Kraków, InterAuto, ul. Kocmyrzowska 1A

Regulamin forum
Prosimy o Waszą opinię o salonach i/lub serwisach Škoda, z których usług korzystaliście. Dotyczy to zarówno negatywnych, pozytywnych jak i neutralnych odczuć. Mamy świadomość że odczucia mogą być mocno subiektywne, jednak mamy nadzieję, że przy powtarzających się podobnego typu wrażeniach pomogą one w wyborze Dealera celem zakupu lub serwisu auta.

W szczególności interesuje nas:
  • podejście do klienta
  • czy została Wam udzielona niezbędna pomoc przy realizacji zamówienia lub usunięcia problemu, np. technicznego
  • jaki był/ma być czas dostawy samochodu od zamówienia lub czas naprawy
  • czy dealer wykazał elastyczność przy negocjacji ceny
  • rzetelność realizacji dostawy/naprawy w stosunku do zamówienia/zlecenia

Zapewne jest wiele możliwych kryteriów oceny, więc proszę się nie ograniczać do punków powyżej. Im więcej informacji tym dla wszystkich lepiej. ;)

Proszę o przestrzeganie następujących zasad:
  • jeden obiekt (salon/serwis) ‒ jeden wątek
  • tytuł wątku powinien być utworzony w postaci: „Miejscowość, nazwa, ulica/adres”, np. „Poznań, Porsche Inter Auto Polska, ul. Krańcowa 40/42”

Tutaj jest miejsce na opinie o dealerach marki Škoda mających swoją siedzibę w woj. małopolskim.
Akodiaq
Samochód: Kodiaq 2 4x4tdi

Re: Kraków, InterAuto, ul. Kocmyrzowska 1A

Post autor: Akodiaq »

Właśnie się zgłosiłem i muszę udowadniać że jest coś nie tak. Zatrzymało się na tym że Krzywe opony. Oczywiście dopiero po teście drogowym hunter wykonanym w innym zakładzie na mój koszt. Wg serwisu te auta tak mają, ściągają na prawo bo droga pochyla. I drgania w normie. Dramat

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Post autor: maq »

A jedź do innego serwisu z tymi samymi wynikami testu drogowego i ciekawe co powiedzą. Może trafił Ci się jakiś zakapior?
Jeżeli tak kręcą, to zadzwonić i przedstawić sprawę przez telefon. Poprosić o adres e-mail i wysłać wyniki testu. Potem pewnie wizyta, ale odpowiedź, jeżeli odmowna, poprosić na e-mail, który wysłałeś wcześniej.
Druga sprawa, to napisz do producenta opon. Może tam będzie większe zrozumienie.

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

No ściągają, tak jakby więcej mocy szło na prawe przednie koło. Tez tak mam, serwis nic nie wskórał (Zimny Auto Łódź Rzgowska - nie ma uwag co do serwisu).
Dziś obejrzałem test Golfa TGI na kanale Caroseria i tam również przy puszczonej kierownicy i przyspieszaniu (przenoszenie napędu na przód) samochód pojechał na prawo...
Kris

Akodiaq
Samochód: Kodiaq 2 4x4tdi

Post autor: Akodiaq »

Temat opon zgłoszony przez serwis do producenta. Co do tematu gdy nie wyjaśnia będzie rękojmia na auto. Pojazd ma jechać prosto. Temat opon znam na wylot 2 razy w mojej karierze reklamacja. Jeden komplet wymienili. Drugi nie. Opony w kosz i nowe pomogły.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Akodiaq pisze:
24 lip 2026, 22:18
Właśnie się zgłosiłem i muszę udowadniać że jest coś nie tak. Zatrzymało się na tym że Krzywe opony. Oczywiście dopiero po teście drogowym hunter wykonanym w innym zakładzie na mój koszt. Wg serwisu te auta tak mają, ściągają na prawo bo droga pochyla. I drgania w normie. Dramat
Rozumiem. Nie, te auta tak nie mają. Moje jedzie jak po szynach. Gdzieś tu był już poruszany ten temat i były to właśnie opony. Ciśnij serwis, albo go zmień, jak masz taką możliwość. Możesz też wysłać pismo z załączonym testem do Skoda Polska.

Awatar użytkownika
maq

Nowy samochód nie ma prawa ściągać. Robert G7 pisał w innym temacie, że jedno urządzenie hunter nie pokazało wady opon, a inne już tak. Skąd ma człowiek wiedzieć, że było źle skalibrowane? Cisnąć serwis skody, skoro jest dowód w ręku i się nie poddawać.
A jak jest podczas jazdy z aktywnym tempomatem i pilnowaniem pasa ruchu?

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

NO dobra, to mam zarówno letnie i zimowe tak samo uszkodzone, ze lekko ściąga na prawo? Czy to jednak kwestia samochodu? Teraz to już sam nie wiem co robić, zgłaszać ponownie na serwis?
Kris

Awatar użytkownika
maq

Ja miałem w nowym Mondeo Conti, które lekko ściągały i nie zważając jeszcze na to kupiłem zimówki tej samej firmy. Tylko te na stu metrach, po puszczeniu kierownicy, przestawiały samochód na drugi pas na autostradzie.
W serwisie Forda próbowali mi wstawić tekst, że jedna półoś jest dłuższa i dlatego samochód nie trzyma toru jazdy

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

maq pisze:
26 lip 2026, 21:56
Ja miałem w nowym Mondeo Conti, które lekko ściągały i nie zważając jeszcze na to kupiłem zimówki tej samej firmy. Tylko te na stu metrach, po puszczeniu kierownicy, przestawiały samochód na drugi pas na autostradzie.
W serwisie Forda próbowali mi wstawić tekst, że jedna półoś jest dłuższa i dlatego samochód nie trzyma toru jazdy Obrazek
😂😂😂

ODPOWIEDZ