne. Spróbuję.
Jeszcze jedno, włączając tryb OFF ROAD wyłączać ESP? Wg mnie bez sensu, gdyż chyba jeśli ktoś "wymyślił" i opracował taki tryb to kompleksowo sam powinien działać.
Jeszcze jedno, włączając tryb OFF ROAD wyłączać ESP? Wg mnie bez sensu, gdyż chyba jeśli ktoś "wymyślił" i opracował taki tryb to kompleksowo sam powinien działać.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
SHOUTBOX (beta)
Ja bym asystentów nie wyłączał. Dopiero w sytuacji kiedy nie da się wyjechać z błota lub śniegu. Albo przed samą przeszkodą, jak wygląda na nieprzejezdną. Tym bardziej, jak wspominała Małgorzata, jest zdaje się namiastka szpery z tyłu
Dzisiaj na bocznych drogach koło Wawy gołoledź przykryta śniegiem. Mega niebezpiecznie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzisiaj na bocznych drogach koło Wawy gołoledź przykryta śniegiem. Mega niebezpiecznie.
- WaC
Pojeździłem sobie kilka km po ubitym śniegu, miejscami po lodzie. Z moich obserwacji tryb SNOW utrzymuje obroty normalne, na pewno wyższe niż ECO (w tym prawie nie jeżdżę), ale wydaje mi się, że biegi zmienia bardzo delikatnie. Chyba, że to już autosugestia. Niemniej jednak, miałem satysfakcję, gdy na światłach wszystkich zostawiałem daleko z tyłu, jednak hamować trzeba było dużo wcześniej (fizyki na lodzie nie oszuka żaden ABS). Powygłupiać się, jak zwykle żona mi nie pozwoliła. Jutro zobaczę trasę do Kudowy.
Ja też. Zjeżdżałem stromo do garażu i nie wyczułem w trybie pełzania najmniejszego uślizgu. A to, jakby ktoś nie widział:
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
To efekt 4x4. Odpycha się bez porównania do ośki. Poprzednim autem stawałem dla testów pod górkę, na błotnej polnej drodze i gaz w podłogę. Wyrywał jak wściekły. Przedni napęd zostałby w miejscu.
Jedź ostrożnie, bo warunki nie są sprzyjające.
тише едешь, дальше будешь
Jedź ostrożnie, bo warunki nie są sprzyjające.
тише едешь, дальше будешь
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Misiek na śniegu idzie jak Justyna Kowalczyk.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- WaC
Dzięki Maq.
Ogólnie mam pewne doświadczenie jazdy zimą w górach, Miśkiem też już kilkaset km zrobiłem w śnieżnych górach i muszę przyznać, że 4x4 to jest to! Właśnie jak Justyna.
Tylko nie można Misia drażnić.
Ogólnie mam pewne doświadczenie jazdy zimą w górach, Miśkiem też już kilkaset km zrobiłem w śnieżnych górach i muszę przyznać, że 4x4 to jest to! Właśnie jak Justyna.
Tylko nie można Misia drażnić.
-
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Też w śniegu dziś pojeździłem, tryb snow, radar oczywiście zalepiony, a 4x4 daje naprawdę radę.
- WaC
Wracając do mojej trasy, dojechałem bez problemu (W-wa - Kudowa). Drogi w 99,99% czarne, więc nic nie poeksperymentowałem. W górach jechałem w trybie sport. Nie dało się jedynie jechać za długo na tempomacie, bo zalepiał czujniki śnieg.