witam.
od wczoraj jestem posiadaczem Kodiaqa. I niestety auto posiada tylko zestaw naprawczy. Auto jest na felgach 20 cali 235/45 . podłoga podwójna. Czy ktoś z Was orientuje się czy wejdzie tam felga 20 cali czy lepiej koło dojazdowe. ? a jeśli tak to jaki rozmiar będzie odpowiednikiem rozmiaru 20 cali. I jeśli koło dojazdowe to inne sruby czy oryginalne mogą być.?
pozdrawiam
Koło zapasowe.
-
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 Tsi 4x4 Sportline
Re: Koło zapasowe.
Witam. Mysle ze felga 20 cali z opona nie wejdzie za wysoka bedzie , moim zdaniem tylko dojazdowka . Ja mam kodiaqa 7 siedzen i tez nie jestem pewien czy ta zapasowka wejdzie choc jest tam miejsce na nia. Z tego co sie orientuje to zapas 145/85/R18 a o srubach niewiem , tez chcialbym wiedziec pozdrawiam Robert
-
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 Tsi 4x4 Sportline
hej. dzieki za odpowiedz
własnie zamówiłem dojazdówke wraz z śrubami, bo do felg stalowych są inne
https://kola-samochodowe.pl/pl/c/I-2016-obecnie/3835
w sumie dojazdowka plus sruby plus sruba mocujaca 663 zł
teraz szukam styropianów
ja mam wersje 5 osobową
własnie zamówiłem dojazdówke wraz z śrubami, bo do felg stalowych są inne
https://kola-samochodowe.pl/pl/c/I-2016-obecnie/3835
w sumie dojazdowka plus sruby plus sruba mocujaca 663 zł
teraz szukam styropianów
ja mam wersje 5 osobową
Z tego co pamiętam to do oryginalnej dojazdówki powinny pasować śruby te same co są do Alu. Przecież nikt nie dostaje zapasowego kompletu śrub do dojazdówki.
Hejka,
Panie i Panowie możecie podać mi jaki macie rozmiar dojazdowki dla kodiaqa z 19tkami oraz 20tkami fabrycznie założonymi?
Zastanawiam się czy Skoda pakowała wszędzie taką samą dojazdowkę czy patrzyła jak ktoś zamawia kodiaqa z 17,18,19 czy 20calowym kole.
Panie i Panowie możecie podać mi jaki macie rozmiar dojazdowki dla kodiaqa z 19tkami oraz 20tkami fabrycznie założonymi?
Zastanawiam się czy Skoda pakowała wszędzie taką samą dojazdowkę czy patrzyła jak ktoś zamawia kodiaqa z 17,18,19 czy 20calowym kole.
- Marcelus
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4
Wielkość koła się nie zmienia niezależnie czy jest to 17tka czy 21ka, po prostu im większa średnica tym mniej gumy (niższy profil)
-
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Ja mam dojazdówkę T145/85R18. Na aucie 19 standardowe od L&K 235/50R19.
Zobacz sobie też temat: viewtopic.php?f=9&t=1432
Dzięki, jutro odbieram Kodiaqa MY2020. Zfabryki wyszedł na 20' felgach. Zastanawiałem czy przechodzac na 19' to bedzie ten sam rozmiar dojazdowki czy będę musiał zmieniać też dojazdowke na taka z mniejszym/wiekszym profilem;-)
Taka sama bo koło całościowo musi mieć tą samą wysokość - dlatego by obwód był stały i szybkościomierz oraz drogomierz działał prawidłowo
-
- Samochód: Skoda Superb, 1983cm
bez problemu powinno wszystko pasować