Co sądzicie o nowym Koleosie? Powiem szczerze ze bardzo mi sie spodobał i cenowo wypada bardzo podobnie do Kodiaqa(jeśli chodzi o wersje i wyposażenie ktore ja skonfigurowałem sobie w Kodiaqu- a jeszcze nie wiem jaki rabat moga zaoferować w Renault plus maja promocyjny Leasing 102% i pakiet ubezp. 2%). Zaczynam miec poważny dylemat a czasu coraz mniej.
Teraz konkrety:
Kodiaq style 1.4 4x4 manual 150km, plus dodatki- kamera, panorama, skora. Cena po rabacie 135k brutto.
Koleos intens 2.0 cdi 175km 4x4 manual
Cena 135900 plus 10k za panoramę i tap. Skórzaną czyli razem 145k. Przed rabatami. Po niedzieli wybieram sie do Renault przejechać sie i porozmawiać konkretniej o cenie.
W Koleosie w wersji intense juz jest M.in. Kamera cofania, bezkluczykowy dostep, rozpoznawanie znaków, monitorowanie martwego pola, asystent parkowania(przod,tył i nawet po skosie), asystent jazdy po pasie, 8,2cala system multimedialny z navi. Full ledy oczywiscie przod/tył, autom. Swiatla dlugie(czyli auto light assist) cz. Deszczu/zmierzchu, podświetlenie Ambient. I jeszcze troche...
Wiec w podobnej cenie(ciekawe jakie rabaty sa u francuza)dostaje sporo wiecej i mocniejszy silnik a i gwarancje na 3 lata z przedłużeniem do 4 lat. Finansowanie 102% i ubezp. 2%.
Na minus Koleosa- brak trojstrefowej klimy, mniejszy bagażnik i ogólnie mniej przemyślany srodek(nawet oglądając filmiki jestem w stanie to stwierdzić), brak isofixa z przodu;/.
Mam mega dylemat a jeszcze Koleos nie jeździłem i widziałem na zywo tylko raz- i zrobił wieksze wrażenie niż misiek://
Mam niezły dylemat!:D Moze ktos miał okazje jeździć Koleosem?? kazdy punkt widzeni i siedzenia miłe widziany:)
Zdjęcia poglądowe dorzucam:

imageupload