Procedura zakupy miśka

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Aleksandra3007
Samochód: SKODA KODIAQ 1,5 TSI

Procedura zakupy miśka

Post autor: Aleksandra3007 »

Witam Wszystkich ...dokonałam wyboru i zamówiłam Kodiaqa w zeszłym tygodniu .. pytanie, jak to u Was wyglądało?...nie dostałam żadnej umowy brak konieczności wpłaty zaliczki tylko podpisane zamówienie.Jest to mój pierwszy zakup samochodu w salonie i inne miałam wyobrażenie.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

RobKos
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Re: Procedura zakupy miśka

Post autor: RobKos »

Podobnie było w moim przypadku. Dokument zamówienia z numerem, brak konieczności zaliczki itp.
Po dwóch miesiącach miałem info od dilera o zamrozonym/zaklepanym tygodniu produkcji.
Po kilku następnych miesiącach odbiór samochodu:)
Ostatnio zmieniony 12 gru 2018, 18:32 przez RobKos, łącznie zmieniany 1 raz.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Ja płaciłem zaliczkę. Auto zamówiłem telefonicznie i otrzymałem dokumenty mailowo.

Aleksandra3007
Samochód: SKODA KODIAQ 1,5 TSI

Post autor: Aleksandra3007 »

Malenstwo8 pisze:
12 gru 2018, 18:16
Ja płaciłem zaliczkę. Auto zamówiłem telefonicznie i otrzymałem dokumenty mailowo.
Z ciekawości jakie dokumenty otrzymałeś po wpłacie zaliczki ?

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Aleksandra3007 pisze:
12 gru 2018, 18:33
Malenstwo8 pisze:
12 gru 2018, 18:16
Z ciekawości jakie dokumenty otrzymałeś po wpłacie zaliczki ?
Potwierdzenie zamówienia ze specyfikacją wyposażenia oraz potwierdzeniem wplaty zaliczki.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Normalnie to podpisujesz umowę i płacisz zaliczkę, ale na Kodiaqa jest taki popyt, że jak zrezygnujesz, to ktoś go i tak weźmie od ręki…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Michał_Wawa
Samochód: Kodiaq

Post autor: Michał_Wawa »

Aleksandra3007 pisze:
12 gru 2018, 17:59
Witam Wszystkich ...dokonałam wyboru i zamówiłam Kodiaqa w zeszłym tygodniu .. pytanie, jak to u Was wyglądało?...nie dostałam żadnej umowy brak konieczności wpłaty zaliczki tylko podpisane zamówienie.Jest to mój pierwszy zakup samochodu w salonie i inne miałam wyobrażenie.
Normalka. Też tak mam. Nie biorą zaliczki bo tak naprawdę żeby zawrzeć umowę potrzebna jest data jej realizacji. A to w Skodzie temat tabu. Zamówiłem ponad miesiąc temu i cisza, nawet żadnego maila.
Prawdę mówiąc ciemno widzę czy wytrwam w tym zamówieniu. To auto ma wiele plusów ale nie jest jedyne na rynku.
Pozdrawiam,

Michał

Michał_Wawa
Samochód: Kodiaq

Post autor: Michał_Wawa »

root pisze:
12 gru 2018, 18:58
Normalnie to podpisujesz umowę i płacisz zaliczkę, ale na Kodiaqa jest taki popyt, że jak zrezygnujesz, to ktoś go i tak weźmie od ręki…
Nie jest "taki popyt" tylko jest taka gówniana podaż bo ludzie odpowiedzialni w Skodzie za logistykę powinni zmienić zawód.
Pozdrawiam,

Michał

RobKos
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Post autor: RobKos »

To nie ludzie w logistyce Skody, tylko czapa VW decyduje co i jak. Dzięki tym decyzjom, część mocy produkcyjnych w Czechach wykorzystywana jest do produkcji niektórych modeli.... Seat.

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

Produkcja Kodiaqa idzie pełną parą i w sumie nie jest ani większa ani mniejsza od innych modeli w koncernie.
Linia produkcyjna to nie klocki Lego ,żeby ją tak łatwo zmienić czyli dzisiaj produkujemy Kodiaqa za tydzień Tiguana a za 3 miesiące Seata :?
Po prostu zamówień jest tak dużo ,że produkcja tego modelu jest niewystarczająca.
Największą zapaść spowodowały nowe procedury WLTP :(
Moim zdaniem wszystko pomału będzie się normowało ;)

https://www.samar.pl/__/3/3.a/101401/Ko ... cale=pl_PL

ODPOWIEDZ