My 2019 - co się zmieni
-
martii
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 190KM
Re: My 2019 - co się zmieni
W konfiguratorze CO2 dalej jest 150g/km. Pewnie nastąpiła korekcja softu, ale przesuniecie max niuta trochę wyżej jesr bezpieczniejsze dla skrzyni i sprzęgła. Osobiscie wolalbym miec max Nm w przedziale 2000-4000 niz 1500-3000
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Konfigurator w przeciwieństwie do cennika i katalogu, najpewniej nie został zaktualizowany, przez co podaje stare dane dot. CO2.
Ja z kolei wolałbym, aby motor 2,0 TDI 190 KM (bo taki zamówiłem) dawał max momentu w niższych zakresach obrotów, a to dlatego, że ciągam ciężką przyczepę kempingową. Z racji masy zestawu i obowiązujących przepisów dot. ruch drogowego, z przyczepą - zwłaszcza w w terenie górskim - jeździ się wolniej, często na niskich biegach i wówczas max moment potrzebny jest jak najwcześniej. Dobrze, że zamówiłem łopatki pod kierownicą do zmiany biegów.
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
skoda zmieniła się w forda 
"You can have any color You want as long as its black "
omg jaki fuks że zdążyłem z lava blue
"You can have any color You want as long as its black "
omg jaki fuks że zdążyłem z lava blue
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
1500 kg
Follow your dreams
To z Kodiaqiem TDI 190 nie bedziesz miał najmniejszych problemów. Ja ciągam Superbem II TDI 170KM DSG 2015r przyczepę 1300 DMC i w każdych warunkach idzie jak burza. Kodiaq powinien nawet mniej palić z przyczepą niż mój Superb bo jednak wyższa buda auta zrobi "cień" przyczepie.
Ja za to jestem bliski zamówienia Kodiaqa 1.5TSI DSG7 i liczę że będzie ok.
mam wstępne info że mój się wyprodukuje 12 listopada
Tak zupełnie dla sprawdzenie porównałem obecny konfigurator z tym co teraz proponują. Nie do końca to się udało bo niestety nie ma juz silnika 2.0 TSI wiec przyjąłem TDI 190km do porównania. Jak skonfigurowałem to co mam w swoim to cena wzrosła 18 tys. do tego co ja płaciłem za auto. A to tylko półtora roku. OK ten najmocniejszy TDI też byłdroższy odrobinę od 2.0TSI na początku ale nie 18 tys...
Widzę że Skoda idzie w złym kiedunku skoro cena auta wrozła ponad 10% w skali roku.
Widzę że Skoda idzie w złym kiedunku skoro cena auta wrozła ponad 10% w skali roku.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Dokładnie o 11 tysięcy był droższy TDI 190KM od TSI 180KM
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER