lighting pisze: ↑26 maja 2017, 16:20
chrapek pisze: ↑26 maja 2017, 16:10
Miałem dzisiaj mieć termin zamrozony, a przeskoczył z 25 na 29 tydzien. Porażka. Rozmawialem z kierownikiem salonu i historia "skakanki" mojego terminu to istny żart: 19 -> 20-> 19-> 20-> 18-> 20-> 32-> 29-> 45-> 25-> 29(obecnie). Jak dla mnie to wręcz chamskie podejście do klienta. Jestem w stanie zaakceptować duzo bardziej juz np 32 tydzień niż ciągle robienie sobie nadziei na jeszcze ten kwartał. Delikatnie mówiąc coś: mnie strzela....
Hmm, a jak to się odbywało w zakresie komunikacji ? Za każdym razem do Ciebie dzwonili, czy ty dzwonisz co parę tygodni i rzucają Ci inny termin ?
Bo, delikatnie mówiąc, to jest niepoważne i może warto eskalować do Skoda Polska.
Skoda Polska raczej nie ma na to wpływu, jak i dealer. Po prostu sytuacja w sprawie Kodiaq'a jest bardzo dynamiczna. Czasem im brakuje pewnych części na fabryce i wskakuje inny termin. A tydzień później po dostawie znów wraca do "normy".
Jeśli dealer zawala sprawę, i nie informuje - to jego brożka. Ja z każdą większą zmianą zgłaszam to do klienta, sprawdzając średnio raz czy dwa razy w tygodniu aby klient miał zawsze pewną informację. Już z góry zaznaczam przy zamówieniu, że sytuacja w sprawie Kodiaq'a jest bardzo dynamiczna.