Mnie dealer zapewniał ze obejdzie sie bez kastracji bo w sierpniu wszystko bylo dla sportlaina dostepne.
Nie mam pojecia od czego to zalezy ale sa klienci ktorzy odebrali sportlainy bez kastracji.
Czy można gdzieś skladac odwolanie/reklscje?
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Mój mówił, że czekają na możliwość wprowadzania do systemu i na początku lutego miała ruszyć ale dalej nie mogą dodać.chris24 pisze: ↑11 lut 2022, 8:28Co dealer to widzę że inne informacje sprzedaje ... ja mam inne.
Nie maja wpływu na to co i w jakiej kolejności się produkuje. Mogą tylko codziennie zaglądać do systemu i sprawdzać.
Limity produkcyjne są ale to nie problem bo ten dealer u którego zamawiałem mówił że sprzedaż w 2021 była dużo niższa i jeszcze nie wykorzystali limitów z zeszłego roku.
Ktoś tu napisał że niby Skoda teraz produkuje głównie słabiej wyposażone wersje 1.5 ? no a co z L&K i Style które co chwilę ktoś odbiera ?
Więc na tą chwilę auto mam zamówione na "gębę", leasing załatwiony, a nawet nie otrzymałem zamówienia - a zaliczki nawet nie chcą.
Ciekawi mnie czy na rynek niemiecki też kastrują?
-
BigDaddy
- Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual
Ja zamawiałem 2 września (sportline 1,5) i od 2.dni się montuje 
Oczywiście w grudniu musiałem zadeklarować, że nie będę umierał za cantona, rear i side, może to ma wpływ? No i leasing też zgłaszałem od razu a coś słyszałem, że te finansowane przez volkswagena są priorytetem bo dodatkowy zysk.
Oczywiście w grudniu musiałem zadeklarować, że nie będę umierał za cantona, rear i side, może to ma wpływ? No i leasing też zgłaszałem od razu a coś słyszałem, że te finansowane przez volkswagena są priorytetem bo dodatkowy zysk.
Czy jest ktos na forum kto odebral sportlaina z kamerami, cantonem i czujnikami martwego pola?
ja zamaowalem tez jakos koniec czerwca, 1.5 style
mocno doposazony, potwierdzony ze sie wyprodukowal, czeka na numer VIN, ale wycieli z wyposazenia pakiet rodzinny, pakiet safety, side assist ale o dziwo potwierdzone sa kamery 360 ze sa zamontowane. Czekam namtermin odbioeu ma nyc koniec lutego poczatek marca. Jak pisalem wczesniej obdzwonilem 10 dealerow, praktycznie kazdy maminna wersje zdarzen.
mocno doposazony, potwierdzony ze sie wyprodukowal, czeka na numer VIN, ale wycieli z wyposazenia pakiet rodzinny, pakiet safety, side assist ale o dziwo potwierdzone sa kamery 360 ze sa zamontowane. Czekam namtermin odbioeu ma nyc koniec lutego poczatek marca. Jak pisalem wczesniej obdzwonilem 10 dealerow, praktycznie kazdy maminna wersje zdarzen.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Proszę poczytać moje posty, możne się przyda. Pisałem m.in. (oprócz głupot) o cenie pojazdu mimo "kastracji", o piśmie do centrali mojego dilera itd.
search.php?author_id=2328&sr=posts
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Pewnie taki, że albo auto dostałoby termin na 2023 (jeśli rzeczywiście Canton wypada z LK) albo dealer w grobowym tonie poinformowałby że niewyprodukują auta w takiej konfiguracjiBigDaddy pisze:...
Oczywiście w grudniu musiałem zadeklarować, że nie będę umierał za cantona, rear i side, może to ma wpływ?

Finansowanie w VW FS ma taki priorytet, że czekałem na termin produkcji 'TYLKO' ok. 6.5 m-ca, licząc od początku lipca 2021BigDaddy pisze: No i leasing też zgłaszałem od razu a coś słyszałem, że te finansowane przez volkswagena są priorytetem bo dodatkowy zysk.

A to Sportline 2.0 TSI z obciętym Cantonem, rear i side, bez 360 czy panoramy.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Jakie tu ma znaczenie L&K skoro kolega pisze o wpływie kastowania Sportline na termin produkcji ?longmanpl pisze: ↑11 lut 2022, 21:40Pewnie taki, że albo auto dostałoby termin na 2023 (jeśli rzeczywiście Canton wypada z LK) albo dealer w grobowym tonie poinformowałby że niewyprodukują auta w takiej konfiguracjiBigDaddy pisze:...
Oczywiście w grudniu musiałem zadeklarować, że nie będę umierał za cantona, rear i side, może to ma wpływ?