Chciałem podpytać czy może ktoś zgłębiał temat tego assistance?
Ponoć działa w całej europie, tylko jakoś nie udało mi się znaleźć OWU aby doczytać co zawiera.
Zastanawiam się czy to co oferuje skoda jest wystarczające czy jednak warto dokupić drugi assistance.
Dzięki za wszelkie info.
Gwarancja mobilności skody.
Re: Gwarancja mobilności skody.
działa w EU.
u kogo zamówiłes auto? Nie warto zwrócić się do swojego handlowca z takim pytaniem..?
u kogo zamówiłes auto? Nie warto zwrócić się do swojego handlowca z takim pytaniem..?
Chciałem tu zapytać, bo może ktoś zgłębiał temat i wszyscy dowiedzą się czegoś ciekawego.
Mnie zaskoczył Pan z leasingu, który dziwił się że chcę dokupić assistance, a przecież mam takowe w Skodzie.
Mnie zaskoczył Pan z leasingu, który dziwił się że chcę dokupić assistance, a przecież mam takowe w Skodzie.
- jacek_placek_72
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 DSG STYLE Szary Buisness
Na moje pytanie dotyczące Gwarancji Mobilności otrzymałem następującego maila ze Skody:miro.t pisze: ↑27 maja 2017, 14:34Chciałem podpytać czy może ktoś zgłębiał temat tego assistance?
Ponoć działa w całej europie, tylko jakoś nie udało mi się znaleźć OWU aby doczytać co zawiera.
Zastanawiam się czy to co oferuje skoda jest wystarczające czy jednak warto dokupić drugi assistance.
Dzięki za wszelkie info.
Szanowny Panie,
dziękuję za ponowny kontakt. Poniżej przesyłam informacje dotyczące Gwarancji Mobilności:
„Na wniosek Użytkownika pojazdu, każdy okresowy przegląd serwisowy u Autoryzowanego Partnera Serwisowego ŠKODA przedłuża ważność Gwarancji Mobilności ŠKODA o kolejne 2 lata lub 1 rok. Chęć odnowienia uprawnień do Gwarancji Mobilności należy zgłaszać w dniu przeglądu. Nie jest możliwe uruchomienie Gwarancji Mobilności ŠKODA w innym terminie niż data wykonania przeglądu.
Potwierdzeniem praw do programu Gwarancja Mobilności ŠKODA jest wpis w książce serwisowej danego samochodu potwierdzający wykonanie aktualnego przeglądu wymaganego przez producenta lub wydruk z elektronicznej książki serwisowej danego samochodu potwierdzający wykonanie aktualnego przeglądu wymaganego przez producenta lub faktura za bieżący przegląd. Od dnia 01.08.2014 roku naklejki wklejane do Karty Gwarancji Dożywotniej Mobilności wyszły z użycia.
Świadczenia w ramach programu Gwarancja Mobilności ŠKODA przysługują w razie awarii, wypadku, kradzieży oraz w innych przypadkach unieruchomienia pojazdu wskutek rozładowania akumulatora, awarii auto-alarmu lub innego zabezpieczenia przeciwkradzieżowego, uszkodzenia pojazdu przez gryzonie, zagubienia, złamania lub zatrzaśnięcia w pojeździe kluczyków służących do jego uruchomienia, przebicia opony, braku paliwa w zbiorniku pojazdu albo zatankowania niewłaściwego paliwa.
Poprzez awarię należy rozumieć wadliwe działanie pojazdu lub jego części, jeżeli wynika z przyczyn tkwiących w pojeździe i powoduje unieruchomienie pojazdu. Pod pojęciem awarii rozumie się również wypadnięcie pojazdu z drogi oraz ugrzęźnięcie na drodze lub poza drogą. Za awarię nie uważa się braku materiałów eksploatacyjnych (nie dotyczy paliwa).
Pod pojęciem wypadku rozumie się unieruchomienie pojazdu wskutek zderzenia się przez ten pojazd z innym pojazdem, osobą lub zwierzęciem, uderzenia przez pojazd w inny obiekt lub uszkodzenie pojazdu przez gryzonie.
Kradzież to zabór pojazdu albo unieruchomienie pojazdu wskutek zaboru części pojazdu albo próby zaboru pojazdu lub jego części.
Świadczenia Gwarancji Mobilności ŠKODA obejmują kierowcę pojazdu zarejestrowanego w Polsce oraz pasażerów odbywających (w momencie wystąpienia zdarzenia objętego programem) podróż tym pojazdem. Liczba podróżujących osób nie może być większa od dopuszczalnej dla danego pojazdu, określonej w dowodzie rejestracyjnym.
Gwarancja Mobilności ŠKODA zapewnia pomoc w przypadku zdarzeń powstałych na terytorium Polski oraz Andory, Austrii, Belgii, Bułgarii, Ceuty, Chorwacji, Cypru, Czech, Danii, Estonii, Finlandii, Francji, Gibraltaru, Grecji, Hiszpanii, Holandii, Irlandii, Islandii, Serbii, Czarnogóry, Izraela, Lichtensteinu, Litwy, Luksemburga, Łotwy, Macedonii, Malty, Monako, Niemiec, Norwegii, Portugalii, Rumunii, San Marino, Słowacji, Słowenii, Szwajcarii, Szwecji, Tunezji, Turcji (tylko część europejska), Watykanu, Węgier, Wielkiej Brytanii, Włoch.
W przypadku zaistnienia niżej wymienionych zdarzeń, prosimy bezzwłocznie skontaktować się z Centralą Zgłoszeniową Całodobowej Pomocy Drogowej ŠKODA:
800 660 606
61 831 99 00"
Liczę, że powyższa informacja w sposób wyczerpujący odpowiada na Pana zapytanie.
Jednocześnie informuję, że wszelkie wymagane informacje na temat Gwarancji Mobilności powinien posiadać Autoryzowany Dealer marki Skoda.
Pełna lista Autoryzowanych Dealerów znajduje się na naszej stronie www.skoda-auto.pl w zakładce "Dealerzy".
Czy auto holują tylko do ASO skody i tam musi by wyłamania odpłatna naprawa?
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Nie musi być serwis Skody. Każdy serwis grupy VAG. Mój misiek jechał do VW bo był najbliżej.
Tą samą lawetą przyjechało auto zastępcze marki koreańskiej.
Tą samą lawetą przyjechało auto zastępcze marki koreańskiej.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER