montaż haka Kodiaq

Przydatne porady podczas korzystania z forum
Jacek73
Samochód: Kodiaq 1.5

montaż haka Kodiaq

Post autor: Jacek73 »

Witam, mam pytanie gdzie na śląsku mogę zamontować hak. Kodiaq 2023, auto jest jeszcze na gwarancji salon nie chce podjąć się montażu.Bardzo proszę o info tu lub metalex2@wp.pl.
Z góry dziękuję za wskazanie profesjonalnego warsztatu.

Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
mackowski30
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4

Re: montaż haka Kodiaq

Post autor: mackowski30 »

Jacek73 pisze:
23 paź 2024, 20:55
Witam, mam pytanie gdzie na śląsku mogę zamontować hak. Kodiaq 2023, auto jest jeszcze na gwarancji salon nie chce podjąć się montażu.Bardzo proszę o info tu lub metalex2@wp.pl.
Z góry dziękuję za wskazanie profesjonalnego warsztatu.
Dlaczego salon nie chce podjąć się montażu? Nie rozumiem..

Jacek73

Witam, twierdzą ze mój pojazd w/g VIN nie jest przystosowany do montażu haka.I cała historia o większej chłodnicy dodatkowych otworach w zderzaku etc.Znalazłem firmy które mi to zrobią natomiast mam dylemat czy wiązka dedykowana czy nie.
W/g montażysty dedykowana wiąże się z programowanie modułów itd co wiąże się z utratą gwarancji ale bedę miał wyłączane czujniki z tyłu itd.
Wiązka uniwersalna nie ingeruje w moduły abs zmiany biegów itd więc przy przeglądzie lub zmianie oprogramowania prze skodę nie będzie problemu ale w trakcie cofania będą piszczały czujniki itd.
Więc sam już nie wiem którą opcję przyjąć.

bl13
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0tsi 4x4

Post autor: bl13 »

Jaka masz wartosc w polu O1 w dowodzie rej ?

Awatar użytkownika
Marcelus
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: Marcelus »

Jacek73 pisze:Witam, twierdzą ze mój pojazd w/g VIN nie jest przystosowany do montażu haka.I cała historia o większej chłodnicy dodatkowych otworach w zderzaku etc.Znalazłem firmy które mi to zrobią natomiast mam dylemat czy wiązka dedykowana czy nie.
W/g montażysty dedykowana wiąże się z programowanie modułów itd co wiąże się z utratą gwarancji ale bedę miał wyłączane czujniki z tyłu itd.
Wiązka uniwersalna nie ingeruje w moduły abs zmiany biegów itd więc przy przeglądzie lub zmianie oprogramowania prze skodę nie będzie problemu ale w trakcie cofania będą piszczały czujniki itd.
Więc sam już nie wiem którą opcję przyjąć.
Zakładałem 4 lata temu do superba hak z dedykowaną wiązką i modułem poza ASO, jakbym miał zakładać do Kodiaqa to też tylko taki wariant, lepiej niech DSG wie że ciągnie przyczepę.

Jacek73

Ok,dzięki za sugestię.

Jacek73

bl13 pisze:
25 paź 2024, 14:30
Jaka masz wartosc w polu O1 w dowodzie rej ?
1800

bl13
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0tsi 4x4

Post autor: bl13 »

to ASO nie powinno robic problemow z montazem. Homologacja auta dopuszcza ciagniecie przyczepy do 1800kg. Teraz nowe auta jak nie zamowisz min. przygotowania pod montaz haka, to w homologacji masz 0kg i nawet dolozenie haka nie pozwala ciagnac przyczepy.

ODPOWIEDZ