Jak uważasz. Mówię co wiem, a potem lament, że oszczędziłem 1,5 k, a w plecy jestem 50 k. Uwierz, że ubezpieczyciel zwróci na to uwagę. Żeby była jasność - felgi nie myszą być fabryczne, ale muszą spełniać warunki producenta auta.jankess4 pisze: ↑15 kwie 2018, 15:51Tak i przepłacaj za felgi fabryczne. Wtedy jak jest aż taka obawa trzeba zmieniać opony na felgach fabrycznychMalenstwo8 pisze:Jeżeli masz auto w leasingu ubezpueczone przez bank, to ja bym nie ryzykował. Każdy pretekst będzie dobry, żeby odpukać wrazie czego nie wypłacić Ci ubezpueczenia.
Felgi / Koła
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: Felgi / Koła
u mnie w umowie leasingu jest wzmianka ,że opony muszą być klasy Premium homologowane przez producenta auta jak również felgi , wszystko zależy od zapisów umów i wytycznych ubezpieczycieli , Ja zachowałbym parametry zg. z uzyskaną homologacją 
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2018, 9:38 przez Vibor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Malenstwo8
Dokładnie. Tak jest. Nawet w zimie, jak się odpukać rozwalisz na letnich kapciach, bądź odwrotnie, o odszkodowaniu można zapomnieć.
W tej chwili firmy ubezpieczeniowe robią wszystko, żeby doszukać się niezgodności i nie wypłacić odszkodowania. Znam przypadek, gdzie powołanych było 5 rzeczoznawców. Klient powołał swojego i nie uznano jego autoryzacji. Nie warto dla 1 k czy 2 k tak ryzykować.
Na marginesie gość spłaca od 2 lat Insignie, której już dawno nie ma (poszła na złom), a ubezpieczyciel nie oddał kasy i gość spłaca bank z własnej kieszeni. Z tym, że on poszedł na drzewo w zimie na letnich kapciach. Szkoda całkowita. Już się nauczył, ale jak to mówią mądry Polak po szkodzie.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Mam pytanie, ile płaciliście za opony zimowe 18 cali? Zanalazłem w internecie Nokiany za 580zł/szt. i zastanawiam się, czy teraz kupować, czy jeszcze poczekać 
Poczekaj do września, kupisz młodsze o pół roku. No, chyba że się teraz na biegun wybierasz 
- michalmiko
Haha, no nie wybieram się, ale myślałem, że kupię w najlepszej cenie, a nie stare, bo produkcja 2017/2018 
-
Malenstwo8
W lipcu będą tańsze. Natomiast życzyłbym sobie takiej ceny za 19”.
- michalmiko
Przez to na zimę biorę 18"
Może faktycznie poczekam, tylko ciekawe, czy w lipcu będą mieli na stanie takie opony jak mi potrzeba
Może faktycznie poczekam, tylko ciekawe, czy w lipcu będą mieli na stanie takie opony jak mi potrzeba
-
Malenstwo8
Raczej nie powinno być problemu. Kupuję tak od wielu lat i zawsze miałem to co chciałem.michalmiko pisze: ↑19 kwie 2018, 20:57Przez to na zimę biorę 18"![]()
Może faktycznie poczekam, tylko ciekawe, czy w lipcu będą mieli na stanie takie opony jak mi potrzeba![]()
Witajcie,
mam pytanie do tych którzy mają dwa komplety kół (lato/zima). Czy dokupywaliście do nich drugi komplet czujników TPMS? Zastanawiam się nad zakupem całych kół do Kodiaqa ale mam wątpliwości czy to się opłaca i ma sens.
mam pytanie do tych którzy mają dwa komplety kół (lato/zima). Czy dokupywaliście do nich drugi komplet czujników TPMS? Zastanawiam się nad zakupem całych kół do Kodiaqa ale mam wątpliwości czy to się opłaca i ma sens.