kolejne jaja- dostalem dzis takie info od dealera:
"W zamówieniach są pozycje – Oświetlenie przestrzeni bagażgoowej/element mocujący oraz oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu, dostałam informację, że te dwa pakiety kolidują ze sobą. Rozwiązaniem będzie zrezygnowanie z jednej z pozycji. "
wtf... to sa 2 rozne rzeczy, nei majace nic ze soba wspolnego. Niezly balagan tam maja..
btw- ja zamowilem 13 grudnia i do dzis zadnych info nt. daty produkcji. 1.4 ambition, bez skory z paroma dodatkami... eh
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
bodzioxl
- Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Dzisiaj dostałem informację od dealera, że termin produkcji mojego Kodiaqa przesunął się z 12 na 14 tydzień i nadal może się zmienić. Pozostaje mi cieszyć się trochę później z nowego nabytku, a może nie. Jeszcze cały czas mam nadzieję, że czas oczekiwania się skróci.
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os
Ciekawe ile razy jeszcze ten termin będzie się przesuwał...
Upewniałem się dzisiaj ws. terminu i przesunięć. Dostałem odpowiedź, że producent potwierdził 11 tydzień i to ostatecznie. Zmiana terminu produkcji zależy podobno od skóry i foteli elektrycznych, tak więc jak zamawialiście takie opcje to może zostać zmieniony termin ze względu na brak odpowiednich komponentów. Co do zmian przy innych konfiguracjach - sam jestem zaskoczony. Życzę wszystkim optymistycznych informacji o produkcji. P.S. Patrząc na popularność 190km TDI - może nie zdążyli przygotować tyle silników do produkcji.
Sprinter podwyższony i wydłużony, więc raczej nie do codziennej jazdy.BikeBert pisze: ↑06 lut 2017, 6:33Hahaha. A duży ten dostawczak? Ja początkowo chciałem Caddy brać, bo do auta muszą 2 rowery się zmieścić. Stąd albo mini van albo kombi wchodziło w grę. Zawsze byłem przeciwnikiem SUVów. Ale jak zobaczyłem bagażnik Kodiaqa po złożeniu siedzeń, zmieniłem zdanie.
Obym się nie rozczarował...
Wybrałam auto na podstawie informacji (parametrów, zdjęć) w necie, czekałam na oględziny i się nie zawiodłam.Nightingale pisze: ↑06 lut 2017, 8:36Wgląda na to, że zamówiłem wszystkie problematyczne opcje i dlatego, pomimo zmówienia na początku grudnia, realizacja wypada na 21 tydzień. W mojej konfiguracji znalazł się diesel 190KM, automat, 3 rząd siedzeń, skórzana tapicerka oraz hah.... Nie udało mi się zobaczyć Kodiaqa na żywo ale widzę, że wielu Wam widziało - jakie są Wasze wrażenia, w odniesieniu do tego co widzieliście w necie oraz na żywo??
Wcześniej oglądałam inne samochody (suvy i vany). W mojej ocenie Kodiaq ma najlepszą relację ceny i jakości (uwzględniając koszty finansowania).
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Czy jesteś tego pewien? Termin jest zamrażany na dwa tygodnie przed produkcją. 11. tydzień to jeszcze trochę dalej niż za dwa tygodnie, więc teoretycznie wszystko może się zmienić. No chyba, że dla samochodów dopiero co wprowadzanych na rynek jest inaczej…
Najłatwiej to chyba sprawdzić pytając sprzedawcy, czy możesz coś jeszcze zmienić w konfiguracji. Jeżeli tak, to znaczy, że ściemnia i chce więcej zarobić
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Auto miałem skonfigurowane od 27 grudnia, domówiłem assist park, ale termin nie uległ zmianie. Może macie większe doświadczenie, ja kupiłem tylko 3 nowe auta i jeszcze mnie salon nie zawiódł. Co do blokady terminu, to pewnie masz rację. Uważam jednak, że jesteśmy dorośli i ani zaufany sprzedawca ani ja nie będziemy szukać dziury w całym, więc skoro potwierdził termin to pewnie tak będzie.
Ostateczny termin produkcji potwierdzany jest na dwa tygodnie przed jego datą, wcześniejsze ustalanie dat to tylko pobożne życzenia. Wtedy auto zaczyna się "produkować". Nie radzę wszystkim tym, którzy zamówili już auta i mają wyznaczony jakiś termin produkcji ( nawet odległy) cokolwiek zmieniać w konfiguracji gdyż zmiana przysłowiowej głupiej "popielniczki" może wydłużyć termin w nieskończoność. A to dopiero początki gdyż w tej chwili jeszcze nie ma kampanii reklamowej, która startuje na początku marca, a wtedy... zacznie się prawdziwy "Meksyk". Nie będzie to oczywiście otwarcie nowej Biedronki ( bez przesady), ale w chwili kiedy będzie możliwość zobaczenia auta, bo te będą już w salonach proces decyzyjny kupujących na pewno się skróci i będzie więcej chętnych, a pula samochodów się nie zmieni. Reklama też zrobi swoje, a jak wiadomo limit na Polskę w tym roku to około 3300 szt.
