Skoda Kamiq

Dyskusje na temat innych modeli marki Škoda oraz koncernu VAG
Malenstwo8
Samochód: LEXUS RX350H Prestige 2023 :)

Re: Skoda Kamiq

Post autor: Malenstwo8 »

Aruux pisze:
10 maja 2024, 21:16
Witam szanowne grono. Jak tam spisuje się Skoda Kamiq? Plusów widzę sporo,bo przeczytałem całe 34 stron postów :) A ja się zapytam czy już jakieś pierwsze błędy, usterki zaliczył Kamiq? Bardzo prawdopodobne, że w poniedziałek stanę się posiadaczem 2 letniej Skody Kamiq 1.5 TSI Ambition. Pozdrawiam.
Zaraz będzie 5 lat jak użytkujemy. Żadnej awarii, a auto lekko nie ma. Spalanie 5,6 l średnie, dynamika zajebista. Auto mega poręczne i przesympatyczne. Zużycie środka praktycznie 0. Jednym zdaniem - to świetne auto. Zostaje u nas na dłużej. Jeżdżę najnowszym Lexusem RX, a potrzfię odnaleźć frajde z jazdy Kamiqiem, a nawet kilka przewag.
Polecam.

Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Aruux
Samochód: Kamiq 1.5 TSI Ambition

Post autor: Aruux »

Autko już w moich rękach do tego mieniący się niebieski kolor coś pięknego :) Przejechałem nim trasę Białystok - Rzeszów i komfort jazdy bardzo dobry ma sportowe fotele i siedzi się wyjątkowo miło. 150KM robi swoje ma buta! Ale znalazłem też jedną wadę... System załączania podczas jazdy 2 cylindrów (ACT) jest irytujący! Silnik wydaje dziwne odgłosy do tego wyczuwalne są wibracje. Przez co komfort jazdy znacząco spadł. Ponoć można to usunąć w firmach co tuningują auta, jeszcze chwilę pojeżdżę i jak nie przyzwyczaję się do tego to od razu zawożę auto,aby usunęli mi to dziadostwo.

Jeff
Samochód: Skoda kamiq 1,5 TDI DSG 2024 roku

Post autor: Jeff »

Odnosząc się do czasu oczekiwania na nowy samochód, mój dealer zapewnia, że wynosi on około 3 miesięcy. Powiedział nawet, że czasem samochód jest gotowy do odbioru już po 2,5 miesiąca.

Jeff

Waham się nad wyborem koloru samochodu. Podobają mi się zarówno czerwony, jak i szary grafitowy. Czy moglibyście podzielić się swoją opinią na temat tych kolorów? Na ulicach widzę prawie wyłącznie szare Kamiqi, natomiast nigdy nie widziałem czerwonego. Jak wygląda czerwony Kamiq na żywo? Czy ktoś widział lub posiada czerwonego kamiqa?

TymekF
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4

Post autor: TymekF »

Jeff pisze:
06 cze 2024, 14:30
Waham się nad wyborem koloru samochodu. Podobają mi się zarówno czerwony, jak i szary grafitowy. Czy moglibyście podzielić się swoją opinią na temat tych kolorów? Na ulicach widzę prawie wyłącznie szare Kamiqi, natomiast nigdy nie widziałem czerwonego. Jak wygląda czerwony Kamiq na żywo? Czy ktoś widział lub posiada czerwonego kamiqa?
Ja wybrałem szary grafitowy dla kodiaqa i jestem mega zadowolony. Szczególnie w sportline z czarnymi dodatkami robi to super robotę.
Aczkolwiek fakt, pełno teraz szarych/grafitowych samochodów, ostatnio ze znajomym się widziałem co kupił audi i.... kolor i czarne wstawki ma tak jak mój kodiaq :D

Co do czerwonego samochodu no to już trzeba to lubić ;)
Ferrari bym takie wybrał, kamiqa nie, ale ile ludzi tyle gustów :lol:
Widziałem czerwonego i niebieskiego kodiaqa w sportline i też mi się podobały, ale sam bym takiego nie wziął. :)

Awatar użytkownika
dreamy
Samochód: Błękitna strzała 2.0TSI Style

Post autor: dreamy »

Kamiq najlepiej wygląda w pomarańczu

Malenstwo8

Mamy czerwony. Jest super, zwłaszcza z czarnym wykończeniem listew.

Malenstwo8

Obrazek

Jeff

Malenstwo8 pisze:
22 cze 2024, 20:52
Obrazek