Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
elektrod
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: elektrod »

chyba trzeba rozglądnąć się za czymś innym bo w tych warunkach to ja ze swoim zamówieniem ze stycznia jestem w czarnej ....

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Jaco
Samochód: Skoda, Superb, 2.0TSI

Post autor: Jaco »

elektrod pisze:
04 mar 2022, 21:24
chyba trzeba rozglądnąć się za czymś innym bo w tych warunkach to ja ze swoim zamówieniem ze stycznia jestem w czarnej ....
Ja zamówiłem we wrześniu i cisza, nic nie wiadomo. Oglądałem nowego lexusa NX, bardzo mi się spodobał, wiem że jest dużo droższy ale stwierdziłem że będę dłużej jeździł i tyle. Niestety po zapytaniu o czas oczekiwania oraz wyliczeniu leasingu zrezygnowalem, jest dramat. Więc znając życie Ty ze stycznia odbierzesz szybciej odemnie.

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

Złe wiadomości, mi wycofali kilkukrotnie zmieniany termin produkcji z 14 tygodnia na "żaden".
Nie jest już planowany...
Zamówienie z sierpnia
LK 2.0 TSI
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2022, 11:47 przez cov, łącznie zmieniany 1 raz.

namerci
Samochód: Kodiaq LK 2022, 2.0 TSI (190 KM).

Post autor: namerci »

cov pisze:
07 mar 2022, 22:37
Złe wiadomości, mi wycofali kilkukrotnie zmieniany termin produkcji z 14 tygodnia na "żaden".
Nie jest już planowany...
Zamówienie z sierpnia
LK 2.0 TSI
Planiści od siedmiu boleści.
Czy był to zamrożony termin? Boje się napisać do mojego dilera... Szczerze, zaczynam się rozglądać za czymś używanym... Może zamiast SUV z dużym bagażnikiem to jakieś combi / sedan + bagażnik na dach.

MaRith
Samochód: KODIAQ IN THE FUTURE

Post autor: MaRith »

Ja wczoraj dostałem informację, że w następnym tygodniu następuje planowanie produkcji (nie wiem na jakie okresy)

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

Mój termin zmieniał się co tydzień. Dodawali sobie po jednym tygodniu, w porywach do pięciu.
Ta cała sytuacja jest żenująca, nie wierzę już w żadne ich słowa ani terminy.

snowb
Samochód: Kodiaq RS '22 soon.TM

Post autor: snowb »

Ja dziś rozmawiałem z salonem i info otrzymałem takie, że zgodnie z harmonogramem produkcja 25 tydzień, choć nie jest to jeszcze potwierdzony termin. Zamawiałem na samym początku grudnia, ale chyba wskoczyłem na jakieś wcześniejsze trochę zamówienie. Ale ogólnie to też nie wiedzą tak samo jak my, szczególnie że wywaliły się dostawy części ze wschodu i cały VAG jest w czarnej... Jedyne, że nie będzie szła produkcja do rusków.

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

Wyprodukowany 18 lutego, a wczoraj (7 marca) wyruszył do importera, powinien być 9 marca na miejscu, więc pewnie następny tydzień odbiór. Mam wrażenie, że ostatnim rzutem dostałem ten samochód, a teraz będzie już tylko drożej i dłużej.

BigDaddy
Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual

Post autor: BigDaddy »

@Xeor coś długo idzie do importera. Mój wszedł na produkcję 8 lutego a 16 lutego dostałem fotki od dilera a przecież jeszcze misiek musiał przez chwilę zahaczyć o importera.

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

Niektóre w fabryce stoją nawet po 4 tygodnie z niewiodomych przyczyn. On przez 3 tyg nadal byl w fabryce, pewnie czegos brakowało.

Mam nadzieję że będzie canton, rear alert i cena utrzymana ;)

ODPOWIEDZ