26.06.2021 - pierwotnie Sportline, jak mogłem zmieniłem na L&K co miało nie skutkować wypadnięciem z kolejki, ale do dnia dzisiejszego nadal nic nie wiem. Odnośnie wyposażenia to dodatkowo: ogrzewana przednia szyba, hak, kessy full z alarmem, dodatkowy 3 kluczyk, USB w lusterku, pakiet komfortowego snu z dzwiekochłonnymi szybami, 3 rząd siedzeń, podgrzewana wielofunkcyjna kierownica z łopatkami, fotele ergonomiczne... może coś jeszcze o czym nie pamiętam.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ja zamawiałem dzień przed Tobą: 2021-06-25 i mam termin na przyszły tydzień, pytanie po jakim czasie poszło od Ciebie zamówienie + zaliczka, bo dopiero wtedy wysyłają do systemu. Ja mam jako "Dane pierwszego zamówienia Klienta" jako 2021-06-25, więc wydaje mi się że do końca miesiąca określą Ci termin.sylwekr pisze: ↑10 lut 2022, 20:2526.06.2021 - pierwotnie Sportline, jak mogłem zmieniłem na L&K co miało nie skutkować wypadnięciem z kolejki, ale do dnia dzisiejszego nadal nic nie wiem. Odnośnie wyposażenia to dodatkowo: ogrzewana przednia szyba, hak, kessy full z alarmem, dodatkowy 3 kluczyk, USB w lusterku, pakiet komfortowego snu z dzwiekochłonnymi szybami, 3 rząd siedzeń, podgrzewana wielofunkcyjna kierownica z łopatkami, fotele ergonomiczne... może coś jeszcze o czym nie pamiętam.
-
damian6310
- Samochód: Kodiaq 2.0 tdi polift. ...kiedys Superb 3 1,8tsi
A minusie wydaje ze klucz jest taki… najpierw robimy wszystko z danego koloru potem z wyposażenia aby linia produkcyjna miała wysoki wskaźnik wydajności … tylko na filmie są kodiaki z różnymi kolorami ….
Ps. Również dzwoniłem do dilera i z zamówienia z 20.12.2021 nic nie wiadomo nawet nie ma wstępnej daty …yhhhhhhhh co za czasy
Ps. Również dzwoniłem do dilera i z zamówienia z 20.12.2021 nic nie wiadomo nawet nie ma wstępnej daty …yhhhhhhhh co za czasy
Damian, nam zamówienia teraz schodzą z maja i czerwca do produkcji, wydaje mi się że spokojnie możesz dilerowi dać spokój na kolejne 4 miesiącedamian6310 pisze: ↑10 lut 2022, 20:30A minusie wydaje ze klucz jest taki… najpierw robimy wszystko z danego koloru potem z wyposażenia aby linia produkcyjna miała wysoki wskaźnik wydajności … tylko na filmie są kodiaki z różnymi kolorami ….
Xeor^ pisze: ↑10 lut 2022, 20:29Ja zamawiałem dzień przed Tobą: 2021-06-25 i mam termin na przyszły tydzień, pytanie po jakim czasie poszło od Ciebie zamówienie + zaliczka, bo dopiero wtedy wysyłają do systemu. Ja mam jako "Dane pierwszego zamówienia Klienta" jako 2021-06-25, więc wydaje mi się że do końca miesiąca określą Ci termin.
Teraz patrząc w historię konta to 25.06 poszedł przelew z zaliczką, następnego dnia dostałem potwierdzenie złożenia zamówienia. Teraz jeszcze maile przeglądam... to MAM TERMIN PRODUKCJI ( o czym już zapomniałem), info od mojego handlowca:
"Wg. informacji przekazanych przez Skoda, przewidywany termin produkcji Kodiaq FL to 34 tydzień roku tj. 23-29 sierpnia" później info o transporcie, rejestracji i we wrześniu auto u mnie...
tylko nie ma info o jaki rok chodzi... a ja naiwny cały czas sądziłem że w 2021 wyprodukują, nie wyprodukowali w 2021 to może w 34 tygodniu 2022... albo 2023
Powiedzmy, że salon ma zamówienie ma 10 Kodiaq. Ale dostali możliwość zamówienia 5. To pod kątem dealera i handlowca na korzyść jest wrzucić najpierw te droższe bo szybciej dostaną prowizje. A 5 tańszych wersji zostanie na liście rezerwowej na następne wolne okno zamówień.
