Czy ktoś jest w stanie mi poradzić co wybrać i dlaczego akurat to czyli 2.0 tdi 150KM napęd na przód czy 2.0 TSI 180km 4x4.
Zacznę od początku złożyłem zamówienie na 1.4 tsi 150 ośka ale niestety dealer zamówienie przyjął po czy zadzwonił ze nie jest w stanie wysłać zamówienia do fabryki (spóźniłem się 3 dni) bo dostali pismo ze silniki będą wycofane i na chwile obecna nie ma i nie będzie możliwości zamówienia z tym silnikiem.
No więc trudno i teraz mam dwie możliwości albo benzyna albo w/w diesel.
Ogólnie filmików trochę się naoglądałem na temat tego benzyniaka niby osiągi dobre ale dość spore spalanie na temat tego diesla nie wiele umiem znaleźć szczególnie z napędem na przód.
Auto ogólnie będzie użytkowane w mieście czasami jakieś wypady w trasę glównie w weekend lub wczasy ale powiedzmy 80% miasto.
I jest dylemat wersja style bo tylko taka mnie interesuje w 2.0 tsi z dodatkami i rabatami wyjdzie mnie około 155tysiecy
ta sama wersja w dieslu jakieś 145 tys różnica 10 tysięcy ogólnie budżet byt 130 tys i na ten 1.4 by starczyło ale niestety nie ma i nie będzie.
Dodam że tą benzyną jeździłem na jazdach próbnych tym dieslem nie miałem okazji.Cały czas użytkuje diesla od ponad 10 lat brata skody VW passat b5fl 1.9 130km ale już niestety za mały żeby rodzinę zabrać z wózkiem łóżeczkiem i reszta maneli wybór padł na kodiaqa.Proszę o opinie które pomogą mi dokonać wyboru auta głównie przeznaczonego do ruchu miejskiego.
Dodam że tak naprawdę żaden z tych silników nie jest mi znany tak naprawdę budżet i tak zostanie przekroczony pozostaje tylko pytanie o ile ale tutaj liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam.