Felgi / Koła

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Felgi / Koła

Post autor: Malenstwo8 »

jankess4 pisze:
15 kwie 2018, 15:51
Malenstwo8 pisze:Jeżeli masz auto w leasingu ubezpueczone przez bank, to ja bym nie ryzykował. Każdy pretekst będzie dobry, żeby odpukać wrazie czego nie wypłacić Ci ubezpueczenia.
Tak i przepłacaj za felgi fabryczne. Wtedy jak jest aż taka obawa trzeba zmieniać opony na felgach fabrycznych
Jak uważasz. Mówię co wiem, a potem lament, że oszczędziłem 1,5 k, a w plecy jestem 50 k. Uwierz, że ubezpieczyciel zwróci na to uwagę. Żeby była jasność - felgi nie myszą być fabryczne, ale muszą spełniać warunki producenta auta.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

u mnie w umowie leasingu jest wzmianka ,że opony muszą być klasy Premium homologowane przez producenta auta jak również felgi , wszystko zależy od zapisów umów i wytycznych ubezpieczycieli , Ja zachowałbym parametry zg. z uzyskaną homologacją ;)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2018, 9:38 przez Vibor, łącznie zmieniany 1 raz.

Malenstwo8

Vibor pisze:
16 kwie 2018, 7:14
u mnie w umowie leasingu jest wzmianka ,że opony muszą być klasy Premium homologowane przez producenta jak również felgi , wszystko zależy o zapisów umów i wytycznych ubezpieczycieli , Ja zachowałbym parametry zg. z uzyskaną homologacją ;)
Dokładnie. Tak jest. Nawet w zimie, jak się odpukać rozwalisz na letnich kapciach, bądź odwrotnie, o odszkodowaniu można zapomnieć.
W tej chwili firmy ubezpieczeniowe robią wszystko, żeby doszukać się niezgodności i nie wypłacić odszkodowania. Znam przypadek, gdzie powołanych było 5 rzeczoznawców. Klient powołał swojego i nie uznano jego autoryzacji. Nie warto dla 1 k czy 2 k tak ryzykować.
Na marginesie gość spłaca od 2 lat Insignie, której już dawno nie ma (poszła na złom), a ubezpieczyciel nie oddał kasy i gość spłaca bank z własnej kieszeni. Z tym, że on poszedł na drzewo w zimie na letnich kapciach. Szkoda całkowita. Już się nauczył, ale jak to mówią mądry Polak po szkodzie.

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Mam pytanie, ile płaciliście za opony zimowe 18 cali? Zanalazłem w internecie Nokiany za 580zł/szt. i zastanawiam się, czy teraz kupować, czy jeszcze poczekać :)

nasty
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM

Post autor: nasty »

Poczekaj do września, kupisz młodsze o pół roku. No, chyba że się teraz na biegun wybierasz :)

Awatar użytkownika
michalmiko

Haha, no nie wybieram się, ale myślałem, że kupię w najlepszej cenie, a nie stare, bo produkcja 2017/2018 ;)

Malenstwo8

W lipcu będą tańsze. Natomiast życzyłbym sobie takiej ceny za 19”.

Awatar użytkownika
michalmiko

Przez to na zimę biorę 18" :)
Może faktycznie poczekam, tylko ciekawe, czy w lipcu będą mieli na stanie takie opony jak mi potrzeba :P

Malenstwo8

michalmiko pisze:
19 kwie 2018, 20:57
Przez to na zimę biorę 18" :)
Może faktycznie poczekam, tylko ciekawe, czy w lipcu będą mieli na stanie takie opony jak mi potrzeba :P
Raczej nie powinno być problemu. Kupuję tak od wielu lat i zawsze miałem to co chciałem.

Fufrug
Samochód: Kodiaq 2.0 tsi 4x4

Post autor: Fufrug »

Witajcie,
mam pytanie do tych którzy mają dwa komplety kół (lato/zima). Czy dokupywaliście do nich drugi komplet czujników TPMS? Zastanawiam się nad zakupem całych kół do Kodiaqa ale mam wątpliwości czy to się opłaca i ma sens.

ODPOWIEDZ