Tak jak pisałem rozmawiałem z Handlowcem to mówił właśnie ze maja jakaś pule ile mogą zamówić a reszta trafia na pule rezerwową.
Tak jak pisałem rozmawiałem z Handlowcem to mówił właśnie ze maja jakaś pule ile mogą zamówić a reszta trafia na pule rezerwową.
Jakby tak było to by głównie schodziły RSy i L&K a schodzą style. Ja raczej obstawiam że njważniejsze w tym momencie dla nich jest produkować to co mają pewność skończyć.
Dlaczego z cantonem jest problem? bo ta firma jako poddostawca części się nie wyrabia, podejrzewam że chodzi o wzmacniacze bo na rynku systemów audio jest poruta od ponad roku (praktycznie nie do kupienia są jakiekolwiek amplitunery kina domowego) pewnie to samo jest z firmą która dostarcza im systemy kamer 360.
Ja zamawiałem swojego pod koniec września (1.5 dsg style) miał być klepany 8 tydzień, zrobili w 5 i właśnie zjeżdża na parking dealera z poznania.
Dlaczego z cantonem jest problem? bo ta firma jako poddostawca części się nie wyrabia, podejrzewam że chodzi o wzmacniacze bo na rynku systemów audio jest poruta od ponad roku (praktycznie nie do kupienia są jakiekolwiek amplitunery kina domowego) pewnie to samo jest z firmą która dostarcza im systemy kamer 360.
Ja zamawiałem swojego pod koniec września (1.5 dsg style) miał być klepany 8 tydzień, zrobili w 5 i właśnie zjeżdża na parking dealera z poznania.
Witam
W sierpniu zamówiłem Skode Kodiaq Sportline do dnia dzisiejszego nie mam terminu produkcji. Dealer poinformował mnie że potrzebna jest kastracja kamer 360, martwego pola i cantona zeby sie cos ruszylo.
Co wy o tym sądzicie?
W sierpniu zamówiłem Skode Kodiaq Sportline do dnia dzisiejszego nie mam terminu produkcji. Dealer poinformował mnie że potrzebna jest kastracja kamer 360, martwego pola i cantona zeby sie cos ruszylo.
Co wy o tym sądzicie?
Jeśli masz inną wersję niż L&K to na chwilę obecną chyba nie wyprodukują z tymi elementami. Ze względu na "kastrację" zamówionego przeze mnie Sportline zmieniłem w połowie grudnia na L&K, aby coś się "ruszyło", ale do dnia dzisiejszego bez zmian.
Co dealer to widzę że inne informacje sprzedaje ... ja mam inne.
Nie maja wpływu na to co i w jakiej kolejności się produkuje. Mogą tylko codziennie zaglądać do systemu i sprawdzać.
Limity produkcyjne są ale to nie problem bo ten dealer u którego zamawiałem mówił że sprzedaż w 2021 była dużo niższa i jeszcze nie wykorzystali limitów z zeszłego roku.
Ktoś tu napisał że niby Skoda teraz produkuje głównie słabiej wyposażone wersje 1.5 ? no a co z L&K i Style które co chwilę ktoś odbiera ?
Nie maja wpływu na to co i w jakiej kolejności się produkuje. Mogą tylko codziennie zaglądać do systemu i sprawdzać.
Limity produkcyjne są ale to nie problem bo ten dealer u którego zamawiałem mówił że sprzedaż w 2021 była dużo niższa i jeszcze nie wykorzystali limitów z zeszłego roku.
Ktoś tu napisał że niby Skoda teraz produkuje głównie słabiej wyposażone wersje 1.5 ? no a co z L&K i Style które co chwilę ktoś odbiera ?