Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
LZ87
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: LZ87 »

Mnie dealer zapewniał ze obejdzie sie bez kastracji bo w sierpniu wszystko bylo dla sportlaina dostepne.
Nie mam pojecia od czego to zalezy ale sa klienci ktorzy odebrali sportlainy bez kastracji.
Czy można gdzieś skladac odwolanie/reklscje?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

MaRith
Samochód: KODIAQ IN THE FUTURE

Post autor: MaRith »

chris24 pisze:
11 lut 2022, 8:28
Co dealer to widzę że inne informacje sprzedaje ... ja mam inne.
Nie maja wpływu na to co i w jakiej kolejności się produkuje. Mogą tylko codziennie zaglądać do systemu i sprawdzać.
Limity produkcyjne są ale to nie problem bo ten dealer u którego zamawiałem mówił że sprzedaż w 2021 była dużo niższa i jeszcze nie wykorzystali limitów z zeszłego roku.
Ktoś tu napisał że niby Skoda teraz produkuje głównie słabiej wyposażone wersje 1.5 ? no a co z L&K i Style które co chwilę ktoś odbiera ?
Mój mówił, że czekają na możliwość wprowadzania do systemu i na początku lutego miała ruszyć ale dalej nie mogą dodać.
Więc na tą chwilę auto mam zamówione na "gębę", leasing załatwiony, a nawet nie otrzymałem zamówienia - a zaliczki nawet nie chcą.

LZ87

Ciekawi mnie czy na rynek niemiecki też kastrują?

Lemo
Samochód: Czekam na Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Lemo »

LZ87 pisze:
11 lut 2022, 8:55
Ciekawi mnie czy na rynek niemiecki też kastrują?

Obrazek

BigDaddy
Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual

Post autor: BigDaddy »

Ja zamawiałem 2 września (sportline 1,5) i od 2.dni się montuje :)
Oczywiście w grudniu musiałem zadeklarować, że nie będę umierał za cantona, rear i side, może to ma wpływ? No i leasing też zgłaszałem od razu a coś słyszałem, że te finansowane przez volkswagena są priorytetem bo dodatkowy zysk.

LZ87

Czy jest ktos na forum kto odebral sportlaina z kamerami, cantonem i czujnikami martwego pola?

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

ja zamaowalem tez jakos koniec czerwca, 1.5 style
mocno doposazony, potwierdzony ze sie wyprodukowal, czeka na numer VIN, ale wycieli z wyposazenia pakiet rodzinny, pakiet safety, side assist ale o dziwo potwierdzone sa kamery 360 ze sa zamontowane. Czekam namtermin odbioeu ma nyc koniec lutego poczatek marca. Jak pisalem wczesniej obdzwonilem 10 dealerow, praktycznie kazdy maminna wersje zdarzen.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

LZ87 pisze:
11 lut 2022, 8:47
Czy można gdzieś skladac odwolanie/reklscje?
LZ87 pisze:
11 lut 2022, 8:12
Co wy o tym sądzicie?
Proszę poczytać moje posty, możne się przyda. Pisałem m.in. (oprócz głupot) o cenie pojazdu mimo "kastracji", o piśmie do centrali mojego dilera itd.
search.php?author_id=2328&sr=posts
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

BigDaddy pisze:...
Oczywiście w grudniu musiałem zadeklarować, że nie będę umierał za cantona, rear i side, może to ma wpływ?
Pewnie taki, że albo auto dostałoby termin na 2023 (jeśli rzeczywiście Canton wypada z LK) albo dealer w grobowym tonie poinformowałby że niewyprodukują auta w takiej konfiguracji Obrazek
BigDaddy pisze: No i leasing też zgłaszałem od razu a coś słyszałem, że te finansowane przez volkswagena są priorytetem bo dodatkowy zysk.
Finansowanie w VW FS ma taki priorytet, że czekałem na termin produkcji 'TYLKO' ok. 6.5 m-ca, licząc od początku lipca 2021 ObrazekObrazek
A to Sportline 2.0 TSI z obciętym Cantonem, rear i side, bez 360 czy panoramy. Obrazek

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

longmanpl pisze:
11 lut 2022, 21:40
BigDaddy pisze:...
Oczywiście w grudniu musiałem zadeklarować, że nie będę umierał za cantona, rear i side, może to ma wpływ?
Pewnie taki, że albo auto dostałoby termin na 2023 (jeśli rzeczywiście Canton wypada z LK) albo dealer w grobowym tonie poinformowałby że niewyprodukują auta w takiej konfiguracji Obrazek
Jakie tu ma znaczenie L&K skoro kolega pisze o wpływie kastowania Sportline na termin produkcji ?

ODPOWIEDZ