Witam, mam pytanie gdzie na śląsku mogę zamontować hak. Kodiaq 2023, auto jest jeszcze na gwarancji salon nie chce podjąć się montażu.Bardzo proszę o info tu lub metalex2@wp.pl.
Z góry dziękuję za wskazanie profesjonalnego warsztatu.
montaż haka Kodiaq
- mackowski30
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4
Re: montaż haka Kodiaq
Dlaczego salon nie chce podjąć się montażu? Nie rozumiem..Jacek73 pisze: ↑23 paź 2024, 20:55Witam, mam pytanie gdzie na śląsku mogę zamontować hak. Kodiaq 2023, auto jest jeszcze na gwarancji salon nie chce podjąć się montażu.Bardzo proszę o info tu lub metalex2@wp.pl.
Z góry dziękuję za wskazanie profesjonalnego warsztatu.
Witam, twierdzą ze mój pojazd w/g VIN nie jest przystosowany do montażu haka.I cała historia o większej chłodnicy dodatkowych otworach w zderzaku etc.Znalazłem firmy które mi to zrobią natomiast mam dylemat czy wiązka dedykowana czy nie.
W/g montażysty dedykowana wiąże się z programowanie modułów itd co wiąże się z utratą gwarancji ale bedę miał wyłączane czujniki z tyłu itd.
Wiązka uniwersalna nie ingeruje w moduły abs zmiany biegów itd więc przy przeglądzie lub zmianie oprogramowania prze skodę nie będzie problemu ale w trakcie cofania będą piszczały czujniki itd.
Więc sam już nie wiem którą opcję przyjąć.
W/g montażysty dedykowana wiąże się z programowanie modułów itd co wiąże się z utratą gwarancji ale bedę miał wyłączane czujniki z tyłu itd.
Wiązka uniwersalna nie ingeruje w moduły abs zmiany biegów itd więc przy przeglądzie lub zmianie oprogramowania prze skodę nie będzie problemu ale w trakcie cofania będą piszczały czujniki itd.
Jaka masz wartosc w polu O1 w dowodzie rej ?
- Marcelus
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4
Zakładałem 4 lata temu do superba hak z dedykowaną wiązką i modułem poza ASO, jakbym miał zakładać do Kodiaqa to też tylko taki wariant, lepiej niech DSG wie że ciągnie przyczepę.Jacek73 pisze:Witam, twierdzą ze mój pojazd w/g VIN nie jest przystosowany do montażu haka.I cała historia o większej chłodnicy dodatkowych otworach w zderzaku etc.Znalazłem firmy które mi to zrobią natomiast mam dylemat czy wiązka dedykowana czy nie.
Ok,dzięki za sugestię.
to ASO nie powinno robic problemow z montazem. Homologacja auta dopuszcza ciagniecie przyczepy do 1800kg. Teraz nowe auta jak nie zamowisz min. przygotowania pod montaz haka, to w homologacji masz 0kg i nawet dolozenie haka nie pozwala ciagnac przyczepy.