zamówienie w lutym, do tej pory cisza
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ja miałem z 2021 i niedawno odebrałem dopiero...
Dziś otrzymałem informację od dealera, że cena katalogowa idzie w gorę w przypadku wersji L&K o kwotę 6000 zł. Czy ktoś też dostał takie informacje?
Dla zamówień już złożonych czy w przypadku nowego zamówienia? Ja we wrześniu miałem informacje ze zamówienia złożone do końca września, będą miały utrzymana cene.
Co dealer to inny portfel i inne zasady.
Jednak te 6 kPLN to pewnie ta zwyczajowa już podwyżka jesienna producenta. Rok temu niektóre wersje Kodiaqa poszly chyba nawet 8 kPLN
Gdyby mój Kodoiaq nie przyjecha do końca października to by była już 2 podwyżka pomimo "gwaranci ceny" na piśmie i nowa cena albo skasowanie zamówienia ... więc i tak jestem bardzo happy że już na nic nie czekam
Ja dopiero będę składał zamówienie choć teraz się zastanawiam czas oczekiwania ok 8-10 miesięcy więc pewnie jeszcze na jedną podwyżkę mogę się załapać a to już będzie dla mnie za wysoka kwota. Nie mam pojęcia jak jest z zamówieniami złożonymi choć dealerzy twierdzą, że jeżeli producent wprowadza podwyżkę to oni nie mają na to wpływu i muszą podnieść cenę.
nie wiem jak z ceną, ale dzisiaj mój dealer powiedział, że auta po 48 tygodniu będą miały zmienioną specyfikację - cięcie wyposażenia.
u mnie zamówienie z czerwca (ale przejęcie styczniowego zamówienia) - auto wczoraj wyprodukowane.
l&k 2.0tsi bez webasta i szyberdachu
nic nie obcięte, cena utrzymana.
Bochenos pisze: ↑09 lis 2022, 20:23Ja dopiero będę składał zamówienie choć teraz się zastanawiam czas oczekiwania ok 8-10 miesięcy więc pewnie jeszcze na jedną podwyżkę mogę się załapać a to już będzie dla mnie za wysoka kwota. Nie mam pojęcia jak jest z zamówieniami złożonymi choć dealerzy twierdzą, że jeżeli producent wprowadza podwyżkę to oni nie mają na to wpływu i muszą podnieść cenę.
zależy jaki silnik - 1.5tsi idą szybciej niż 2.0 tsi
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Rok temu otrzymałem poniższą informację:
Dzień Dobry,
uprzejmie informuję, że zamówienie Państwa na samochód Skoda Kodiaq dla jego realizacji zostanie zmodyfikowane(braki elektroniki dla motoryzacji), proszę o zapoznanie się z poniższymi zmianami było między innymi:
AREA VIEW CAMERA - system kamer 360° cena brutto 1.950,00zł
LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT, EMERGENCY ASSIST cena brutto 4.700,00zł
Razem brutto: 6.650,00zł
Producent wprowadził nową opcję :
PWQ - LANE ASSIST z adaptacyjnym prowadzeniem po torze + Emergency Assist (bez SIDE ASSIST I REAR TRAFFIC ALERT) Koszt brutto 2.550,00zł.
Proszę o rozważenie czy w/w nowa opcja byłaby potrzebna dla Państwa ?
W przypadku akceptacji tej zmiany pomniejszamy wartość samochodu z zamówienia o kwotę brutto 4.100,00zł(jeżeli uznacie Państwo, że opcja ta jest zbędna - to wartość samochodu z zamówienia zostanie pomniejszona brutto: 6.650,00zł).
W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o kontakt telefoniczny lub email. Chętnie odpowiem na wszelkie dodatkowe pytania.
Życząc udanego dnia, pozostaję do dyspozycji.
Z pozdrowieniami ...
Dzień Dobry,
uprzejmie informuję, że zamówienie Państwa na samochód Skoda Kodiaq dla jego realizacji zostanie zmodyfikowane(braki elektroniki dla motoryzacji), proszę o zapoznanie się z poniższymi zmianami było między innymi:
AREA VIEW CAMERA - system kamer 360° cena brutto 1.950,00zł
LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT, EMERGENCY ASSIST cena brutto 4.700,00zł
Razem brutto: 6.650,00zł
Producent wprowadził nową opcję :
PWQ - LANE ASSIST z adaptacyjnym prowadzeniem po torze + Emergency Assist (bez SIDE ASSIST I REAR TRAFFIC ALERT) Koszt brutto 2.550,00zł.
Proszę o rozważenie czy w/w nowa opcja byłaby potrzebna dla Państwa ?
W przypadku akceptacji tej zmiany pomniejszamy wartość samochodu z zamówienia o kwotę brutto 4.100,00zł(jeżeli uznacie Państwo, że opcja ta jest zbędna - to wartość samochodu z zamówienia zostanie pomniejszona brutto: 6.650,00zł).
W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o kontakt telefoniczny lub email. Chętnie odpowiem na wszelkie dodatkowe pytania.
Życząc udanego dnia, pozostaję do dyspozycji.
Z pozdrowieniami ...
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.