Odnośnie podnoszonego tu tematu tego czy ktoś widział auto. Tak ja widziałem i przyglądałem się z wielką uwagą przez dobre 2 godziny. Zaglądałem tu i tam, porównywałem i mam mieszane odczucia gdyż...
Miał to być TOP Skody, a tymczasem Superb i to poprzedniej generacji z którym mogę porównać wykonany jest znacznie lepiej i ma więcej. Nie żebym się czepiał, ale skoro mam pisać co widziałem to piszę... w oglądanym przeze mnie modelu plastiki tylnych drzwi to materiał delikatnie mówiąc niskiej jakości i niezbyt przystający do lansowanego wizerunku tego auta. Twarde materiały niczym z Favoritki. Następna rzecz która rzuciła mi się w oczy. Wsiadając do Superba w każdych drzwiach znajduje się lampka która świeci zarówno na czerwono i ma ostrzegać w razie otwarcia drzwi, a także jasnym światłem oświetlać przestrzeń pod nogami. Niestety jasne podświetlenie w Kodiaq zniknęło. Kolejny temat, wysoko połyskowe plastikowe elementy (wokół dźwigni zmiany biegów, przedni grill, zewnętrzna część miedzy drzwiami) wykonane z materiału, który po pierwszym przetarciu jakąkolwiek szmatką, gąbką zamieni się w porysowane "lodowisko" nie do spolerowania. Kolejny element który zniknął, a był już w Superbie to podwójne osłony przeciwsłoneczne które można było rozłożyć zarówno na przednią jak i boczną szybę drzwi przednich. Brak jest także otworu do przewozu długich przedmiotów umieszczonego w środkowej części tylnej kanapy. Nie ma też już otworów w podsufitce które służyły do zamontowania siatki oddzielającej przestrzeń ładunkową. Radio bez CD. To tyle co rzuciło mi się w oczy. Oczywiście nie są to może elementy, które są istotne, ale skoro mam napisać o tym co widziałem i porównać z tym co Skoda już wcześniej proponowała to właśnie to zrobiłem.
Odnośnie podnoszonego tu tematu tego czy ktoś widział auto. Tak ja widziałem i przyglądałem się z wielką uwagą przez dobre 2 godziny. Zaglądałem tu i tam, porównywałem i mam mieszane odczucia gdyż...
Miał to być TOP Skody, a tymczasem Superb i to poprzedniej generacji z którym mogę porównać wykonany jest znacznie lepiej i ma więcej. Nie żebym się czepiał, ale skoro mam pisać co widziałem to piszę... w oglądanym przeze mnie modelu plastiki tylnych drzwi to materiał delikatnie mówiąc niskiej jakości i niezbyt przystający do lansowanego wizerunku tego auta. Twarde materiały niczym z Favoritki. Następna rzecz która rzuciła mi się w oczy. Wsiadając do Superba w każdych drzwiach znajduje się lampka która świeci zarówno na czerwono i ma ostrzegać w razie otwarcia drzwi, a także jasnym światłem oświetlać przestrzeń pod nogami. Niestety jasne podświetlenie w Kodiaq zniknęło. Kolejny temat, wysoko połyskowe plastikowe elementy (wokół dźwigni zmiany biegów, przedni grill, zewnętrzna część miedzy drzwiami) wykonane z materiału, który po pierwszym przetarciu jakąkolwiek szmatką, gąbką zamieni się w porysowane "lodowisko" nie do spolerowania. Kolejny element który zniknął, a był już w Superbie to podwójne osłony przeciwsłoneczne które można było rozłożyć zarówno na przednią jak i boczną szybę drzwi przednich. Brak jest także otworu do przewozu długich przedmiotów umieszczonego w środkowej części tylnej kanapy. Nie ma też już otworów w podsufitce które służyły do zamontowania siatki oddzielającej przestrzeń ładunkową. Radio bez CD. To tyle co rzuciło mi się w oczy. Oczywiście nie są to może elementy, które są istotne, ale skoro mam napisać o tym co widziałem i porównać z tym co Skoda już wcześniej proponowała to właśnie to zrobiłem.
Mieliście już przypadek ze diler nie dotrzymał terminu dostawy bo mam termin na 31 marca a przy zakupie informowano mnie że odbiorę samochód w połowie miesiąca, a jak na razie brak brak terminu produkcji nawet przybliżonego.